Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója
Gazdaság

Koronavírus tájékoztató: itt figyelheted a hivatalos információkat

Portfolio
Magyarországon az elmúlt hónapokban a mindennapjaink részévé vált a - rendszerint délelőttönként jelentkező - koronavírus tájékoztató. Ez azért is fontos, mert bár a szakemberek szerint most csillapodik a járvány, minden esélye megvan annak, hogy hónapokon belül visszatér életünkbe a koronavírus.

Gyakorlatilag már most kijelenthető, hogy a 2020-as év csúcsot jelent a globális média történelmében. Soha, egyetlen témáról sem született annyi cikk, videó, hír, riport, mint az új típusú koronavírusról. És a kialakult helyzet azt is bebizonyította, hogy érdemes megválogatni a hírek forrását, és megbízható információkra támaszkodni.

Magyarországon például a mindennapjaink részévé vált a - rendszerint délelőttönként jelentkező - koronavírus tájékoztató. Ez azért is fontos, mert bár a szakemberek szerint most csillapodik a járvány, minden esélye megvan annak, hogy hónapokon belül visszatér életünkbe a koronavírus.

A vírusveszély megjelenésekor a magyar kormány létrehozott egy szervezetet a koronavírus elleni küzdelem jegyében. Az operatív törzs naponta jelentkező sajtótájékoztatóin és hivatalos honlapján naprakész információkat adnak a koronavírus intézkedésekről, a koronavírus megelőzés szükséges lépéseiről, a koronavírus korlátozásokról, és arról, mik a teendőkről a panaszok esetén.

Arról is tájékoztatnak, hogy hogyan alakult a koronavírus fertőzés száma az elmúlt 24 órában, és azt is közlik, hogy hányan vannak a koronavírusban elhunytak.

Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója
Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója (2020. május 14.) Forrás: YouTube

Az operatív törzs rendszeresen tesz közzé információkat a hivatalos magyar koronavírus honlapon, ahol egy koronavírus térkép is helyet kapott. Ez a koronavírus térkép megyénként mutatja be az új típusú koronavírus fertőzöttek számának alakulását.

A koronavírus térképek között megtalálhatjuk azokat, amelyek a legközelebbi egészségügyi intézményeket, a karantén miatt lezárt területeket mutatják. De ugyanitt található egy olyan koronavírus térkép is, amely a járvány globális terjedését mutatja.

Az egykori ÁNTSZ oldalán is találunk hasznos infókat

A Nemzeti Népegészségügyi Központ, vagy ahogy sokan ismerik, a Nemzeti Egészségügyi Központ (korábbi nevén ÁNTSZ) honlapján is találhatunk tájékoztató, informatív anyagokat. A honlapon szerepel az az eljárásrend, ami a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló rendelet a bejelentendő fertőző betegségekkel kapcsolatos szabályok struktúráját követi.

A tanácsok, tájékoztatók között nem csak a lakosságnak szóló információkat – például a koronavírus intézkedések részletei, a koronavírus megelőzés tanácsai, vagy a koronavírus korlátozások – szerepelnek, hanem a vállalkozások, cégek részére is megfogalmaznak ajánlásokat, tanácsokat.

Hasznos tanácsokat kaphatunk a koronavírus megelőzéséhez, a koronavírus fertőzés elkerüléséhez, és persze itt is megtalálhatók a koronavírus korlátozások részletei. Információkat szolgáltatnak arról, hogyan érdemes takarítani, fertőtleníteni a lakást, hogyan kell felkészíteni a társasházat a koronavírus elleni védekezéshez, de akár az élelmiszer-házhozszállítást végző cégek is információkhoz juthatnak.

Címlapkép: Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója (2020. május 14.) Forrás: YouTube

Ausztria választás
Challenger 2
Leopard
Tunézia választás
Kormányablak
Tematikus PR cikk
Díjmentes online előadás
Mire érdemes figyelni, és milyen eszközöket érdemes használni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Kormányablak