Hogy lehet Magyarországról milliárdos árbevételű nemzetközi céget építeni?
Üzlet

Hogy lehet Magyarországról milliárdos árbevételű nemzetközi céget építeni?

Portfolio
Májusban osztották ki a 2022-es Év Menedzsere Díjakat. Ennek kapcsán indul a Menedzserszövetség és a Portfolio videósorozata, a Business Menü Bombera Krisztinával, amelyben a következő hetekben közelebbről is bemutatjuk a díjazottakat.

Sorozatunk első részének vendége a Menedzserszövetség és a DAS Jogvédelmi Biztosító közös Év Fiatal Menedzsere Díj kitüntetettje, Birmacher Barnabás, a Bitrise vezérigazgatója és társalapítója, valamint a Menedzserszövetség és a Foxconn közös Jövő Menedzsere Különdíj kitüntetettje Kádár Tamás, a SEON alapító-vezérigazgatója.

Mindkét fiatal menedzser Magyarországról indulva ért el komoly nemzetközi sikereket. Birmacher Barnabás nyolc évvel ezelőtt, 24 évesen két társával alapította meg a céget, ahol olyan szolgáltatást fejlesztenek, mely könnyebbé és hatékonyabbá teszi a mobilalkalmazás-fejlesztők életét, automatizálva a fejlesztési folyamat nagy részét. Jelenleg összesen 95 millió dollárnyi befektetésért és egy globálisan sikeres, rendkívül dinamikusan növekvő scale up cégért felel.

Kádár Tamás tizenöt éves kora óta épített webshopokat, majd a Corvinuson töltött egyetemi évei alatt társaival belevágott egy kriptopénzváltó oldal fejlesztésébe. Saját kárukon szembesültek a csalók és hackerek komoly biztonsági intézkedéseket is átverő módszereivel, ezért csalás-megelőző rendszer integrálására kerestek szolgáltatót. Hasonló megoldás hiányában ők maguk kezdték el kifejleszteni és felépíteni saját kockázatelemző rendszerüket. A SEON online csalásmegelőző technológiai szolgáltató ma már globális fókuszú vállalat jelenleg 250 fős csapattal dolgozik, és Budapesten, Londonban, Austinban, valamint Jakartaban is rendelkezik irodával.

Nézd meg te is a Business Menü videósorozat első részét, amelyben Birmacher Barnabással és Kádár Tamással beszélget Bombera Krisztina, valamint a díjak átadói is kérdeznek: Tálos Péter, a Foxconn csoport alelnöke és Szabó György, a DAS Jogvédelmi Biztosító vezérigazgatója.

Kádár Tamás szerint akkor lehet igazán sikeres egy vállalkozó, ha át tudja lépni az országhatárt: a SEON a kezdetektől fogva külföldi partnereknek értékesíti a termékeit, sőt, a külföldi vevők igényeire is szabták megoldásaikat.

Birmacher Barnabás ugyanakkor úgy látja, ez a folyamat inkább piacfüggő: elképzelhető egy erős piaci jelenlét úgy is, hogy egy cég kizárólag a magyar piacot célozza meg. Ugyanakkor ő is úgy látja, hogy a digitálisan működő cégeknél nem szükséges országhatárokban gondolkodni.

Szabó György és Birmacher Barnabás
Szabó György és Birmacher Barnabás Fotó: Menedzserszövetség

Szerinte más, elsősorban nyugati országokhoz viszonyítva nehezebb Magyarországról indítani egy céget: a jogi háttér sokszor nem adja meg azokat az előnyöket, amiket Nagy-Britanniában vagy az Egyesült Államokban megkaptak volna, nincs megfelelően szabályozva például a dolgozói részvények rendszere. Arról is beszámolt, hogy tapasztalata szerint a befektetők jelenleg kevésbé fogadják pozitívan a magyar cégeket, nem biztos, hogy szívesen dolgoznak velük.

Tálos Péter és és Kádár Tamás Fotó: Menedzserszövetség
Tálos Péter és és Kádár Tamás Fotó: Menedzserszövetség

Kádár Tamás a siker egyik kulcsának tartja az "ügyfél-megszállottságot", azaz hogy olyan terméket építsenek, ami az ügyfél igényeire van szabva, és természetesen az is szükséges, hogy ezt egy olyan csapat állítsa elő, amelyik sikerorientáltan tudja ezt létrehozni.

Az Év Menedzsere Díjak médiatámogatója a Portfolio.

Címlapkép: Portfolio

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
dubaj