20 milliót 20 évre? Megdöbbentően olcsó lakáshiteleket találtunk
Bank

20 milliót 20 évre? Megdöbbentően olcsó lakáshiteleket találtunk

Portfolio
Nem elhanyagolható ma már azok aránya, akik 20 millió forint körüli összegű lakáshitelre jelentkeznek be a bankoknál. Elsősorban nekik szól alábbi gyűjtésünk, személyre szabott kalkulációhoz pedig a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Használd a pénzcentrum kalkulátorát!

20 millió 20 évre?

A 20 milliós összeg természetesen messze felülmúlja az országos átlagot, de a nagyvárosi és fővárosi lakáshitel-felvevők körében viszonylag magas azok aránya, akik hasonló összeget vesznek fel. A KSH adatai szerint országosan 7,4 millió forint az átlag, az idei első félévben éppen duplája volt a 2013-as alacsony értéknek. A használt lakások vásárlására felvett hitelek átlaga is duplázódott azóta, 9 millió forint környékén áll.

A 20 éves futamidő már jóval közelebb áll az átlaghoz, az idei első félévben átlagosan 15,8 évre vettük fel a lakáshiteleket, ilyen magas értékre még nem volt példa a 2001-ig visszanyúló statisztika szerint. Ugyanakkor az új lakások vásárlására felvett hitelek mostani 17,2 éves átlagos futamidejénél hosszabb volt jellemző 2004 és 2010 között.

Az alábbiakban összegyűjtöttük különböző kamatperiódusok mellett, mely bankoknál érdemes 500 ezer forintos nettó jövedelem mellett (adóstársak együttesen) 20 millió forintos lakáshitelt 20 évre felvenni, jövedelmünknek az adott banknál nyitott számlára utalása mellett. Személyre szabott kalkulációhoz a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Melyik a legjobb lakáshitel?

A létező legrövidebb, 3 hónapos kamatperiódus mellett az Oberbank és a Gránit Bank lett a legkedvezőbb, a nagybankok körében a K&H Bank vezet.

3 hónap

A 6 hónapos kamatperiódust választva a Takarékbank kerül az első helyre, amelyet THM alapján az MKB, kamat alapján az Erste hitele követ.

6 hónap

A 12 hónapos kamatperiódus esetén az MKB Bank az első THM alapján, kamat alapján pedig a K&H Bank és a CIB Bank is meglehetősen olcsó lakáshitelt kínál.

12 hónap

A már fix kamatozásúnak nevezett, 5 éves kamatperiódusú lakáshitelek körében THM és kamat alapján is az UniCredit és az Oberbank áll az élen.

5 év

A még biztonságosabb (20 év alatt csak egyszer kamatperiódust váltó) 10 éves kamatperiódus esetén az Oberbank az első, utána kamat alapján a CIB, THM alapján a Raiffeisen lakáshitele következik.

10 év

A legbiztonságosabb, végig fix törlesztőrészletű 20 éves lakáshitelek esetében az UniCredit továbbra is verhetetlen, de a K&H lakáshitele sem rossz.

20 év

Személyre szabott kalkulációhoz a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megindult Izrael kegyetlen megtorlása: egyszerre több vörös vonalat is átléptek

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Hornung Ágnes