Mit tanácsol Jaksity György és Czakó Borbála a fiatal vállalkozóknak?
Üzlet

Mit tanácsol Jaksity György és Czakó Borbála a fiatal vállalkozóknak?

Portfolio
Májusban osztották ki a 2022-es Év Menedzsere Díjakat. Ennek kapcsán a Menedzserszövetség és a Portfolio a Business Menü Bombera Krisztinával c. videósorozatában közelebbről is bemutatja a díjazottakat.

Sorozatunk második részének vendége a Menedzserszövetség és a Gránit Bank Zrt. közös Év Menedzsere Életműdíj kitüntetettje, Czakó Borbála, korábbi londoni magyar nagykövet, stratégiai tanácsadó és a Menedzserszövetség és a Shell Hungary Zrt. közös Év Menedzsere a Társadalomért Különdíj kitüntetettje, Jaksity György, a Concorde Zrt. alapítója és igazgatóságának elnöke volt.

Czakó Borbála több évtizedes vezetői pályafutása során számos magas színtű pozíciót töltött be első magyar nőként. Dolgozott többek között a Világbankban, a Rockefeller Incorporation-nél New Yorkban, Washington D.C.-ben és Afrikában, valamint London mellett számos helyen Európában. Pályafutása során több százmillió dollárnyi befektetést hozott Magyarországra, számtalan igazgatósági, felügyelőbizottsági feladatot látott el. 

Jelenleg Magyarország egyik legmeghatározóbb agráripari konglomerátuma, a Mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság igazgatósági tagja, a 4iG NyRt tanácsadó testületének elnöke, a GYSEV Zrt. Igazgatóságának tagja.

Jaksity György már diákként aktívan részt vett a hazai piacgazdaság és a tőkepiac intézményeinek indulásában. A Concorde Értékpapírt 1993-ban alapította társaival, 1999-2002 között a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdetanácsának tagja, majd 2002-2004 között a részvénytársasággá alakult tőzsde első elnöke volt. Részt vett a Concorde minden jelentősebb pénzügyi tanácsadó és tranzakciós munkájában, valamint vezető magyar társaságok privatizációjában, tőzsdei bevezetésében.

Nézd meg te is a Business Menü videósorozat második részét, amelyben Czakó Borbálával és Jaksity Györggyel beszélget Bombera Krisztina, valamint a díjak átadói is kérdeznek: Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója és Istenesné Solti Andrea, a Shell Hungary zRt. igazgatósági elnöke.

A díjazottak többek között arra keresték a választ, hogy miért fontos, hogy a vezetők tegyenek a társadalomért, hogyan fogjanak hozzá, milyen hibákat kerüljenek el. Meghatározták, hogy milyen az ideális társadalmi felelősségvállalási módszer, hol tartunk most Magyarországon, szemléletben és gyakorlatban.

A beszélgetésben szóba került az is, hogy mit kell ahhoz tennie egy fiatal vezetőnek ma, hogy úgy érezze, olyan életművet épít, amire majd büszke lehet. Jaksity György ennek kapcsán azt tanácsolja a fiatal vállalkozóknak, hogy szelektíven állítsanak példát maguk elé a magyar vállalkozói közegből.

Úgy látja: azzal, hogy Magyarország bekapcsolódott a globalizált világba, komoly lehetőséget kaptak a magyar fiatalok. Bárhova mehetnek dolgozni, tanulni. A korábbi generációkhoz képest ez jelentős előrelépés: az új generáció európai állampolgárként tekint magára. Ugyanakkor kérdésesnek tartja, hogy az esélyegyenlőség érdemben fejlődött-e az elmúlt évtizedekben.

év menedzsere gála
Bombera Krisztina, Jaksity György, Istenesné Solti Andrea, Hegedüs Éva és Czakó Borbála Fotó: Menedzserszövetség

Czakó Borbála szerint egy meghatározott értékrend alapján érdemes példákat követni, az pedig mindenkinek a saját döntése, hogy milyen értéket képvisel. Felhívta a figyelmet arra, hogy a cégvezetőknek követniük kell az aktuális társadalmi kérdéseket, és reagálniuk is kell azokra.

Hozzátette: a cég vezetésének kell meghatározni a vállalat társadalmi felelősségvállalási politikáját. Olyan ügyekkel érdemes foglalkozniuk, amik hozzájuk és a vállalathoz közel állnak, magukénak érzik.

Címlapkép: Portfolio

Az Év Menedzsere Díjak médiatámogatója a Portfolio.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
dubaj