Előfizetői tartalom

Egyedülálló magyar újítás, ami előre látja, milyen betegségeid lesznek a jövőben

Csiki Gergely
Egy használt autó árának megfelelő összegért az érdeklődő ügyfelek egy több száz oldalas anyagot kaphatnak a saját testükről, egészségi állapotukról, és arról is, hogy a részletes - több napon át tartó - vizsgálatok alapján mely betegségek bekövetkezése prediktálható. A Budapesten működő, 40-45 fős, főleg orvosokból, kutatókból álló csapatot alkalmazó Medipredict módszere ugyanis, hogy minél alaposabban feltérképezze az egyén egészséges állapotát. Ennek a csapatnak az orvosigazgatója Kiss Richárd, aki a szolgáltatást az űrutazáshoz hasonlítja. A szakember a Portfolio-nak adott interjújában emellett beszélt a tanácsadás folyamatáról, a Medipredict működését megalapozó egészségügyi trendekről, a mesterséges intelligencia szerepéről, valamint a személyre szabott health coaching jelentőségéről. Úgy vélekedett: a populáció legnagyobb része számára bőven elég lenne, ha azt az ételt nem enné meg, amiről ő maga is tudja, hogy rossz. Viszont a berögzült szokásokról, valamint a sokszor örömforrássá vált ételfogyasztásról nehéz lemondani. Nem véletlen, mindannyian esendő emberek vagyunk.

Kezdjünk az alapoktól. Miért pont az orvoslás, gyógyítás pályát választotta? A Semmelweis Egyetemen végeztem, az egyetemen töltöttem és részben most is töltöm a szakmai életemet. A Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetben csináltam PhD-t molekuláris onkológia témában, főleg leukémiák, limfómák genetikai hátterével foglalkoztunk. Itt ismerkedtem meg azokkal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái