FONTOS Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el
Koronavírus-járvány: 7 országban is segített az OTP
Bank

Koronavírus-járvány: 7 országban is segített az OTP

Portfolio
A koronavírus járvány gazdasági és társadalmi hatásai minden embert, céget és szervezetet mélyen érintenek, nem kivétel ez alól az OTP Csoport sem. A bankcsoport az elmúlt hónapokban igyekezett azoknak segíteni, akikre kulcsszerep hárult a védekezésben, valamint a nehéz helyzetben lévő családokat, akiknek nem állt rendelkezésére anyagi biztonságot adó háttér.

A cikk megjelenését az OTP Bank támogatta.

A koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi hatásait szinte mindenki – emberek, civil szervezetek, cégek – érezte a saját bőrén, sokan kerültek nehéz helyzetbe. Az OTP Csoport épp ezért próbált segíteni azoknak, akik rászorultak: egyrészt a hátrányos helyzetű családoknak, másrészt egészségügyi és oktatási intézményeknek.

"Több kórháztól érkezett támogatási kérelem bankunkhoz és a bank alapítványához, a Humanitás Szociális Alapítványhoz. Számos szempontot mérlegelve, a bank alapítványának bevonásával döntöttünk a kiválasztásról és a támogatás mértékéről. Ügyeltünk arra, hogy budapesti intézmény mellett vidéki kórházaknak is nyújtsunk segítséget" – mondta a Portfolio-nak Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing és kommunikációs igazgatója. Végül

400 millió forintot adományozott az OTP Bank a balassagyarmati, ózdi, sátoraljaújhelyi, dunaújvárosi kórházaknak, valamint a Budapesti Szent Ferenc kórháznak, és 20 lélegeztetőgépet biztosított az egészségügyi intézmények számára.

A hitelintézet igyekezett enyhíteni azokat a komoly nehézségeket is, amelyeket a távoktatás bevezetése, a digitális oktatásra való gyors átállás jelentett az oktatási intézményeknek és a családoknak. Annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű településeken élő, nehéz sorsú családok gyermekei az esélyegyenlőség lehetőségének megteremtésével bekapcsolódhassanak a digitális oktatásba, az OTP Bank stratégia partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közvetítésével másfél millió forint támogatást és 25 számítógépet ajánlott fel részükre. A bank munkatársai is segítettek.

A házon belül meghirdetett jótékonysági gyűjtőakció szinte megduplázta az eredeti támogatási összeget, amely így végül közel 3 millió forintot tett ki.

 A karitatív szervezet az összeget az iskolaév befejezéséhez szükséges papír, füzetek és írószerek – színes ceruza, gyurma, festékek –, valamint a kreatív foglalkozásokhoz szükséges alapanyagok vásárlására fordított, illetve közel 600, egyenként mintegy 4000 forint értékű csomagot állítanak össze, melyeket a nyár folyamán és az iskolakezdéskor fognak átadni a gyerekeknek. 

"Az elmúlt tíz év során az ország számos településén futó Jelenlét programon keresztül juttattuk el a családoknak és a gyerekeknek felajánlott adományainkat. A program alapja az elszegényedett településeken végzett állandó és intenzív szociális munka, így a Máltai Szeretetszolgálat valóban célzottan tud segíteni a rászorulókon" – mondta Nagy Zoltán Péter.

Az OTP Csoport nem csak belföldön, hanem külföldön is igyekezett segítséget nyújtani a leánybankok közreműködésével. Szerbiában, Bulgáriában, Romániában, Montenegróban, Moldovában, Horvátországban – ahol nemcsak a globális járvány, hanem a fővárost, Zágrábot érintő márciusi földrengés is hatalmas károkat okozott – kórházakat, rászoruló időseket, családokat segítettek pénzbeli támogatással, orvosi eszközökkel, lélegeztetőgépekkel, mentőautóval, valamint több ezer élelmiszercsomaggal. A marketing és kommunikációs igazgatótól megtudtuk, a leánybankok általában helyi szinten kezelik a támogatásokat, a helyi igényekre, felmerülő helyzetekre reagálva.

Az OTP Csoport mostanáig összesen mintegy kétmilliárd forintnak megfelelő támogatást nyújtott a járványhelyzet kezelésére.

A cikk megjelenését az OTP Bank támogatta.

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
deutsche bank frankfurt getty stock