nador_otp_portfolio
Bank

Koronavírus-járvány: 7 országban is segített az OTP

Portfolio
A koronavírus járvány gazdasági és társadalmi hatásai minden embert, céget és szervezetet mélyen érintenek, nem kivétel ez alól az OTP Csoport sem. A bankcsoport az elmúlt hónapokban igyekezett azoknak segíteni, akikre kulcsszerep hárult a védekezésben, valamint a nehéz helyzetben lévő családokat, akiknek nem állt rendelkezésére anyagi biztonságot adó háttér.

A cikk megjelenését az OTP Bank támogatta.

A koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi hatásait szinte mindenki – emberek, civil szervezetek, cégek – érezte a saját bőrén, sokan kerültek nehéz helyzetbe. Az OTP Csoport épp ezért próbált segíteni azoknak, akik rászorultak: egyrészt a hátrányos helyzetű családoknak, másrészt egészségügyi és oktatási intézményeknek.

"Több kórháztól érkezett támogatási kérelem bankunkhoz és a bank alapítványához, a Humanitás Szociális Alapítványhoz. Számos szempontot mérlegelve, a bank alapítványának bevonásával döntöttünk a kiválasztásról és a támogatás mértékéről. Ügyeltünk arra, hogy budapesti intézmény mellett vidéki kórházaknak is nyújtsunk segítséget" – mondta a Portfolio-nak Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing és kommunikációs igazgatója. Végül

400 millió forintot adományozott az OTP Bank a balassagyarmati, ózdi, sátoraljaújhelyi, dunaújvárosi kórházaknak, valamint a Budapesti Szent Ferenc kórháznak, és 20 lélegeztetőgépet biztosított az egészségügyi intézmények számára.

A hitelintézet igyekezett enyhíteni azokat a komoly nehézségeket is, amelyeket a távoktatás bevezetése, a digitális oktatásra való gyors átállás jelentett az oktatási intézményeknek és a családoknak. Annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű településeken élő, nehéz sorsú családok gyermekei az esélyegyenlőség lehetőségének megteremtésével bekapcsolódhassanak a digitális oktatásba, az OTP Bank stratégia partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közvetítésével másfél millió forint támogatást és 25 számítógépet ajánlott fel részükre. A bank munkatársai is segítettek.

A házon belül meghirdetett jótékonysági gyűjtőakció szinte megduplázta az eredeti támogatási összeget, amely így végül közel 3 millió forintot tett ki.

 A karitatív szervezet az összeget az iskolaév befejezéséhez szükséges papír, füzetek és írószerek – színes ceruza, gyurma, festékek –, valamint a kreatív foglalkozásokhoz szükséges alapanyagok vásárlására fordított, illetve közel 600, egyenként mintegy 4000 forint értékű csomagot állítanak össze, melyeket a nyár folyamán és az iskolakezdéskor fognak átadni a gyerekeknek. 

"Az elmúlt tíz év során az ország számos településén futó Jelenlét programon keresztül juttattuk el a családoknak és a gyerekeknek felajánlott adományainkat. A program alapja az elszegényedett településeken végzett állandó és intenzív szociális munka, így a Máltai Szeretetszolgálat valóban célzottan tud segíteni a rászorulókon" – mondta Nagy Zoltán Péter.

Az OTP Csoport nem csak belföldön, hanem külföldön is igyekezett segítséget nyújtani a leánybankok közreműködésével. Szerbiában, Bulgáriában, Romániában, Montenegróban, Moldovában, Horvátországban – ahol nemcsak a globális járvány, hanem a fővárost, Zágrábot érintő márciusi földrengés is hatalmas károkat okozott – kórházakat, rászoruló időseket, családokat segítettek pénzbeli támogatással, orvosi eszközökkel, lélegeztetőgépekkel, mentőautóval, valamint több ezer élelmiszercsomaggal. A marketing és kommunikációs igazgatótól megtudtuk, a leánybankok általában helyi szinten kezelik a támogatásokat, a helyi igényekre, felmerülő helyzetekre reagálva.

Az OTP Csoport mostanáig összesen mintegy kétmilliárd forintnak megfelelő támogatást nyújtott a járványhelyzet kezelésére.

A cikk megjelenését az OTP Bank támogatta.

etterem
koronavirus_strand
horvátország tengerpart shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
svéjc getty stock