Üzlet

Ismét vesztett a Buda-Cash, s nyert a TVK

Portfolio
A Legfelsőbb Bíróság felülvizsgálati tanácsa fenntartotta hatályában azt a múlt évben hozott jogerős ítéletet, mely szerint mintegy félmilliárd forintot kellett megfizetnie a Buda-Cash Brókerház Rt-nek egy 1998-as portfoliókezelési szerződés alapján a Tiszai Vegyi Kombinát Rt. részére -tudósított az MTI.
A szerdai döntés egyben 800 ezer forint felülvizsgálatiköltség megfizetésére kötelezi a brókercéget. Az öttagú felülvizsgálati tanács nem látott okot a másodfokú határozat megváltoztatására, mivel - indokolása szerint - az helytállóan értékelte a vitatott szerződés szövegén kívül a szerződéskötés összes körülményét is.

Georgi Kornél, a brókercég jogi képviselője az LB szerdai döntésével kapcsolatban úgy fogalmazott: ennek nincs gyakorlati jelentősége, mivel a Buda-Cash már tavaly kifizette a TVK-nak a félmilliárd forintos követelést, eleget téve ezzel a másodfokú jogerős ítéletnek. Az ügyvéd továbbra is fenntartotta álláspontját, hangsúlyozva: az írásos határozat kézhezvétele után születik döntés arról, hogy benyújtanak-e perújítási kérelmet - írja a hírügynökség.

Mint ismeretes a két cég közötti jogi vitát az eredményete, hogy a TVK és a brókercég között 1997. októberétől kezdve összesen 4 portfóliókezelési szerződés született, s míg az első háromban konzervatívabb befektetési politikát folytatott a brókercég, addig a negyedik esetben a TVK kérésére megnövelték a kockázatos elemek arányát. A kosárügyleteken és a BUX pozíciókon az 1998-as orosz válság hatására jelentős veszteséget realizáltak, a kezdetben 500 m Ft-os portfólió értéke 160 m Ft-ra apadt.

A szerződés lejártával a Buda-Cash kifizette a 160 m Ft-ot, valamint a 34 m Ft-os hozamgaranciát. A problémát az okozta, hogy a Buda-Cash szerint a hozamgarancia nem jelent tőkegaranciát, miközben a TVK a teljes összeget követelte vissza.
Kiszámoló

Temetés: készülj fel előre

Apósom nemrég meghalt, ezért csapott arcul a tény, mennyi pénzt lehúznak az emberekről temetés címszó alatt. Az embereket igazán három eseménnyel lehet nagyon megkopasztani, amikor nem tudnak

Via Credit

A projekt megkezdése és igazolása

A projekt megkezdéséről a pályázati felhívásokban, valamint a Miniszterelnökség által kiadott általános útmutatóban találhatunk információkat. Most a Miniszterelnökség által, a 2021-202

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Évtizedek óta nem látott összeomlás a sikerágazatban

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?