2 nap, ami csak a hazai agrárium szereplőknek szól!
Gazdaság

2 nap, ami csak a hazai agrárium szereplőknek szól!

Portfolio
2021-ben kilencedik alkalommal szervezi meg a Portfolio Csoport az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számító Agrárszektor Konferenciát. Az agrárium csúcseseményét idén egy, az új világhoz igazodó hibrid (offline+online) formátumban rendezzük meg, ahol két napon át izgalmas és színes szakmai programmal, valamint különböző online kiegészítőkkel várjuk a résztvevőket.

A kétnapos esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb és legaktuálisabb agrárgazdasági témákat, a legnagyobb kihívásokat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek az államigazgatási, a hatósági, az üzleti és a vállalati döntéshozói szféra legnevesebb képviselőinek részvételével. A konferencia színvonalas szakmai előadások, illetve szekcióbeszélgetések keretében dolgozza fel az ágazat legforróbb történéseit, és hasznos, naprakész információkkal szolgál az agrárium minden szereplőjének.

Kiemelt témák lesznek a kétnapos eseményen Siófokon, december 9-én és 10-én:

  • A zöld forradalom hatása a magyar agráriumra
  • 2021 a koronavírus árnyékában - A járvány agrárgazdasági hatásai és következményei
  • Új támogatási lehetőségek, vidékfejlesztési pályázatok és felhívások, nemzeti források: konkrét kifizetések 2021-ben és 2022-ben
  • Soha nem látott mértékű pénzeső a magyar agráriumban - Rekordösszeg jut az ágazat fejlesztésére 2027-ig
  • A Közös Agrárpolitika átmeneti időszaka – A 2021-es év értékelése, várakozások 2022-ben
  • Uniós Közös Agrárpolitika 2021-2027-ben - Mik a magyar agrárgazdaság kilátásai?
  • Kedvezményes hitelprogramok, új banki termékek és garanciaprogramok a hazai agrárfinanszírozásban – Milyen módon juthatunk kedvező és olcsó forrásokhoz?
  • Osztatlan közös tulajdon – Hogyan vizsgázott az új törvény, mik a 2021-es év tapasztalatai?
  • Vírusok és elszállt alapanyagárak – Hogyan lehet versenyképes a magyar állattenyésztés?
  • Brutális gabonaár-robbanás - Hosszabb távú piaci kilátások és prognózisok
  • Kihívások a takarmányozásban – Hatékony megoldások, precíziós technológiák
  • Védekezés a pusztító aszály ellen - Öntözésfejlesztési támogatások és beruházások
  • Növénytermelés eredményesen: növényvédő szerek, vetőmagok, műtrágyák
  • Nehéz év és változó piaci trendek a kertészetben – Hogyan küzdhetnek meg a kihívásokkal a termelők?
  • Indulhat a beruházási dömping az élelmiszeriparban - Óriási fejlesztések kezdődhetnek a szektorban
  • Az élelmiszeripar versenyképességének növelése - Milyen eszközökkel lehetséges?
  • Agrárdigitalizáció és precíziós gazdálkodás: úttörő megoldások és fejlesztések a piacon
  • Mezőgazdasági géppiac: árak, trendek és újdonságok
  • Óriási átalakulások a magyar agrár-felsőoktatásban
  • Generációváltás az agráriumban: buktatók, megoldási javaslatok és szabályozási változások
  • Technológiai megújulás az agráriumban: az innováció fő irányai és lehetőségei

Nézze meg a konferencia teljes programját itt és biztosítsa helyét november 21-ig még a jelenlegi kedvezményes áron. A hazai agrárium szereplőinek kiemelkedő lehetőséget biztosít a networkingre és a kapcsolatépítésre is online és offline módon egyaránt.

Kinek ajánljuk és miért?

KIS- ÉS KÖZEPES GAZDÁLKODÓKNAK, ŐSTERMELŐKNEK, CSALÁDI GAZDÁLKODÓKNAK

A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó képet az agrárium helyzetről és jövőjéről, így a termelők egy helyen juthatnak hozzá a gazdálkodásukat érintő fontos információkhoz. A konferencia bemutatja, milyen támogatási és szabályozási változások várhatók jövőre, illetve a következő években, és ezek igényvételéhez a gazdálkodóknak milyen új feltételeket kell teljesíteniük.

NAGYGAZDÁLKODÓKNAK, MEZŐGAZDASÁGI VÁLLALATOKNAK

A vállalatvezetők tájékozódhatnak arról, mit jelenthet gazdálkodásuk számára az uniós agrárpolitikában végbemenő „zöld fordulat”, illetve milyen fejlesztési lehetőséget használhatnak ki a 2021-2027 közötti agrártámogatási ciklusban. A konferencia azzal is foglalkozik, hogy az agrárgazdaságban melyek lehetnek a perspektivikus befektetési területek, és milyen tényezőket érdemes figyelembe venni a fejlesztési döntésekhez.

ÉLELMISZERIPARI VÁLLALATOKNAK

A konferencia kiemelten fókuszál arra, hogy a hazai élelmiszeripari vállalatok fejlesztése prioritást élvez majd az uniós Közös Agrárpolitika új támogatásai között. Szó lesz arról, hogy az egyes iparágakban milyen korszerűsítésekre lenne szükség, illetve milyen előnyöket és kockázatokat kell majd mérlegelni a pályázatok elkészítésekor és benyújtásakor.

NÖVÉNYTERMELŐKNEK

A gazdálkodók információkat kaphatnak arról, mely okok játszanak közre a világpiaci terményárrobbanásban, és milyen tendenciákra lehet számítani. Emellett a konferencián szó lesz a legfontosabb inputpiaci trendekről is, így a termelők képet kaphatnak arról, milyen növényeket érdemes vetniük, illetve gazdálkodásuk mennyire lehet eredményes a következő időszakban.

ÁLLATTENYÉSZTŐKNEK

A konferencián megtudhatják, mennyire lesznek tartósak a magas takarmányárak, illetve születnek-e intézkedések a drasztikus költségnövekedések és a kedvezőtlen piaci helyzet kompenzálására. Emellett szó lesz a ketreces állattartás várható uniós betiltásának következményeiről, illetve az állattenyésztést forradalmasító legfrissebb innovációkról is.

MEZŐGAZDASÁGI GÉPVÁSÁRLÓKNAK

A résztvevők megismerkedhetnek azzal, milyen új fejlesztéseket és eszközöket használhatnak fel a precíziós gazdálkodásban, és a vásárlásokhoz rövid- és hosszabb távon milyen támogatásokat vehetnek igénybe. A konferencia bemutatja azt is, hogy a gazdálkodásban milyen előnyei lehetnek az agrárdigitalizációs fejlesztéseknek, és ezek megvalósításához milyen beruházásokra van szükség.

AGRÁRPÁLYÁZATOK BENYÚJTÓINAK

A konferencia kiemelten foglalkozik azzal, hogy a kormány miként kívánja felhasználni azt a több ezermilliárdos vidékfejlesztési forrást, amely a hazai társfinanszírozás növelésével 2023-2027 között rendelkezésre áll. A rendezvényen tájékozódni lehet arról, milyen új pályázatokat lehet majd benyújtani 2022-ben, illetve az azt követő években, és hogyan változnak majd a sikeres pályázást befolyásoló szabályozási feltételek.

FÖLDTULAJDONOSOKNAK ÉS FÖLDBÉRLŐKNEK

A földpiac szereplői információkhoz juthatnak arról, milyen további földforgalmi szabályozási változtatásokra számíthatnak, illetve várhatók-e újabb intézkedések az osztatlan közös földtulajdonok megszüntetése érdekében. A konferencia sorra veszi a legfontosabb hazai földpiaci trendeket, valamint a földárakat, illetve az adásvételeket és a haszonbérleteket befolyásoló folyamatokat.

AGRÁRHITELEK IGÉNYLŐINEK

Neves pénzügyi szakemberek nyújtanak tájékoztatást arról, hogyan változnak a bankok hitelezési követelményei, és melyek azok az új feltételek, amelyeknek eleget kell tenniük az agrárgazdasági szereplőknek. A konferencián szó lesz az új banki hiteltermékekről, illetve a finanszírozás és a forráshoz jutás további könnyítéseiről is.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is díjazzuk a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, így ebben az évben is kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián. A díjátadót állófogadás és szórakoztató műsor kíséri majd!

Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb és legjelentősebb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
áramszünet_gyerek_olvasás