Kövesdi Zsófia  az
Prémium

Kövesdi Zsófia az "Év Nemzetközi Női Borásza 2023" Németországban (x)

PR cikk
Kövesdi Zsófia  az  "Év Nemzetközi Női Borásza 2023" Németországban: a legnagyobb német internetes borértékelő portál, a selection-online.de tüntette ki a Jammertal Borbirtok vezető borászát.
jammertal

A német szakportál évente több, mint 10 ezer tételt kóstol és értékel a világ minden részéről.

Magyar borász ilyen figyelemreméltó külföldi elismerésben még nem részesült. Külföldön soha nem választottak magyar borászt/borásznőt "az év borászává". Németország ráadásul a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb borpiaca.

Kövesdi Zsófia Jammertal
Kövesdi Zsófia Fotó: Jammertal

Kövesdi Zsófia teljesítménye a magyar bormarketing szempontjából kiemelkedő jelentőségű. Újból bebizonyítja, hogy Villánynak a terroir, a Jammertal Borbirtoknak borászszakmai felkészültsége szempontjából a világ borászati élvonalában helye van.

A Concours Mondial de Bruxelles 2021 versenyen elért világelsőség megnyitotta a Jammertal számára és Villány számára azt az utat, melyet most folyamatosan szélesítenek.

Még értékesebbé teszi ezt a díjat a selection-online.de vonatkozó megjegyzése: a 2023-as versenyen 3 borásznő is 91,5 feletti átlagpontszámmal végzett (minimum 5 tételt kellett mindenkinek beküldenie).

A másik három borász Anna Rovira (Celler de Capcanes, Spanyolország), Andrea Wirsching (Weingut Hans Wirsching, Németország) és Sarah Gessinger (Weingut Gessinger, Németország) volt. Közülük a legmagasabb átlagot Kövesdi Zsófia érte el.

Ez a számszerű tény egy, a legjobbak közül is kimagasló szakmai hozzáértést tükröz, amely egy kiváló birtok – menedzselés mellett külön kategóriába helyezi mind Kövesdi Zsófiát, mind a Jammertal Borbirtokot. Ellentétben a magyarországi gyakorlattal, ahol több borászati kitüntetésnél semmiféle objektív mérce vagy bármilyen deklarált mérhető szakmai elvárás nem feltétele a címnek, a selection-online.de független "vakkóstolás" során ítélte meg a beküldött tételeket és kizárólag a kapott pontszámok átlaga döntött.

Kövesdi Zsófia értékelt borai 4 különböző stílusú szőlőtípusból (Bordeaux, Rhone - vidék és Burgundia kékszőlői, valamint Burgundia chardonnay-ja) készültek. Ez mutatja, hogy Zsófia a Jammertal Borbirtok szőlészeti és technológiai hátterével a borászat teljes skáláján világszínvonalút képes alkotni.

jammertal

Az idei versenyfelhívásukra beküldött 9, Kövesdi Zsófia által készített Jammertal Borbirtok tétel a következő értékeléseket kapta:

  • Koh-I-Noor         105.6                                2019     TOP-ARANY       
  • Koh-I-Noor         Merlot                               2017     ARANY          
  • Koh-I-Noor         Merlot                               2019     ARANY         
  • Koh-I-Noor         Cabernet Sauvignon       2018     ARANY                
  • Cassiopeia         MCS*Achird                    2018     TOP-ARANY     
  • Ars Poetica        Syrah                                2021    ARANY    
  • Ars Poetica        Pinot Noir                         2020     ARANY               
  • Ars Poetica        Chardonnay                     2020     ARANY           
  • Jammertal          Blue Sky                          2020    ARANY               

A Jammertal Borbirtok előjegyzési kampányt indít a selection-online.de által nagyra értékelt 9 borra. Ezek a tételek még nincsenek forgalomban, az előjegyzés 27 % kedvezményt biztosít a vásárlóknak. 2023. október 31-ig.

Jegyezz elő most!

További információk a Jammertal Borbirtokról: www.jbb.hu

Címlapkép forrása: Szmodits Balazs / SZMODITSphotography via Misc

(x)

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Gránit 3