Süli Szilvia

Süli Szilvia

menedzser , RSM

Süli Szilvia közgazdász, adótanácsadó végzettséggel rendelkezik. 2006 óta dolgozik adótanácsadási területen, az RSM Hungary csapatához 2009-ben csatlakozott. Kiemelt szakterülete közé tartozik a magánszemélyekkel kapcsolatos nemzetközi adózási és társadalombiztosítási kérdések, továbbá a befektetésekből származó tőkejövedelmek adózása.
Cikkeinek a száma: 4
Szja-bevallástervezet – mindenképpen nézze át!

Szja-bevallástervezet – mindenképpen nézze át!

Március 15-től elérhetők a NAV által készített 2023. évi szja-bevallási tervezetek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenki nyugodtan hátradőlhet anélkül, hogy bármit módosítana a tervezeten. Az RSM Hungary szakértői összefoglalták, hogy mire érdemes figyelni annak érdekében, hogy az szja-bevallásunk hiánytalanul töltsük ki, és egyrészt elkerüljük az adókockázatot, másrészt minden jogszabály által biztosított adócsökkentési lehetőséggel éljünk.

Külföldi jövedelme van? Készüljön a NAV-eljárásra!

Külföldi jövedelme van? Készüljön a NAV-eljárásra!

A magánszemélyek külföldről származó tőkejövedelmével kapcsolatban újabb támogató eljárásokat indít a NAV. Azok, akik 2019 során külföldi pénzintézetnél vezettek számlát, ott befektetésekből szereztek jövedelmet, számíthatnak a NAV megkeresésére.

Véget ér az adóegyezmény Magyarország és az Egyesült Államok között - Milyen adókövetkezményekkel kell számolni?

Véget ér az adóegyezmény Magyarország és az Egyesült Államok között - Milyen adókövetkezményekkel kell számolni?

Az Amerikai Egyesült Államok 2022. júliusában jelentette be, hogy felmondja a Magyarországgal 1979-ben kötött, a kettős adóztatást elkerüléséről szóló nemzetközi egyezményt. Bár az USA adóegyezmény rendelkezései az adó megállapítása szempontjából 2023. december 31-éig még alkalmazhatók, az adóegyezmény hiánya 2024. január 1. után komoly, adóforintokban mérhető hatással lesz a magánszemélyek és a társaságok tevékenységére, melyre érdemes időben felkészülni.

Ami az SZJA-bevallás tervezetéből kimaradt

Ami az SZJA-bevallás tervezetéből kimaradt

Március 15-től elérhetővé válik a NAV által készített 2022. évi SZJA-bevallási tervezet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenki nyugodtan hátradőlhet anélkül, hogy bármit módosítana a tervezeten. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy mire érdemes figyelni annak érdekében, hogy SZJA-bevallásunk hiánytalanul ki legyen töltve annak érdekében, hogy egyrészt elkerüljük az adókockázatot, másrészt minden jogszabály által biztosított adócsökkentési lehetőséggel éljünk.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A második világháború óta a legnagyobb puccs készült Németországban – Mi lett volna, ha megdöntik az államrendet a Reichsbürgerek?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.