Fontos bejelentések várhatók az idei Közgazdász-vándorgyűlésen
Gazdaság

Fontos bejelentések várhatók az idei Közgazdász-vándorgyűlésen

Portfolio
A közgazdász-vándorgyűlés a magyar közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciája. A tanácskozást idén szeptember 22-23-án Szegeden rendezik meg. Hegedüs Éva, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója a Portfolio-nak az esemény kapcsán elmondta, hogy a közgazdász-vándorgyűlések nem csak a hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciái, de fontos vitafórumok is: a szakmai egyeztetések platformjai, amelyek lehetőséget adnak az egyes témákban képviselt különböző vélemények ütköztetésére is.

A vándorgyűlések végén a tanácskozáson elhangzott legfontosabb megállapításokat, a jövőbeli gazdaságpolitikai lépésekre vonatkozó szakmai ajánlásokat,

a konferencia legfőbb üzeneteit a Magyar Közgazdasági Társaság megfontolásra eljuttatja a hazai gazdaságpolitika irányítóinak: a jegybank elnökének, a pénzügyminiszternek és az érintett minisztereknek.

Az előzetesen rögzített szekciókkal együtt három plenáris ülés és 27 panel keretében, mintegy 160 előadó részvételével olyan témákat vitatunk meg, mint a poszt-covid időszak, a szomszédunkban zajló háború és az energiaválság okozta gazdaságpolitikai kihívások, az uniós források kérdése, a pénz- és tőkepiacok aktualitásai vagy éppen a klímaváltozás egyre érezhetőbb következményei.

Hegedüs Éva
Hegedüs Éva Fotó: Portfolio

„A gazdasági döntéshozók és a magyar gazdaság kulcsszereplőinek a részvételével zajló szekciók, panelbeszélgetések során valamennyi fontos és aktuális témát megvitatnak a résztvevők. Meggyőződésem szerint igazi szakmai viták zajlanak majd, amelyek eredményeképpen az idei vándorgyűlést követően is megszületik majd egy többoldalas javaslatcsomag a konferencia főbb megállapításairól, amelyet megfontolásra elküldenek a kormányzati szerveknek. Korábban több példa is volt arra, hogy egy aktuális válsághelyzet idején – mint amilyen például a COVID-járvány időszaka volt – a magyar közgazdászokat tömörítő MKT által megfogalmazott szakmai javaslatok hasznosultak, több elemüket elfogadta és megvalósította a kormányzat” – tette hozzá Hegedüs Éva.

Az idei rendezvényen várhatóan mintegy 600 közgazdász vesz majd részt itthonról és a határokon túlról.

Az idei, 60. Közgazdász-vándorgyűlésen, Szegeden előadást tart Matolcsy György jegybankelnök és Varga Mihály pénzügyminiszter is. A Portfolio munkatársai a helyszínről tudósítanak a következő napokban.

Címlapkép: Getty Images

A cikk megjelenését a Gránit bank támogatta.

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
balaton tó nyár