A vakcinával együtt jöhet az infláció, ami egekbe repítheti az arany árát
Befektetés

A vakcinával együtt jöhet az infláció, ami egekbe repítheti az arany árát

Portfolio
A történelem során a negatív reálkamatú környezetben mindig felértékelődtek a nemesfémek. A befektetési arany kereskedelemre szakosodott Conclude Zrt. alapítója szerint bár a koronavírus-válságnak rövidtávon deflációs hatása van, a vakcina megjelenésével a felpörgő gazdaság miatt az árak is emelkedni fognak, ami szintén az arany malmára hajthatja a vizet. Ha ugyanis ezt nem fogják ellensúlyozni a jegybankok kamatemeléssel, hogy vonzóbbá tegyék az úgynevezett fiat devizákat (dollár, euro, stb.), akkor a szakértő szerint tíz éven belül a 8 ezer dolláros aranyár sem elképzelhetetlen.

Az arany az elmúlt 70-80 évben 2 százalék körüli reálhozamot produkált, ami ugyan kevesebb, mint ami az amerikai részvények hozama volt, de az infláció feletti 2 százalékos hozamot szép eredménynek tartja Juhász Gergely, a Conclude Zrt. alapítója, amellett, hogy az arany egy kézzel fogható érték, ami válsághelyzetben sem veszíti el az értékét.

„A mi életünkben ilyen nem nagyon volt még, de ha végig nézünk a történelmen számos olyan válság történt, amely leradírozta azoknak a vagyonát, akik nem védekeztek megfelelően ez ellen. Az arany értékmegőrző tulajdonságát már számos alkalommal bizonyította” – mondta a Portfolio-nak Juhász, aki szerint most egy olyan szituációban vagyunk, amikor nagyon nagy valószínűséggel a kötvénypiacon már nem lehet majd jó hozamokat elérni, ahogy a bankbetétek és a hagyományos befektetési formák sem képesek inflációt meghaladó hozamot biztosítani.

A szakértő szerint ilyenkor a likvid eszközök harminc százalékát érdemes nemesfémekbe fektetni.

„Az arany árát most a negatív reálkamat hajtja fel és ez valószínűleg még sokáig nem is fog változni, akár egy évtizedig kevesebb pénzt kaphatunk a befektetéseinkért, mint amennyi a valós infláció. Az én álláspontom az, hogy a koronaválság megszűnésével, amit az oltóanyag hozhat el beindul majd az infláció, de a jegybankok nem nagyon mernek majd kamatokat emelni, hogy a lábadozó gazdaság számára biztosítsák a forrásokat, ez pedig az aranyárnak óriási lökést adhat” – mondta a Conclude alapítója, aki tíz éves távlaton, unciánkénti 8 ezer dolláros aranyárat is el tud képzelni.

A szakértő az alábbi videóban bemutatja azt is, hogyan érdemes belevágni az aranybefektetésbe, miként lehet már akár havi pár tízezer forintos megtakarítást aranyra váltani, meggyőződni az arany eredetisége felől, és hogy miért van nagy potenciál a kevesebbet emlegetett ezüstben.

A cikk megjelenését a Goldtresor rendszert működtető Conclude Zrt. támogatta.      

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Bull bear