Ismeretterjesztő rovattal bővül a Portfolio!
Prof

Ismeretterjesztő rovattal bővül a Portfolio!

Új rovattal bővítjük a Portfolio kínálatát: a Prof hasábjain a napi hírek helyett a tudományos ismeretterjesztésre helyezzük a hangsúlyt. Magyarázó cikkekkel és érdekes történetekkel jövünk, amikkel bemutatjuk a szerintünk leginkább fontos gazdasági és pénzügyi jelenségeket. Nem megyünk el szó nélkül a legforróbb pénzügyi technológiák és újdonságok mellett sem, sőt, ezen felül rajta tartjuk a szemünket az ígéretes kutatásokon is.

Kövesd a Prof-ot a Facebookon!
Mára a tudás vált az egyik legfontosabb erőforrásunkká, a jövőben pedig mindez a robotizációval még erőteljesebben így lesz. Tudásalapú társadalom szerveződik körülöttünk, ahol a mélyebb ismeretek elsajátítása lehet az egyetlen út a munkaerő-piaci érvényesülésünknek. Ha pedig ez így lesz, akkor ideje alaposabb ismeretekre is szert tennünk a gazdaság működéséről. A Portfolio Prof pedig pontosan azért jött létre, hogy mindezt elősegítse.

Egy olyan rovatot indítunk, ahol amellett, hogy az említett társadalmi jelenségeket körbejárunk, kifejezett célunk a "gazdasági tudás" tematikus bemutatása. Hogy mit is értünk ez alatt pontosan? Azt, hogy összegyűjtjük és közérthetően tálaljuk azokat az elméleteket, empirikus eredményeket és tanulságos történeteket, amelyek szerintünk kiemelt helyet foglalnak el a közgazdasági műveltségben.

A gazdasági hírek világa és az elemzéseink hosszú sora fontos támpontot nyújtott ahhoz, hogy kialakítsuk a Prof cikkeinek a portfólióját. Hosszas gondolkodás után összegyűjtöttünk több tucat olyan témát, amelyek megalapozhatják, vagy akár tovább is bővíthetik azok ismereteit, akik eddig követték a nagy múltra visszatekintő rovatainkat, mint amilyen a makró, a részvény vagy a pénzügy.
Többek között olyan dolgokba ássuk majd bele magunkat, hogy:
  • Ki teremti a pénzt?
  • Előre lehet-e jelezni az árfolyamokat?
  • Hogy működnek a kriptopénzek?
  • Hogyan lehet meggazdagodni a tudomány szerint?


A Portfolio régóta ad teret a közgazdaságtudományi diskurzusnak, ahol a hazai szakma legjobbjai fejtik ki a véleményüket. Ehhez kapcsolódva a Prof rovat a tudományos közélet legjavából is merít majd: aktívan felkutatjuk azokat a tanulmányokat és könyveket, amelyek szerintünk fontosak lehetnek akár a közgazdaságtudomány alakulása, akár praktikusan a befektetések szempontjából.

Nem mehetünk el az olyan témák mellett sem, amelyek bár ma még nincsenek kellően feltárva, a potenciális jelentőségük óriási. Ilyen ma például a blockchain technológia vagy a kriptopénzek és a digitális jegybankpénz (CBDC) ötlete. Ezekben az esetekben mindent megteszünk majd, hogy tényszerűen mutassuk be az adott jelenséget, és ezáltal elősegítsük annak megértését.

A közgazdaságtudomány egy nagyon gazdag és szerteágazó világ, temérdek szinte önálló alterülettel, amiket sorra járunk majd körbe. Tarts velünk!

A címlapon könnyen felismerheti majd a Prof jelzővel ellátott cikkeinket, közvetlenül pedig itt érheti el a rovat oldalát. A Facebookon itt tudsz minket követni.
bullbear
koronavirus_roller_gyerek
spanyolország turizmus tengerpart
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
mcdonalds gyorsétterem