Koronavírus tájékoztató: itt figyelheted a hivatalos információkat
Gazdaság

Koronavírus tájékoztató: itt figyelheted a hivatalos információkat

Portfolio
Magyarországon az elmúlt hónapokban a mindennapjaink részévé vált a - rendszerint délelőttönként jelentkező - koronavírus tájékoztató. Ez azért is fontos, mert bár a szakemberek szerint most csillapodik a járvány, minden esélye megvan annak, hogy hónapokon belül visszatér életünkbe a koronavírus.

Gyakorlatilag már most kijelenthető, hogy a 2020-as év csúcsot jelent a globális média történelmében. Soha, egyetlen témáról sem született annyi cikk, videó, hír, riport, mint az új típusú koronavírusról. És a kialakult helyzet azt is bebizonyította, hogy érdemes megválogatni a hírek forrását, és megbízható információkra támaszkodni.

Magyarországon például a mindennapjaink részévé vált a - rendszerint délelőttönként jelentkező - koronavírus tájékoztató. Ez azért is fontos, mert bár a szakemberek szerint most csillapodik a járvány, minden esélye megvan annak, hogy hónapokon belül visszatér életünkbe a koronavírus.

A vírusveszély megjelenésekor a magyar kormány létrehozott egy szervezetet a koronavírus elleni küzdelem jegyében. Az operatív törzs naponta jelentkező sajtótájékoztatóin és hivatalos honlapján naprakész információkat adnak a koronavírus intézkedésekről, a koronavírus megelőzés szükséges lépéseiről, a koronavírus korlátozásokról, és arról, mik a teendőkről a panaszok esetén.

Arról is tájékoztatnak, hogy hogyan alakult a koronavírus fertőzés száma az elmúlt 24 órában, és azt is közlik, hogy hányan vannak a koronavírusban elhunytak.

Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója
Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója (2020. május 14.) Forrás: YouTube

Az operatív törzs rendszeresen tesz közzé információkat a hivatalos magyar koronavírus honlapon, ahol egy koronavírus térkép is helyet kapott. Ez a koronavírus térkép megyénként mutatja be az új típusú koronavírus fertőzöttek számának alakulását.

A koronavírus térképek között megtalálhatjuk azokat, amelyek a legközelebbi egészségügyi intézményeket, a karantén miatt lezárt területeket mutatják. De ugyanitt található egy olyan koronavírus térkép is, amely a járvány globális terjedését mutatja.

Az egykori ÁNTSZ oldalán is találunk hasznos infókat

A Nemzeti Népegészségügyi Központ, vagy ahogy sokan ismerik, a Nemzeti Egészségügyi Központ (korábbi nevén ÁNTSZ) honlapján is találhatunk tájékoztató, informatív anyagokat. A honlapon szerepel az az eljárásrend, ami a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló rendelet a bejelentendő fertőző betegségekkel kapcsolatos szabályok struktúráját követi.

A tanácsok, tájékoztatók között nem csak a lakosságnak szóló információkat – például a koronavírus intézkedések részletei, a koronavírus megelőzés tanácsai, vagy a koronavírus korlátozások – szerepelnek, hanem a vállalkozások, cégek részére is megfogalmaznak ajánlásokat, tanácsokat.

Hasznos tanácsokat kaphatunk a koronavírus megelőzéséhez, a koronavírus fertőzés elkerüléséhez, és persze itt is megtalálhatók a koronavírus korlátozások részletei. Információkat szolgáltatnak arról, hogyan érdemes takarítani, fertőtleníteni a lakást, hogyan kell felkészíteni a társasházat a koronavírus elleni védekezéshez, de akár az élelmiszer-házhozszállítást végző cégek is információkhoz juthatnak.

Címlapkép: Az operatív törzs koronavírus tájékoztatója (2020. május 14.) Forrás: YouTube

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

Kiszámoló

Ez történt a héten 0421

A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki 320 drónnal és rakétával lőtte Izrael területét, bosszúból a szíriai iráni konzulá

Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk mellett és részben miatt hajlamosak vagyunk... The post Félrealkalm

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
erdogan irakban