BRUSSELS, BELGIUM - JUNE 28 ,2018: Hungarian Prime Minister Viktor Mihaly Orban (L) arrives for an EU Summit at European Council on June 28, 2018 in Brussels, Belgium.
Uniós források

Máris megvan, kit jelöl Orbán Viktor új uniós biztosként

Portfolio
Miután az Európai Bizottság elnökjelöltje új uniós biztosjelöltet kért Magyarországtól Trócsányi László helyett, a magyar kormány úgy határozott, hogy Várhelyi Olivért jelöli a posztra, aki Magyarország állandó brüsszeli képviseletét vezeti jelenleg - írja a Reuters egy uniós illetékesre hivatkozva.

Azután vált szükségessé, hogy új uniós biztost kell jelölnie Magyarországnak, hogy a mai EP-szakbizottsági ülésen újra összeférhetetlenséget mondtak ki Trócsányi László leendő bővítési biztos és volt ügyvédi irodájának tevékenysége között, illetve igazságügyi miniszteri tevékenysége során hozott döntéseket is összeférhetetlennek mondtak leendő uniós biztosi tevékenységével.

Az EP szakbizottság azt írta levelében, hogy szerintük nem lehet feloldani az összeférhetetlenséget, ezért arra tettek javaslatot az Európai Bizottság elnökjelöltjének, hogy kérjenek újabb biztosjelöltet Magyarországtól és a ma szintén újra leszavazott román biztosjelölt miatt Romániától. Ezt a kérést már el is küldte Ursula von der Leyen a magyar és a román kormánynak és ezután jött az információ Várhelyi Olivér jelöléséről.

Róla már a múlt héten is megjelentek sajtóértesülések, hogy ő lehet Orbán Viktor B-terve, ha Trócsányi Lászlót másodszorra is leszavazzák.

Címlapkép forrása: Thierry Monasse/Getty Images

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
forint készpénz
koronavirus2
masterplast
Duna House
Frankfurti tőzsde
bet
BÉT
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti webinárium
A kezdőket gyakran megrémíti a volatilitás, pedig az előnyünkre tudják fordítani.
gyumolcsfeldolgozo uzem palyazat tamogatas