Itt a nagy hír! Ma újranyílt a lakossági napelemes EU-pályázat Budapesten és Pest megyében

Itt a nagy hír! Ma újranyílt a lakossági napelemes EU-pályázat Budapesten és Pest megyében

Ma reggel 9 órától újra megnyílt a közép-magyarországi régió, azaz Budapest és Pest megye lakosai számára a másfél éve felfüggesztett EU-pályázat, amely 0%-os kamat mellett kínál akár 20 évre hitelt a természetes személyek ingatlanjain energiahatékonysági, vagy megújuló energiás beruházásokra, így például napelem telepítésére, szigetelésre, vagy nyílászáró cseréjére.

Indulhat a roham: ma megnyílt az új napelemes pályázat

Indulhat a roham: ma megnyílt az új napelemes pályázat

Ma megnyílt és várhatóan 2020. január 15-ig lesz nyitva az a 20,42 milliárd forintos keretösszegű új uniós pályázat, amely megújuló energia használatát és energiahatékonyságot növelő épületenergetikai fejlesztések támogatását célozza a mikro-, kis- és középvállalkozások számára – hívta fel a figyelmet Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Vigyázz: belenyúltak a céges napelemes pályázat szabályrendszerébe!

Bár már bejelentették, de még nem nyitották ki a cégeknek szóló, nagyobb megújuló energiás/energiahatékonysági fejlesztéseket támogató EU-pályázatot, így még éppen időben jött ma reggel az az értesítő, hogy két helyen belenyúltak a pályázat műszaki-technikai szabályrendszerébe.

Jönnek az újabb lakossági energiahatékonysági pályázatok

A kormány a lehetőségek függvényében bővíteni szeretné az Otthon Melege Programot a jövőben, és az új pályázatok a lakások külső nyílászáróinak energia-megtakarítást eredményező cseréjére, az épületek nyári hővédelmének javítására, a homlokzatok és födémek hőszigetelésére, épületgépészeti felújításokra és a megújuló energiafelhasználás növelésére (például napelem, hőszivattyú) használhatók majd fel - többek között ezt jelezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára. Szabó Zsolt tájékoztatása szerint a kedden lezárult, a társasházaknak szóló pályázatra 14 ezer beadvány érkezett, amelyből várhatóan 12 ezret tudnak majd támogatni.

Napkollektoros pályázatot hirdetett az NFM

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium napenergiát hasznosító rendszerek bentlakásos közintézmények kezelésében lévő épületekben történő telepítése céljából 2013. augusztus 5-től pályázatot hirdet. A támogatás akár teljes egészében is fedezheti az elismerhető bekerülési költséget. A pályázat keretösszege 867,2 millió forint, finanszírozása a kvótabevételek terhére történik - olvasható az NFM közleményében.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.