Uniós források

Ő lehet Orbán Viktor B-terve, ha bukik Trócsányi

Portfolio
Várhelyi Olivér, a brüsszeli magyar állandó képviselet vezetője lehet Orbán Viktor B-terve, ha Trócsányi László biztosjelöltségét elutasítják – értesült diplomáciai forrásból az Eurológus. A magyar biztosjelölt sorsa a jövő hét elején dőlhet el.

Csütörtökön állapított meg az Európai Parlament jogi szakbizottsága összeférhetetlenséget Trócsányi László esetében. Azóta jogértelmezési vita folyik arról, kinek is kellene kimondania, hogy Magyarország küldjön új biztosjelöltet Brüsszelbe. Az EP elnöke hétfő délig adott időt a szakbizottságnak, hogy írásba adják a magyar és a román jelölt alkalmatlanságát.

Az egyelőre valószínűnek tűnik, hogy Trócsányi keddre tervezett meghallgatása csúszni fog, de nem tudni, mi lesz a csata végkimenetele. Orbán Viktor már péntek reggel utalt arra, hogy van a tarsolyában második, harmadik, negyedik jelölt is, az Eurológus szerint közülük lehet az egyik Várhelyi Olivér. Korábban a sajtóban felvetődött, hogy Trócsányi bukása esetén női jelölttel „kedveskedne” a magyar kormány az új bizottsági elnöknek, Ursula von der Leyen ugyanis szeretne minél több nőt a testületbe.   

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
eiffel torony franciaország
mnb epulet
paul fox
vakcina_oltas_koronavirus
izrael gazdasagelenkites netanjahu 210124
havazas kiadtak a figyelmeztetest budapest 9 megye
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Peter Jahr europai parlament kap reform 210121