Zöld utat mutat az ágazatnak az ipari ingatlanfejlesztő HelloParks (x)
Prémium

Zöld utat mutat az ágazatnak az ipari ingatlanfejlesztő HelloParks (x)

PR cikk
Mindössze három éve indult, de már mintegy 270 000 négyzetméter ipari fejlesztés átadásán van túl a Futureal-csoport által alapított HelloParks. A beruházó Budapest körül négy kulcshelyszínen kivitelez fenntartható és energiahatékony megaparkokat, épületeit és megoldásait nemzetközi szinten meghatározó vállalatok keresik.

Az építőipar általános lejtmenetével szemben a logisztikai és ipari ingatlanok piaca a tavalyi rekordokat követően az idén tovább folytatta a növekedést. Az elmúlt években többek közt az e-kereskedelem erősödésének és a beszállítói láncok rövidülésének köszönhetően fellendült ágazat jövője szempontjából kulcsfontosságú tényező lett, hogy ki milyen gyorsan alkalmazkodik a piaci tendenciákhoz, és mennyire képes kiszolgálni a folyamatosan változó bérlői igényeket. Az idén hároméves HelloParks korán felismerte, hogy energiahatékony és emberközpontú megaparkok fejlesztésével hosszú távon fenntartható a kereslet a minőségi, modern kivitelezésű raktárcsarnokok iránt.

HelloParks - 01

Magyarországon az átadott új ipari ingatlanfejlesztések terén mára piacvezető HelloParks az indulása óta már négy helyszínen, Maglódon, Fóton, Pátyon és Alsónémediben van jelen, ahol összesen 244 hektáron több mint 1 millió négyzetméter raktár- és ipari terület fejlesztésén dolgozik. Tavaly átadott első két épülete, a maglódi MG1 és a fóti FT1 alig néhány hónap alatt telt meg bérlőkkel. Idén további négy csarnokot adott át a társaság, Fóton az FT6 és FT2, Maglódon az MG3, Pátyon pedig a főváros vonzáskörzetének legnagyobb egybefüggő modern ipari épülete, a PT1 nyitotta meg kapuit a bérlők előtt. A HelloParks jövőre további fejlesztések átadását tervezi, Pátyon már épül a PT2, valamint Alsónémediben az AN1 raktárcsarnok, mindösszesen 102 ezer négyzetméteren. A fenntartható és minőségi műszaki technológiák ötvözésével készülő beruházások iránti igényt mutatja, hogy eddig olyan meghatározó vállalatok döntöttek a HelloParks mellett, mint az Aeroplex, a BYD, a dm, a FoxPost vagy a Gebrüder Weiss.

HelloParks - 02

A társaság mindemellett már a kezdetektől előremutató célokat fogalmazott meg a környezetbarát és fenntartható raktárfejlesztések irányába. Magyarországon elsőként adott át olyan ipari épületet, amely megfelel a BREEAM fenntarthatósági szabvány Excellent minősítésének a New Construction kategóriában. A HelloParks célja, hogy zöld beruházásaival motiválja az egész ágazatot, ezért idén átadott és jelenleg fejlesztés alatt álló raktárcsarnokai már mind a legmagasabb, Outstanding fokozat megszerzését célozzák, és az EU Taxonómia elvárásai mentén épülnek Ezzel jelenleg egyedülálló a társaság az ipari ingatlanfejlesztők között itthon.

A HelloParks létesítményeiben a bérlőket korszerű, energiahatékony megoldások várják. Alapfelszereltség az energiatakarékos LED világítás és napelemes megújulóenergia-felhasználás, a partnerek pedig applikáción keresztül vezérelhetik a gépészeti beállításokat. Az épületek körül a világítást smart-ready lámpák biztosítják, a zöld mobilitást pedig elektromosautó-töltők segítik.

www.helloparks.com/hu/

(x)

Advertisement
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megjelent a 100 leggazdagabb magyar listája, mutatjuk a százmilliárdos vagyonokat
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
DurerPark_05