Coca-Cola: Kevesebb cukor, remek íz (x)
Prémium

Coca-Cola: Kevesebb cukor, remek íz (x)

PR cikk
Ezt teszik a kiegyensúlyozottabb táplálkozás érdekében.

A The Coca-Cola Company azon dolgozik, hogy nem csak finom, de alacsonyabb cukortartalmú és a kiegyensúlyozottabb táplálkozást támogató üdítőket kínáljon. A cukortartalom csökkentése és a felelős marketing terén ezért egyaránt kötelezettségvállalásokat tettek.

Aktívan támogatnak különböző uniós népegészségügyi törekvéseket. Ilyen például az olyan problémák kezelése, mint az elhízás vagy a más krónikus betegségek.

Coca-Cola: Európai vállalások és eredmények

- Az Üdítőitalgyártók Európai Szövetségének (UNESDA) tagvállalataival együtt 2000 óta üdítőitalaikban átlagosan 28,6%-kal csökkentették a hozzáadott cukor mennyiségét.

- Az UNESDA tagjaként azt is vállalták, hogy 2025-ig további 10%-kal csökkentik az üdítőitalaik cukortartalmát, ami 2000-hez képest összesen 33%-os csökkentést jelent majd.

- Ma Európában az alacsony kalóriatartalmú vagy kalóriamentes termékek a Coca-Cola által gyártott üdítőitalok mennyiségének 42%-át* teszik ki. A cél az, hogy ezt az arányt 2025-re 50%-ra növeljék.

- Európában például marketingtevékenységük 90%-ában a Coca-Cola Zéró termék szerepel.

- A Magyar Ásványvíz, Gyümölcsé és Üdítőital Szövetség (MAGYÜSZ) adatai szerint 2010 és 2021 között az üdítőitalok átlagos cukor és kalóriatartalma átlagosan 45%-kal csökkent Magyarországon.

Portfolio_Coca-Cola_H&N_1500x1200-HU-22nov-v1

A lépések között van a receptúrák fejlesztése, a cukortartalom folyamatos csökkentése, az új, alacsony cukortartalmú vagy cukormentes italok kifejlesztése és a termékek méretének kontrollja, ami a kisebb kiszereléseket jelenti. Mindemellett népszerűsitik a felelős üdítőital fogyasztást és támogatják a WHO ajánlását is, miszerint a napi kalóriabevitel legfeljebb 10%-a származzon hozzáadott cukorból.

A The Coca-Cola Company tehát folyamatosan keresi a módját azoknak az apró változtatásoknak, melyekkel egyes termékek kevésbé édesek lehetnek, miközben a fogyasztók által kedvelt íz nem változik. Az összetételről és tápanyag tartalomról pedig a lehető leginkább közérthető, értelmező tápértékjelölés segítségével egyértelmű és részletes információt ad.

Vezető szerepet vállalnak azokban az iparági törekvésekben is, melyek célja az alacsony kalóriatartalmú vagy kalóriamentes üdítőital választék arányának növelése a piacon. Támogatják az Európai Unió azon törekvéseit is, melyek többek között a termékek összetételének módosítására, az adagok kontrolljára és felelős marketingre buzdítják az iparágat.

Marketing aktivitásaikat is felhasználják arra, hogy a lehető legtöbb fogyasztót az alacsony cukortartalmú vagy cukormentes Coca-Cola termékek választására buzdítsanak. Számos kampányt ennek megfelelően alakítottak át.

* A 2021-es pénzügyi év globális értékesítési adatai alapján (a Multon, Global Ventures adatait nem tartalmazza).

(x)

Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek