Ugyanazt keresi a fiatal munkavállaló és a fiatal fogyasztó
Üzlet

Ugyanazt keresi a fiatal munkavállaló és a fiatal fogyasztó

Portfolio
Májusban osztották ki a 2022-es Év Menedzsere díjakat. Ennek kapcsán a Menedzserszövetség és a Portfolio a Business Menü Bombera Krisztinával című videósorozatban mutatja be közelebbről a díjazottakat.

Sorozatunk harmadik részének vendége volt Kiss Katalin, a Menedzserszövetség és a Volkswagen 2022. évi közös Kék Innovációs Különdíj kitüntetettje, a MAM-Hungária Kft. ügyvezetője, a MAM vállalatcsoport gyártási vezérigazgatója, és Jamniczky Zsolt, a Menedzserszövetség és a Linde Gáz Magyarország Zrt. 2022. évi közös Év Menedzsere a Környezettudatos Gazdaságért Különdíj kitüntetettje, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese.

Kiss Katalin szinte az indulástól kezdve jelen van a babatermékeket gyártó MAM vállalatcsoport életében. Vezetése alatt nőtte ki magát az eleinte 8 fős cég nagyvállalattá, vált 5 kontinens több országában is piacvezető márkává. 2020-ban gyártási vezérigazgatóvá választották, azóta az ázsiai gyártóüzemek munkáját is ő irányítja, az ellátási lánc és minőségirányítás folyamatait globális szinten ő felügyeli.

Jamniczky Zsolt dolgozott a Magyar Országgyűlés külkapcsolati irodájának tanácsadójaként, majd több európai nagyvárosban töltött be vállalati ügyekért felelős területeken vezető pozíciókat, mielőtt 2007-ben az E.ON Hungáriához csatlakozott. 2016-ban nevezték ki ügyfélmegoldásokért felelős vezérigazgatónak. Nevéhez fűződik többek között országszerte több száz elektromosautó-töltőállomás üzembe helyezése, illetve Európa legnagyobb, tetőn kialakított napelemparkja.

A teljes beszélgetés a videóra kattintva nézhető meg. A díjazottakkal, Kiss Katalinnal és Jamniczky Zsolttal Bombera Krisztina beszélgetett. Felteszik kérdéseiket a díjak átadói is: Hegedüs Ákos, a Linde Gáz Magyarország Zrt. vezérigazgatója, és Papp Zoltán, a Porsche Hungária Zrt. Volkswagen PKW márkaigazgatója.

Az interjú során a díjazottak arra keresték a választ, hogy hogyan valósítható meg az innováció és a vállalati fejlődés környezetbarát módon. Szóba került Magyarország fenntarthatósági helyzete és a mesterséges intelligencia munkaerőpiacra gyakorolt hatása is.

Kiss Katalin úgy látja, hogy a fenntarthatóságra való törekvés nemcsak velejárója, hanem célja is lehet a vállalati növekedésnek, olyan időkben például, amikor külső tényezők hatására a sales-növekedés nem érhető el. Figyelmeztet azonban, hogy jelenleg nagyon sok a nem fenntartható innováció, illetve a látszatfenntarthatóság. A külső (jogszabályi, fogyasztók felől érkező) nyomást hasznosnak tartja, mert hatékony, gyors lefolyású változásokat lehet ezáltal eszközölni, viszont a belső nyomást, a vállalati igényt tartja az irányváltás kulcsának, hiába jelent kockázatosabb és lassabb fejlődést.

Jamniczky Zsolttal egyetértenek abban, hogy nagyon fontos a fogyasztókkal való együttműködés, meghallani az igényeket, és igyekezni megvalósítani, még akkor is, ha minden igényt nem lehet kielégíteni. Szerinte az a fontos, hogy „legyen egy esthajnalcsillag”, egy cél, amelyet mind a vállalati dolgozók, mind a fogyasztók magukénak éreznek.

Magyarország fenntarthatósági helyzetét Kiss nem tartja jónak, pozitív példaként említi az ázsiai mentalitást. Jamniczky szerint egyáltalán nem tragikus a helyzet, jelenlegi mutatóinkkal a „feltörekvő innovátorok” közé tartozunk. Abban egyetértenek mindketten, hogy a mostani helyzet hamarosan zöldebb irányba fog elmozdulni a munkaerőpiacra a 20-as éveiben járó korosztály hatására, akik mind fogyasztóként, mind munkavállalóként elsődleges szempontnak tartják, hogy egy vállalat minél környezetbarátabb módon működjön.

menedzser gála
Papp Zoltán, Hegedüs Ákos, Jamniczky Zsolt, Bombera Krisztina és Kiss Katalin Fotó: Menedzserszövetség

A mesterséges intelligencia kapcsán mindketten azon az állásponton vannak, hogy az ezzel kapcsolatos félelmek túlzóak, adatkezelésben olyan lehetőségeket nyit meg az AI, amit humán munkaerő nem tud produkálni, a munkahelyek elvesztése kapcsán pedig Kiss azzal érvel, hogy amennyi pozíciót veszítünk a robotizáció által, annyi újat is nyerünk vele.

A jövő vezetőinek Kiss Katalin az élethosszig tartó tanulásra, Jamniczky Zsolt pedig a fókuszáltságra hívja fel a figyelmét.

Címlapkép forrása: Portfolio

Az Év Menedzsere Díjak médiatámogatója a Portfolio.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
dubaj