szeged
Gazdaság

Fontos bejelentések várhatók az idei Közgazdász-vándorgyűlésen

Portfolio
A közgazdász-vándorgyűlés a magyar közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciája. A tanácskozást idén szeptember 22-23-án Szegeden rendezik meg. Hegedüs Éva, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója a Portfolio-nak az esemény kapcsán elmondta, hogy a közgazdász-vándorgyűlések nem csak a hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciái, de fontos vitafórumok is: a szakmai egyeztetések platformjai, amelyek lehetőséget adnak az egyes témákban képviselt különböző vélemények ütköztetésére is.

A vándorgyűlések végén a tanácskozáson elhangzott legfontosabb megállapításokat, a jövőbeli gazdaságpolitikai lépésekre vonatkozó szakmai ajánlásokat,

a konferencia legfőbb üzeneteit a Magyar Közgazdasági Társaság megfontolásra eljuttatja a hazai gazdaságpolitika irányítóinak: a jegybank elnökének, a pénzügyminiszternek és az érintett minisztereknek.

Az előzetesen rögzített szekciókkal együtt három plenáris ülés és 27 panel keretében, mintegy 160 előadó részvételével olyan témákat vitatunk meg, mint a poszt-covid időszak, a szomszédunkban zajló háború és az energiaválság okozta gazdaságpolitikai kihívások, az uniós források kérdése, a pénz- és tőkepiacok aktualitásai vagy éppen a klímaváltozás egyre érezhetőbb következményei.

Hegedüs Éva
Hegedüs Éva Fotó: Portfolio

„A gazdasági döntéshozók és a magyar gazdaság kulcsszereplőinek a részvételével zajló szekciók, panelbeszélgetések során valamennyi fontos és aktuális témát megvitatnak a résztvevők. Meggyőződésem szerint igazi szakmai viták zajlanak majd, amelyek eredményeképpen az idei vándorgyűlést követően is megszületik majd egy többoldalas javaslatcsomag a konferencia főbb megállapításairól, amelyet megfontolásra elküldenek a kormányzati szerveknek. Korábban több példa is volt arra, hogy egy aktuális válsághelyzet idején – mint amilyen például a COVID-járvány időszaka volt – a magyar közgazdászokat tömörítő MKT által megfogalmazott szakmai javaslatok hasznosultak, több elemüket elfogadta és megvalósította a kormányzat” – tette hozzá Hegedüs Éva.

Az idei rendezvényen várhatóan mintegy 600 közgazdász vesz majd részt itthonról és a határokon túlról.

Az idei, 60. Közgazdász-vándorgyűlésen, Szegeden előadást tart Matolcsy György jegybankelnök és Varga Mihály pénzügyminiszter is. A Portfolio munkatársai a helyszínről tudósítanak a következő napokban.

Címlapkép: Getty Images

A cikk megjelenését a Gránit bank támogatta.

sarkanyhunor
bolt szamla inflacio draga
tanár iskola tanító pedagógus szomorú
áram vezeték erőmű zaporizzsja stock
burkina faso
steiner attila cimlapkep3

Holdblog Világvége

Mivel sokan hívnak azzal kapcsolatban, hogy akkor most lesz-e államcsőd, meg mi vagyunk-e az új Argentína, meg vegyük-e...

Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Díjmentes online előadás
Mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. október 4.
A Masterplast sztori a tőzsdén!
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
tanár iskola tanító pedagógus szomorú