Horgos Lénárd

Horgos Lénárd

partner , Absolvo

Horgos Lénárd az Absolvo Consulting alapító partnere, 2015-2018 között a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) elnökségi tagja; kiemelt szakértői területei a kockázati tőkebevonás, technológiai scaleup-ok növekedésének finanszírozása, és a cégeladás, cégfelvásárlás (M&A tranzakciók). A tranzakciókon túl 15+ év tapasztalata van nemzetközi és CEE régiós fókuszú növekedési stratégiák és üzleti tervek kialakításában és megvalósításában. Szakértői cikkei számos üzleti médiumban jelentek meg, rendszeres előadó hazai és nemzetközi egyetemek üzleti, vállalatfinanszírozási, stratégiával és vállalkozásépítéssel foglalkozó előadásain, mentor és tréner különböző regionális kockázati- és magántőke programokban.
Cikkeinek a száma: 6
Úgy tűnik, beköszöntött a dermesztő tél a kockázatitőke-piacon

Úgy tűnik, beköszöntött a dermesztő tél a kockázatitőke-piacon

Drámai visszaesés látható a kockázatitőke-befektetések számában és volumenében is. A jelenség globális, régiós kitekintésben és idehaza is megfigyelhető. A cégértékek romokban, így a cégalapítók keserű mosollyal fogadnak el immáron rosszabb ajánlatokat is, csak legyen miből még pár hónapot kihúzni. A trendek ugyan pozitív, enyhülésre utaló jeleket is mutatnak, de a még keményebb tél sem zárható ki.

A határzárak sem állítják meg a befektetőket: lehet-e céget venni videohívásban?

A határzárak sem állítják meg a befektetőket: lehet-e céget venni videohívásban?

Miközben a világjárvány kezdetén még egyáltalán nem tűnt reálisnak, hogy az online térben vegyenek cégeket a befektetők, ma már egyáltalán nem ritka, hogy úgy zárulnak tranzakciók, hogy a felek soha nem találkoztak „élőben”. A befektetők is alkalmazkodtak az új körülményekhez, mert alkalmazkodniuk kellett, a dealek során pedig felértékelődött a bizalom kérdése.

Cégeladások, felvásárlások: mélyrepülés után erős fellendülés – érdemes-e céget eladni 2021-ben?

Cégeladások, felvásárlások: mélyrepülés után erős fellendülés – érdemes-e céget eladni 2021-ben?

2020-ban a cégeladások, felvásárlások és összeolvadások piaca (M&A) a világjárvány következtében globálisan visszaesett az előző évhez képest – ahogy sok más szektor is. Az első féléves adatok összeomlást mutattak, ám amint az első sokk után bízni kezdtek a befektetők abban, hogy a világ talán még nem ér véget most, és a szereplők is alkalmazkodtak a következményekhez, megtanultak videocall-on keresztül, az egyébként kulcsfontosságú személyes találkozók nélkül, „online” céget venni, a tranzakciók új erőre kaptak. Idén pedig folytatódhat a növekedés, hiszen a felvásárlásoknak számos hajtóereje lesz 2021-ben.

Kockázatitőke-piac: mit okozott a járvány itthon és Európában?

Kockázatitőke-piac: mit okozott a járvány itthon és Európában?

Visszaesés látszik az első féléves hazai befektetési adatokban. A járvány és annak gazdasági hatásai miatt talán ez nem meglepő. Eközben azonban a hasonló európai adatok alapján rekord év várható a befektetések száma és volumene tekintetében. Nincs elég pénz itthon vagy más tényezők vannak a háttérben?

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagyon gyorsan terjed egy régi-új fertőzés Magyarországon - Ezt kell tenni, hogy megelőzzük a halálos bajt!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.