Gazdaság

Virtuális valósággal segítik a kórházban fekvő gyermekeket

Ács András
A tavalyi nagy sikerű pályázatot követően a Vodafone Magyarország Alapítvány idén is meghirdeti a Vodafone Digitális Díjat, mellyel célja, hogy ösztönözze és elismerje azokat az innovátorokat, akik valamilyen társadalmi kihívásra kínálnak megoldást. A 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díjat három, korunk kihívásaival összefüggő kategóriában – Digitális Társadalom, Digitális Esélyegyenlőség és Bolygónk és Fenntarthatóság – hirdeti meg a vállalat. A Díjra magánszemélyek és vállalkozások, köztük nonprofit szervezetek és startupok jelentkezését is várják

- A Digitális Társadalom kategóriában olyan innovatív digitális megoldásokkal lehet nevezni, melyek a teljes társadalom javát szolgálják, illetve valamilyen módon megkönnyítik a digitalis eszközök használatát. A Vodafone hazánkban élen jár az 5G technológiában, így olyan pályázatokat is várnak, melyek az 5G lakossági felhasználására hoznak jó példát.

- A Digitális Esélyegyenlőség kategóriában olyan digitális megoldásokkal lehet nevezni, melyek támogatják a valamilyen szempontból hátrányos helyzetű csoportok felzárkózását és pozitív irányban befolyásolják életüket.

- A Bolygónk és fenntarthatóság kategóriában olyan innovatív, digitális megoldásokat keres a vállalat, amelyek hozzájárulnak a környezettudatosság széleskörű elterjesztéséhez és a környezet megóvásához.


A 2018-as díj egyik nyertese az OncoVR volt, akik a virtuális valóság gyermekonkológiai felhasználási területeit vizsgálják, és egy virtuális világot is alkottak tartósan kórházban fekvő gyermekek számára. „Mi egy nagyon korai fázisban lévő projekt voltunk, így a Vodafone Digitális Díj lehetővé tette, hogy magasabb szintre emeljük ezt” – nyilatkozta Erdős Sándor, az OncoVR projektvezetője. A nyereményből a klinikai hatások mérésére használható eszközöket vásároltak, az esemény során pedig szakmai kapcsolatépítésre is volt lehetőségük.


A cikk és a videó megjelenését a Vodafone Magyarország támogatta.
idojaras-vihar-eso-esernyo-figyelmeztetes-piros-riasztas-idojaras-jelentes-idojaras-elorejelzes-idojaras-magyarorszagon-milyen-ido-lesz-ma-milyen-idojaras-varhato
lakóautó kemping
dróntámadás házak ellen drónraj
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.