Karácsony Gergely: ha törik, ha szakad, sebességmérő kamerák telepítésével fellépünk az eszelős gyorshajtók ellen

Karácsony Gergely: ha törik, ha szakad, sebességmérő kamerák telepítésével fellépünk az eszelős gyorshajtók ellen

Felfoghatatlannak nevezte Karácsony Gergely, hogy nemrég két gyorshajtó, a szalagkorlátot is letarolva halálra gázolt egy kerékpárost az Árpád hídon. A főpolgármester kiemelte, hogy a Fővárosi Közgyűlés pár napja fogadta el Budapest közlekedésbiztonsági stratégiáját, melyben vállalták, hogy sebességmérő kamerák telepítésével fellépnek az eszelős gyorshajtók ellen.

Lezárják a hétvégére a Margitszigetet

Lezárják a hétvégére a Margitszigetet

A koronavírus-járvány további terjedésének megelőzése érdekében Karácsony Gergely főpolgármester az április 25-26-i hétvégére is elrendelte a Margitsziget lezárását. A rendelkezéshez kapcsolódóan szombaton és vasárnap módosul a 26-os, a 34-es, a 106-os autóbusz, valamint a 4-es és a 6-os villamos közlekedése - írja a BKK sajtóközleményben.

Kulisszatitkok az Árpád hídnál fekvő gigaprojektről

Kulisszatitkok az Árpád hídnál fekvő gigaprojektről

Az Árpád hídnál épülő Agora Budapest három BREEAM előminősítést szerzett a tavalyi év végén, ezek között volt az ország első “Outstanding”, azaz a legmagasabb szintű fokozata a BREEAM épületfenntarthatósági minősítését tekintve. Milyen kritériumoknak kellett megfelelnünk? Hogyan lesz fenntartható az Agora? Ezekere a kérdésekre válaszoltak a szakértők a fejlesztő által szervezett Green Talk eseményen.

Kiderült, milyen üzletek nyílnak az Agorában

Kiderült, milyen üzletek nyílnak az Agorában

A HB Reavis bejelentette az Agora Budapest első kiskereskedelmi bérlőit, akik jövő tavasztól tovább színesítik az Árpád híd pesti hídfőjénél felépülő irodakomplexum alsó szintjét. A szolgáltatói összetétel kialakítása során kerületi lakosok és irodai dolgozók véleményét is kikérték. Az Agorában többek között egy olasz kávéházlánc, a Caffé Vergnano 1882 is helyet kap, ez lesz az első közép-kelet-európai kávézójuk Olaszország határain kívül.

Ismeretlen cseh fejlesztő építhet gigaprojektet az Árpád hídnál

Ismeretlen cseh fejlesztő építhet gigaprojektet az Árpád hídnál

Egy újabb hatalmas irodaprojektet jelentettek be a Váci úti irodafolyosón, a fejlesztő cseh székhelyű UDI Csoport ezzel a budapesti projekttel folytatná terjeszkedését az európai piacon. A mintegy 80 ezer négyzetméteres irodaprojekt építését a tervek szerint két év múlva kezdenék el - derül ki a CIJ Europe cikkéből.

Átmenetileg lezárták a Margit hidat és az Árpád hidat - azonnal be is állt a forgalom

A dunai hajóbaleset roncsának mentése miatt átmenetileg lezárják a Margit hidat és az Árpád hidat - közölte péntek délután a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 14 órától elrendelt forgalomkorlátozás addig lesz érvényben, amíg a Clark Ádám úszódaru átmegy az Árpád híd és a Margit híd alatt.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Olyan történt a gáz árával, amire az orosz-ukrán háború kitörése óta nem volt példa
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.