Huawei 5G
Gazdaság

Megrendeléstől leszállításig öt nap – így kerülnek a magyarországi high-tech berendezések Izlandra

Portfolio
A Huawei Európai Ellátó Központjában a kontinens első kereskedelmi, magán 5G hálózata üzemel, amely mesterséges intelligenciával, automatizációval és a kiterjesztett valóság eszközeivel elképesztő hatékonysággal szolgálja ki a vevők igényeit. A központ 40 európai országot lát el, a Pátyra beérkező alapanyagból akár öt nap alatt már az izlandi megrendelőnél lehet a késztermék. Az adott berendezés összeszerelését végző dolgozó munkáját VR szemüvegen keresztül, real-time, távolról is tudják segíteni a szakemberek, ezzel is csökkentve a hibalehetőségeket és hatékonyabbá téve a munkafolyamatokat. Az 5G technológia jóval kézzelfoghatóbb tevékenységeket is felgyorsít, egy-egy hagyományos targonca is könnyen „felokosítható”, a rakomány pontos súlyának lemérésével és továbbításával a logisztikai tervezés is jelentősen gyorsabbá válik.

A Huawei Európai Ellátó Központjában zárt 5G hálózat működik, amely lehetővé teszi, hogy high-tech gyártási és logisztikai eszközök akár teljesen önállóan, egymást támogatva dolgozzanak. A cél világos:

minél jobban lecsökkenjen az adott munkafolyamat ideje, kisebb legyen a hibalehetőség, nagyobb legyen a gépek kihasználtsága, vagyis hatékonyabb lehessen a termelés és szállítás.

Az a vállalat, amely automatizációba fog, akár kezdheti kicsiben is, már a villásemelők felokosításával, a termékek precíz, automatikus címkézésével is rengeteg időt és költséget spórolhat meg, a VR szemüveg pedig a munkavállalók betanítását, oktatását teheti még gyorsabbá. A mesterséges intelligencia használata a minőség-ellenőrzés és biztosítás során kaphat még nagyobb szerepet.

A technológiák implementálása komoly versenyelőnyt jelent a piacon, és lehetővé teszi a hazai gyártási, logisztikai adottságok még jobb kihasználását.

A Portfolio csapata a Huawei pátyi ellátóközpontjában forgatott, ahol a vállalat vezetői megmutatták, hogy milyen döbbenetes hatékonyságnövekedést lehet elérni az 5G technológiák változatos használatával.

Címlapkép forrása: Portfolio / Ács András

A cikk és a videó megjelenését a Huawei támogatta.

orosz börtön stock
Itt az új 1000 forintos, amivel hamarosan a boltokban is találkozhatsz
bull bear tőzsde
DeutscheTelekom
CH-4 kínai drón
benzin
new-york-central-park-manhattan-amerikai-egyesult-allamok
befektető nő
Tematikus PR cikk
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
virág barnabás mnb bef