Előfizetői tartalom

Magyar cégek tömegei vártak erre, megjöttek az új transzferár-szabályok

Portfolio
Már elérhető a transzferár rendelet módosításának tervezete, amely részletesen felsorolja, hogy a transzferár dokumentációhoz kapcsolódóan milyen adatokat kell majd feltüntetni a társasági adóbevallásban 2023-tól. Az új adminisztrációs feladat mellett várhatóan változik a dokumentációs értékhatár is, csökkenhet a dokumentálandó ügyletek száma - emelték ki az  RSM adószakértői.

Új transzferár bejelentési kötelezettség Amint azt a már nyár óta tudni lehetett jelentősen nőnek 2023-tól a transzferár bírságtételek. Továbbá új adatszolgáltatási kötelezettség is terheli majd az adózókat transzferár dokumentációjuk kapcsán, ugyanis új elemként már a társasági adóbevallásban szerepeltetni kell a kapcsolt tranzakciókkal összefüggő információkat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés