Üzlet

Kékszalag vitorlás verseny: értékel a győztes!

Portfolio
Július 25-én reggel 9 órakor immár 45. alkalommal álltak rajthoz a Balatont körbekerülő Kékszalag versenyzői. Csütörtökön 23 óra után eldőlt, hogy a Litkey Farkas által vezetett és a Portfolio.hu által támogatott Lisa EvoPro hajó nyerte meg a nagydíjat a Király Zsolt vezette Raffica előtt.

Fontosabb részletek
  • A 145 kilométeres táv második felének elején kialakult egy 3-4 hajós élboly
  • Az utolsó pár órában már csak két hajó versenyzett az elsõ helyért
  • Este 11 óra környékén a Litkey Farkas került az élre a Lisa EvoPro hajóval és tartotta már végig az elõnyét a célig
  • Litkey Farkas elégedett a csapatával és jövõre katamaránnal készül 12. alkalommal is nyerni
Megosztás

A győztes értékel

„Elégedett vagyok a csapattal” – értékelte a Portfolio.hu-nak nyilatkozva a csütörtöki versenyt a 45. Kékszalag vitorlás nagydíj nyertese, Litkey Farkas, aki 11. alkalommal állhatott az élre. A legutóbbi versenyhez képest sokat tudtunk javítani a sebességünkön. „Készültünk arra, hogy gyenge szél lesz és készítettem - mivel vitorlatervezéssel is foglalkozom - egy olyan vitorlát, ami ezt a sikert tulajdonképpen meghozta” – magyarázta a Lisa EvoPro hajót irányító Litkey.


A győztes Litkey Team a Portfolio.hu által is támogatott Lisa EvoPro hajón a Kékszalag verseny első napján.
„A keszthelyi bója után a gyenge szélben rendkívül jól mûködött ez a vitorla és ennek köszönhetően kerültünk előre, az egy döntő momentum volt. A másik fontos tényező az volt a győzelemben, hogy az utolsó pillanatig fitt tudott maradni a csapat és meg tudtuk hozni a jó döntéseket a naplemente után” – tette hozzá a győztes, aki elárulta: az volt a stratégiájuk, hogy levitorláznak a déli partra. „Ennek volt ára, vagyis hogy lemaradunk az éppen vezető Rafficáról, de bejött a taktikánk” – mondta. A verseny közben komoly nehézsége nem volt a Litkey Team-nek, csupán egy genakker szakadt el, de rövid időn belül megoldotta a csapat. A tervekről szólva elmondta, hogy van egy katamaránja, amely esélyesként indulhat a jövő évi – nyílt – versenyen. „Egyelőre még nagyon a tegnapi verseny hatása alatt vagyok. Rendkívüli érték, hogy két gyorsabb hajót is le tudtunk győzni” – emelte ki.

Többé nem lesz zárt a verseny A Kékszalagon utoljára versenyeznek kizárólag az egytestû hajók, amelyek eddig a páratlan években alkották a mezőnyt, 2014-től ugyanis megszûnnek a kategóriákra vonatkozó megkötések.



Litkey Farkas a balatonfüredi célbaérkezés utáni pillanatokban a 45. Kékszalag Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásversenyen 2013. július 25-én. Litkey Farkas tizenegyedszer is megnyerte a vitorlásversenyt.
Megosztás

Litkey nyerte a versenyt

Izgalmas, szoros versenyben Litkey Farkas és csapata nyerte a 45. Kékszalag Laptop.hu Nagydíjat, ezzel 11. alkalommal diadalmaskodott a vitorlásversenyen.   Litkey Farkas idén az EvoPro magyar mérnökiroda színeiben indult a Lisa nevû hajóval (melyet a Portfolio.hu is támogatott - a szerk.), amellyel 2007-ben, 2009-ben és 2011-ben diadalmaskodott. A verseny honlapján követhető élő közvetítés során a győztes elmondta: nehéz küzdelemben nyerték meg a versenyt, első alkalommal történt, hogy két hajó - a Principessa és a Raffica - is gyorsabb volt náluk. Király Zsolt, a Raffica kormányosa kilencedszer lett második. Mint mondta, gyorsabb hajóval kaptak ki, nem lett volna szabad elengedniük a Lisát. Litkey szerint segítségükre volt, hogy a szigligeti öbölben legyengült a szél, illetve a parti szél is őket segítette. Utóbbi a vártnál egy órával korábban érkezett. A Lisa előbb kiváltott a déli partra, mint a Raffica. Litkey Farkas hozzáfûzte, a délelőtti teljesítményükkel nem volt elégedett, csak 60 százalékon vitorláztak. A várható időjárás miatt Litkey Farkas egy külön Code Zero vitorlát varratott, ennek felhúzása is fontos szerepet játszott a sikerben. A mezőny csütörtök reggel kilenc órakor rajtolt el, Litkey Farkas és a 17 fős legénység 14 óra feletti idővel teljesítette a távot. (MTI)


