Prémium

Nem lesz fordított adózás a sertés- és takarmányszektorban (x)

Portfolio
A Nemzetgazdasági Minisztérium Adó- és Pénzügyekért Felelős Államtitkárságának április 2-a közleménye szerint 2013. április 1-jétől fordított adózás vonatkozott volna az élősertés, félsertés és takarmányok értékesítésére.
Ezen intézkedés bevezetése azonban uniós jóváhagyáshoz kötött, mely kérelem jóváhagyására vonatkozó magyar kérelmet az Európai Bizottság 2013. március 19-én elutasította. A Magyar Közlöny 54. számában megjelent törvénymódosítás alapján ennek megfelelően a sertés- és takarmányszektorra vonatkozó fordított áfa szabályok mégsem lépnek hatályba 2013. április 1-jén.

Ezen termékkör esetén továbbra is az értékesítő adóalanynak kell felszámítania az értékesítése után az adót, és nem lépnek hatályba a fordított adózás alkalmazásához társuló adminisztratív kötelezettségek sem. A termékkört a korábbi törvénymódosítás pontosan definiálta meghatározott vtsz. számok megadásával (pl. házi sertés egészben, vagy félben, állatok etetésére szolgáló készítmények - kutya, vagy macskaeledel kivételével). Így tehát az egyes gabonafélékre vonatkozó, 2012. július 1-jétől alkalmazandó fordított adózástól eltérően ebben az ágazatban nem kerül bevezetésre a fordított adózás (a fordított adózás nem titkolt célja a magas áfa kulcs miatti áfa csalások visszaszorítása lett volna).

Nem lesz fordított adózás a sertés- és takarmányszektorban
Az elemzések szerzői igyekeztek olvasmányos, ugyanakkor szakszerű általános információval szolgálni. A leírtak általános jellegéből adódóan, valamint az esetleges jogszabályi változások miatt kérjük, hogy a leírtak személyre szabott értelmezésével kapcsolatban lépjenek kapcsolatba velünk.

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Bif_PR_aprilis_nyitokep