Miért szárnyalnak a hibridek? (x)
Prémium

Miért szárnyalnak a hibridek? (x)

PR cikk
Beszélgetés Berki Istvánnal, a Reálszisztéma tulajdonosával.

A Reálszisztéma Csoport története 1989-ben indult. A vállalkozás zászlóshajója a 30 éves múltra visszatekintő autókereskedelmi üzletág, amely Magyarország legnagyobb Toyota és Lexus márkakereskedése. A Reálszisztéma Autókereskedelmi Kft. két kiemelkedő adottságú és méretű telephelyen, rendkívül koncentráltan működik és kizárólag a fenti márkákat forgalmazza.

Berki István
Berki István, a Reálszisztéma Csoport tulajdonosa

A Reálszisztéma miért a Toyota és a Lexus mellett döntött?

Amint egy család életében fontos a biztos anyagi háttér, egy vállalkozás esetében is alapvető a tőkeerő. A Toyota a világ legnagyobb autógyártója, a két márka pedig évtizedek óta a megbízhatóság egyik szinonimája, az autóipar innovációjának meghatározója. Autós üzletágunk kezdeti éveiben mi is több, összesen 8 márkát forgalmaztunk, azonban közel két évtizede kizárólag a Toyota és Lexus brendeket képviseljük, melynek köszönhetően idehaza a két márkanév szinte összeforrott a Reálszisztéma névvel.

hero

Hosszú évek óta piacvezetők a márka hazai kereskedői között, minek köszönhető ez a dominancia?

Az egyik legfontosabb ok talán az, hogy teljes egészében ezen márkákra koncentrálunk. Hatalmas választékban csak olyan autókat kínálunk az ügyfeleknek, amelyekről szilárd meggyőződésünk, hogy a legjobb, legracionálisabb alternatívák mind a volumen, mind a luxus szegmensben. A tavalyi évben csak új Toyotából kereken 3000 darabot adtunk át két nagyméretű telephelyünkön. Ehhez jön még az új Lexus és a használtautók szintén ezres darabszáma, amely volumenhez pedig komoly szervezőmunka és háttér szükséges a mindennapokban.

Mit gondol az autóipar átalakulásáról, a villanyautók jövőjéről?

Az elektromos autózásnak nyilvánvalóan ígéretes jövője van, ugyanakkor az átmenet véleményem szerint sokkal hosszabb és más lesz, mint azt jósolták. A tisztán elektromos autók árszintje a csökkentések ellenére változatlanul magas és a vásárlók jelentős értékvesztést fognak várhatóan elszenvedni a tovább értékesítéseknél. Az akkumulátorok nehezek, lassan tölthetők, a töltőhálózat fejletlen és drága. Az új generációs akkumulátorok (pl. szilárdtest akkumulátor) reális áron csak középtávon jelenhetnek meg a volumen autókban. Az elektromos autók állami támogatása tartósan nem járható, nem finanszírozható és legtöbbször igazságtalan (a második, harmadik autókat nem kell preferálni).

lexus-toyota-szalon-no-moon-rgb-16p9-1500x

A Toyotát több kritika érte korábban az EV modellek irányába történő lassú elmozdulás miatt. Mennyire érzi ezeket a kritikus hangokat jogosnak?

A Toyota a hibrid autók 5. generációjánál tart, amelyek egyesítik a benzines és az elektromos autók előnyeit.

Az értékesítési és pénzügyi eredmények a Toyotát igazolják, a Toyota átlagosnál óvatosabb nyitása az elektromos autók felé jó stratégiának bizonyult. A Toyota 2023-ban 3,4 millió darab hibrid autót adott el a világban, amely 2025-re várhatóan 5 millió darabra nő.

Most már a Toyotához hasonlóan kezd gondolkodni az autógyártók jelentős része, amely szerint a tisztán elektromos autók részaránya 2030-ig egészen bizonyosan nem lépi át a 30 %-ot. A Toyotát óriási elismerés és nem kritika illeti.

(x)

Holdblog

A nagyok raliznak, a többiek túlélnek

Az Egyesült Államok a részvénypiac királya, az eddigi kihívó, Kína egyre jobban távolodik az előzés lehetőségétől. A világ legnépesebb országa, India viszont nagyon komoly vállalatokat..

KonyhaKontrolling

Befektetési hírek: új MÁP+, LY

Így nyár elején sokfelé kell szaladnunk, ezért most csak két rövid hírről szeretnék beszámolni. Mivel alapvetően nem vagyok híroldal, ezért nem szoktam ezekkel foglalkozni, de az új MÁP+-r

Kiszámoló

Uniós országok adósbesorolása

A hitelminősítők félévente elmondják a véleményüket egy-egy országról, ezzel segítve a befektetőket, hogy kinek milyen kamat mellett, milyen kockázati felárral adjanak kölcsön. A három na

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagyon gyorsan terjed egy régi-új fertőzés Magyarországon - Ezt kell tenni, hogy megelőzzük a halálos bajt!

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
cimlap