A verseny győztese, Litkey Farkas és 17 tagú csapata a 45. Kékszalag Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásversenyen Balatonszemes közelében 2013. július 25-én. Litkey Farkas tizenegyedszer nyerte meg a vitorlásversenyt.
Megosztás

A tihanyi csőnél

A Litkey csapat Lisa nevû hajóját kísérő motoros követőhajó vezetője, Pető Endre az elmúlt percekben a Portfolio.hu-nak elmondta, hogy elsőként jött át a csövön a Litkey Team, nagyon gyenge szélben. Innen tovább veszi az irányt Balatonfüred felé. Előnye a második helyen álló Rafficával szemben 1-1,5 kilométer. A vitorlás mezőny lassan 14 órája indult útnak és az élen járók beérkezésére még körülbelül 1 órát kell várni.
Megosztás

Növelte előnyét Litkey

Litkey Farkas este 10 óra környékén 1,5 kilométerre növelte előnyét a második Király Zsolt előtt. Már Tihanynál van a két hajó. A Sailing.hu portál Facebook-falán elérhető tájékoztatás szerint szinte szlalompálya várja a két hajót, mert nagyon sok hajó van arra a vízen.
Megosztás

Besötétedett

Balatonszemesnél újra az élre került az EvoPro Lisa, a Raffica szorosan mögötte.
Megosztás

A két hajó: ők mennek az élen

A távirati iroda képeket közölt nap közben a két hajóról, amelyek a mai nap végére teljesen elszakadtak a mezőnytől.


Litkey Farkas és csapata a 45. Kékszalag Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásversenyen Badacsony közelében 2013. július 25-én.


Király Zsolt kormányos és csapata a Raffica nevű hajójukkal Balatonfüred közelében a 45. Kékszalag Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásversenyen 2013. július 25-én.
Megosztás

Taktikát váltott Litkey Farkas

A Lisa és a Raffica sokáig fej-fej mellett haladtak, azonban Litkey taktikát váltott a Lisa-val, és délre tart - írja a verseny hivatalos portálja. Az élő képek alapján már nem sok van hátra a sötétedésig. A kettes élboly már közel jár a tihanyi csőhöz, a Raffica egyenesen haladva közelebb jár hozzá. Ha gyenge marad a szél, akkor érdekes lesz, mikor tudnak átkelni. Csütörtök késő este eldőlhet, hogy vagy Litkey Farkas (a lenti térképen lila színnel) nyeri meg a nagydíjat 11. alkalommal vagy Király Zsolt (pirosban) először.


Megosztás

Ennyi van még hátra

A térképen pirossal a Raffica és lilával a Lisa. A befutó Balatonfürednél van.


Megosztás

A Raffica az élen

A Raffica is a déli part irányába vette útját és az elmúlt percekben visszavette az első helyet. A hasasabb vitorláját, a gennakert jól tudja használni a Raffica, úgy tûnik, ez ad számára előnyt. A két hajó egyébként leköveti egymás mozgását, nem akarják elengedni egymást. Rég volt ennyire szoros a verseny, főleg páros harc tekintetében.
Megosztás

Litkey a déli part felé húz

Egymástól távolodik az élen a két hajó, miután a Litkey team a déli partok felé vette az irányt - hangzott el a Sport Klub élő műsorában.
Megosztás

Élre került a Lisa

Átvette a vezetést a (Portfolio.hu által is támogatott) Lisa Evopro hajója és gyorsaságának köszönhetően 650 méterre növelte előnyét - áll a verseny hivatalos honlapján. A Principessa a harmadik helyen jelentős hátrányban (5 km) követi őket. Van egy nagyméretû elővitorlájuk, ezért halad jobban a Lisa, mint a Raffica - hangzott el az élő mûsorban a szakkomenntátor részéről. A videóközvetítésen így néz ki a kettes élmezőny (jobbra Lisa):


Megosztás

Élőben az élről

A Litkey Team felzárkózását látva telefonon kerestük meg a csapat Lisa nevû hajóját kísérő motoros követőhajó vezetőjét, Pető Endrét. Arról tájékoztatott bennünket, hogy a keszthelyi fordulót az első helyen a Raffica vette, második volt a Principessa és a harmadik helyen fordult a Lisa. Szigliget előtt azonban már a második helyre jött fel Litkey Farkas. Jelenleg kevesebb mint 1 kilométer a távolság az első és a második helyen álló hajó között - fogalmazott Pető, aki azt is hozzátette, hogy gyenge szél van. A hajók nagy része még most tart Keszthely felé Balatonföldvárnál tartanak, nekik nagyon sokáig fog tartani a verseny - tette hozzá (érvényesen szombat reggel 9-ig futhatnak be - a szerk.) Pető Endre szerint az élboly mostani helyzete alapján olyan, mintha csak most kezdődne a verseny, mindhárom élen álló hajó nyerhet még ugyanis (Raffica, Lisa, Principessa). Arra számít, hogy a befutó sötétben lesz Balatonfüreden, ami megnehezíti a navigálást és egyúttal nehéz szemmel tartani az ellenfeleket. Így néz ki mindez a GPS-nyomkövetők alapján (forrás: snewisport):


Klikk a képre!
Megosztás

Lisa Siófoknál

Így hajózott el a siófoki bójánál a Lisa (ez volt a második pont).


Kép forrása: kekszalag.hu
Megosztás

Izgalmas az utolsó szakasz

Úgy tûnik, hogy beigazolódni látszanak a pár órával korábbi helyszíni szakértői kommentárok. 18 óra után a Litkey Farkas által vezetett Lisa EVOPRO hajó már a második helyen van és már csak 800 méter választja el az élen járó Rafficától - derül ki a Kékszalag.hu tudósításából. Az első két helyen álló hajó között a távolság folyamatosan csökken, miközben a Principessa 1 kilométerre van lemaradva a 3. helyen és egyre inkább leszakad a 4. helyen álló Avatar. Friss fotót is találhatunk a Lisa-ról a Sailing magazin Facebook-oldalán:


Megosztás

A Litkey Team

Litkey Farkas és a Portfolio.hu által is támogatott Litkey Team a Lisa EVOPRO nevû hajón az MTI képein.




Megosztás

Nagy hajrá jöhet a forduló után

A szakértői kommentárok szerint a szél most azoknak kedvez, akik még Keszthely felé tartanak. Így bár eddig úgy nézhetett ki, hogy az első négy hely már eldőlt, hiszen a negyediktől nagyjából négy kilométerre következett az "üldöző boly", a szél akár fordulatot is hozhat. Az élen most két olyan hajó áll, amelyek kormányosa még nem nyert Kékszalagot, a jelenleg harmadik helyen álló Litkey Farkas (hajója az Evopro Lisa) a szakértő szerint különösen a második, hazafelé tartó körben erős, jóformán csodákra képes. Az eredmény így még mindig nem borítékolható. Nagy verseny van kilátásban.
Megosztás

Túl a fordulón az első három

A Raffica, Principessa és harmadik helyen az EvoPro Lisa is túl van a fordulón a keszthelyi bólyánál. Ők már a verseny második felébe léptek, azaz tartanak vissza, Balatonfüredre. A képen épp a Lisa veszi a fordulót.


Megosztás
Megosztás

Az élboly közel a fordulóhoz

A Raffica már elhagyta Balatongyörököt, utána kb. 1,5 km-rel mögötte Principessa, tőle 1,8 km-re EvoPro Lisa. Majd 2,6 km-re az Avatar jön. Az élboly közel a fordulóhoz.


Klikk a képre!
Megosztás

A Badacsony után megélénkülhet a szél

Nézve a szélelőrejelzést Badacsonynál csak a part közelben lesz szél kb. egy óra múlva, majd ott áthaladva megélénkül a szél a Balaton fölött, olvasható a Kékszalag portálon. Kishamis és Nemere II Révfülöp után a parthoz közel próbálkozik. Badacsony felé a középső medencében ott van némi szél. Az első négy hajó után (amelyek Raffica, Principessa, Evopro Lisa és az Avatar): Lillafüred, Irokéz, Anna, Orpheus, Macarella, Capella, Spirit of Pleasure, Sirocco - Badacsony felé haladnak. Egy hajó, a Bolygó azonban még mindig 3 km-re Siófok felé "bolyong", ahol várhatóan még egy óra múlva sem lesz szél.
Megosztás

Badacsonynál az élboly

A Kékszalag mikroblog szerint a Raffica Badacsonynál jár, mögötte 2 kilométerre a Principessa, majd újabb 2-3 km lemaradással érkezik a Litkey csapat, azaz az Evopro Lisa. Térképen az élboly:


Klikk a képre!
Megosztás

Visszavonták a viharjelzést - Szél viszont nincs

A széltérkép szerint nagyon gyenge a szél a Balatonnál. A középső medencében járó hajók észak felé húzódtak a Kékszalag portál szerint, ám Révfülöp magasságában max. 7km/h-val haladnak. Az Evopro Lisa is a bolyban, Bolgár magasságában tarthat.


Megosztás

Szétszóródott a mezőny

Szétszóródott a mezőny, még nem mindenki ért át a tihanyi "csövön". Pryxis, Carina és Reverto áthaladtak rajta, a Sagitta, a Norma hamarosan a csőnél. A negyedik helyen az Avatar kénytelen egy vitorlával beérni, még a kenesei fordulónál elszakadt a gennakerük (gennaker:aAsszimetrikus bőszeles spinnakervitorla, mely a spinnakerrel ellentétben lúvoldalra nem húzható át, első lekötési pontja a hajó hossztengelyében van.) Figyelni kell a szelet. Az élő közvetítésen az imént az Evopro Lisa fedélzeti kamerájáról láthattunk egy képet:


Megosztás

Balatonszemesnél járnak

Az első három Balatonszemes magasságában hajózik a Kékszalag mikroblog beszámolója szerint. Raffica továbbra is vezet, kicsit ellépve Principessától és EvoPro Lisa-tól.


Klikk a képre!
Megosztás

Átjöttek a "csövön"

A Kékszalag portál beszámolója szerint elsőként a Raffica hajó haladt át a tihanyi csövön, őt követi a Princessa. Ezekben a percekben pedig a Litkey Farkas által irányított EVOPRO Lisa, majd az Avatar hajó is átért a csövön.
Megosztás

Pénteken hőségriadó!

A Kékszalag verseny élén haladó hajók általában 8-12 óra alatt megteszik a 145 kilométeres Balaton-kerülő távot, de a kiírás szerint szombat reggel 9-ig lehet célba érni érvényesen. Ezért a "lassabb" hajók számára fontos tudnivaló, hogy az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót rendelt el csütörtök nulla órától hétfő éjfélig. Az ÁNTSZ közleményében hozzátette: csütörtökön egy gyenge front hatására átmenetileg gyengül ugyan a nappali felmelegedés, de a következő napokban egyre melegebb időre számíthatunk, a hétvégén és jövő hét elején tetőzik a hőség. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal kéri az ország lakosságát és a hazánkban tartózkodókat – különös tekintettel a Forma-1 futamra és a szabadtéri fesztiválokra indulókat, érkezőket –, hogy a hétvégi szabadtéri programok során fokozottan tartsák be a hőségre vonatkozó ajánlásokat - áll a közleményben. Ezt tanácsolja az ÁNTSZ: "A nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, ajánlott ezen időszakban a napi szükséges 2 literen felül is inni, elsősorban csapvizet. A kulacsokat, palackokat a legközelebbi vízvételi helyeken mindig töltsék fel! Gondoskodjanak arról, hogy legyen tartalékban ivóvíz, amivel a kendőt, sálat, sapkát is benedvesíthetik, ezzel is védve fejüket, testüket a hőségtől. A kalap, napszemüveg viselésén túl ajánlott, hogy a Forma-1 versenyekre és a szabadtéri fesztiválokra érkezők vigyenek magukkal árnyékot adó napernyőt. 11.00-15.00 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket!"
Megosztás

A tihanyi csőnél az első hajók

Az élmezőny beérkezett a tihanyi csőbe. A Litkey Team az élbolyban továbbra is.


Klikk a képre!
Megosztás

Eközben a Balaton partján: támadnak a szúnyogok

Az MTI eközben arról számolt be csütörtök délben, hogy ma megkezdődött az idei negyedik kémiai szúnyogirtás a Balatonnál, és várhatóan két hét múlva újabbra lesz szükség. A munkát irányító szakértői csoport vezetője, Sáringer-Kenyeres Tamás kifejtette, a nyár eleji csapadékos időjárás kedvezett a szúnyogok elszaporodásának, ezért idén, a korábbi évekhez képest több gyérítésre lesz szükség, amihez megvan a szükséges anyagi fedezet. Eddig egy biológiai és három kémiai irtást rendeltek el, az utolsót alig két hete. Mivel a szakértők által ellenőrzött, egy személyre eső csípések száma a hét elején meghaladta a 30-40 darabot, újabb kémiai irtást rendeltek el, hogy mire a csípések száma 50 fölé emelkedik, megkezdődhessen a munka. A nyár folyamán várhatóan további két-három kémiai irtásra lesz még szükség (tavaly elegendő volt négy kémiai beavatkozás). A gyakoribb kémiai irtás nem veszélyeztetheti a térség méhészeinek állatállományát, hiszen őket a települések jegyzőin keresztül a bevetések előtt 3 nappal kiértesítik, így meg tudják óvni méhcsaládjaikat. A mostani irtást 5764 hektáron végzik el. Az idén a korábbinál több pénz, 100 millió forint áll rendelkezésre a balatoni szúnyogirtásra és a térség lárvatenyésző helyeiről készült térképeinek frissítésére. A Magyar Turizmus Zrt. és a Balatoni Szövetség által megkötött szerződés értelmében az állam a korábbi 25-35 millió forint helyett 50 millió forintot biztosít a feladat elvégzésére, amelyhez az üdülőrégió önkormányzatai ugyanekkora összeget tesznek hozzá.
Megosztás

Újra működik a Lisa GPS-e

11 óra környékén arról számolt be a Kékszalag portálja, hogy a Lisa-t valamiért nem lehet követni a GPS-en: "még a bólya előtt látszik, miközben az élő közvetítésen Raffica és ők már együtt az élen". Most érkezett a hír, hogy újra mûködik a Lisa GPS-e. Közben az első hajók már a tihanyi "cső" közelében járnak. Az első bójánál így álltak a hajók: kattintson ide!
Megosztás

Feljebb jött az EVOPRO Lisa

Az élen Siófok előtt: Raffica, Principessa, Lisa, Avatar - tudósít a Kékszalag.hu. Az élen haladó hajók elhagyták a második, siófoki pontot.
Megosztás

A sorrend az első bójánál

A Kékszalag.hu percről percre tudósítása az első, kenesei bójánál a következő a nem hivatalos sorrend: 1. Avatar, 2. Capella, 3. Raffica, 4. Principessa. A beszámolóból az is kiderül, hogy Litkey Farkas Lisa (EvoPro) nevû hajójánál hiba csúszott a gennaker felhúzásába, ami nem jött jól.


Klikk a képre!
A snewi sport térképes helyzetjelentése a GPS-nyomkövetők alapján.

De mi az a gennaker? Asszimetrikus bőszeles spinnakervitorla, mely a spinnakerrel ellentétben lúvoldalra nem húzható át, első lekötési pontja a hajó hossztengelyében van.

Megosztás

Így rajtolt a mezőny



Elrajtol a 45. Kékszalag Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásverseny mezőnye Balatonfüreden 2013. július 25-én. A kép bal szélén Litkey Farkas Lisa nevû hajója.


Megosztás

Elképesztő kép

A Sailing.hu magazin Facebook-oldalára feltöltött kép tanúsága szerint a Litkey Farkas vezette EVOPRO Lisa alúlrol próbált elmenni a Sirocco mellett. Az élen egyébként az EVOPRO Lisa, a Raffica és a Principessa meccselnek.


Megosztás

Hamarosan Kenesénél

Az első hajók hamarosan elérik az első bójánál Kenesénél - írja a Kékszalag.hu. Kb. 20 perc múlva odaérhetnek, ha nem gyengül a szél, tudják tartani a sebességet.
Megosztás

Délután lesz számottevő szél

Csütörtökön egy front közelítette meg a Balaton térségét, amelyből várhatóan délután lesz számottevő szél, esőre viszont nem kell számítani. A jelenlegi állás szerint a reggeli gyenge széllel Balatonkeneséig-Siófokig tud haladni a mezőny, amelyben így a könnyű vitorlások lesznek előnyben. A nehezebb fahajókkal indulók többen is könnyítettek a rajt előtt a szerkezetükön. A taktika meghatározásában segítséget nyújthat, hogy a legénységeknek az északi és déli parton is vannak segítőik, akik folyamatosan jelzik a helyi szélerősséget. A szervezők nem számítanak gyors versenyre, a legjobbak várhatóan késő este érkeznek vissza Füredre. Az indulóknak a Balatonfüred-Kenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred útvonalat kell teljesíteniük, a kiírás szerint szombat reggel kilencig lehet érvényesen célba érni. Litkey Farkas, a verseny tízszeres győztese csapatával idén az Evopro magyar mérnökiroda színeiben indul a Lisa nevű hajóval, amellyel 2007-ben, 2009-ben és 2011-ben diadalmaskodott. A Kékszalagon utoljára versenyeznek kizárólag az egytestű hajók, amelyek eddig a páratlan években alkották a mezőnyt, 2014-től ugyanis megszűnnek a kategóriákra vonatkozó megkötések. A Balaton-kerülés rekordját tavaly óta a Fifty-Fifty katamarán tartja 10 óra 34 perces idővel, amely a Nemere II 1955-ös csúcsát javította meg hat perccel. (MTI)
Megosztás

Jön fel a Lisa

Úgy tûnik, hogy jól halad a mezőnnyel Litkey Farkas Lisa hajójával, miután a Principessa és a Raffica hajók egymással vannak elfoglalva - hangzott el a Kékszalag élő tudósításában.


Megosztás

Litkey déli irányba halad

A GPS nyomkövető alapján a Litkey Farkas vezette Lisa egyelőre folyamatosan halad déli irányba, valószínûleg, hogy kedvezőbb szélben, pozícióban tudjon hajózni. Az élen egyelőre Sirocco halad, mögötte a Principessa és a Raffica hajók.


Klikk a képre!
A snewi sport térképes helyzetjelentése a GPS-nyomkövetők alapján.
Megosztás

Elrajtoltak a versenyzők

A kekszalag.hu portál élő tudósítása szerint rendben elrajtoltak a versenyzők, a rajt előtt kb. fél órával kezdett fújni az É-ÉK-i szél. Negyed óra elteltével egyre jobb pozícibóan vannak a déli oldalon rajtolok. Élen Raffica és Principessa, a Litkey Farkas vezette Lisa (EvoPro) kicsit jött dél felé így egyelőre mögöttük. Az élen járó hajók 15-16 km/h sebességgel haladnak.
Megosztás

Kövesse élőben a Kékszalag vitorlás versenyt!

A Kékszalag Laptop.hu Nagydíj idei futamára nem hivatalos adatok szerint 524 hajó nevezett. Köztük van és egyúttal a legesélyesebb versenyző Litkey Farkas, a Portfolio.hu által is támogatott Litkey Sailing Team vezetője. A tízszeres bajnok Litkey Lisa nevû hajóján szállt versenybe.

Kövesse élőben a Kékszalag vitorlás versenyt!
Litkey Farkas és csapata Lisa nevû hajóján.
A versenybe szállt hajók fedélzetén nagyjából 2500 fő van, akik 145 kilométeren keresztül versenyeznek. A részvételi rekord nem dőlt meg, 2010-ben ugyanis 623 vitorlást regisztráltak.
A versenyről
A "Kékszalag" verseny a legnagyobb hagyománnyal rendelkező tókerülő vitorlásverseny a Balatonon, az első versenyt 1934-ben rendezték. Útvonala: Balatonfüred - Balatonkenese - Tihany - Keszthely - Balatonfüred, távja 160 km - olvasható a Balatonfüred.info portálon. Az idei verseny július 25. és 27. között zajlik, az ünnepélyes és nyilvános díjkiosztójára vasárnap kerül sor.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nő tőzsde