Huawei 5G
Gazdaság

Megrendeléstől leszállításig öt nap – így kerülnek a magyarországi high-tech berendezések Izlandra

Portfolio
A Huawei Európai Ellátó Központjában a kontinens első kereskedelmi, magán 5G hálózata üzemel, amely mesterséges intelligenciával, automatizációval és a kiterjesztett valóság eszközeivel elképesztő hatékonysággal szolgálja ki a vevők igényeit. A központ 40 európai országot lát el, a Pátyra beérkező alapanyagból akár öt nap alatt már az izlandi megrendelőnél lehet a késztermék. Az adott berendezés összeszerelését végző dolgozó munkáját VR szemüvegen keresztül, real-time, távolról is tudják segíteni a szakemberek, ezzel is csökkentve a hibalehetőségeket és hatékonyabbá téve a munkafolyamatokat. Az 5G technológia jóval kézzelfoghatóbb tevékenységeket is felgyorsít, egy-egy hagyományos targonca is könnyen „felokosítható”, a rakomány pontos súlyának lemérésével és továbbításával a logisztikai tervezés is jelentősen gyorsabbá válik.

A Huawei Európai Ellátó Központjában zárt 5G hálózat működik, amely lehetővé teszi, hogy high-tech gyártási és logisztikai eszközök akár teljesen önállóan, egymást támogatva dolgozzanak. A cél világos:

minél jobban lecsökkenjen az adott munkafolyamat ideje, kisebb legyen a hibalehetőség, nagyobb legyen a gépek kihasználtsága, vagyis hatékonyabb lehessen a termelés és szállítás.

Az a vállalat, amely automatizációba fog, akár kezdheti kicsiben is, már a villásemelők felokosításával, a termékek precíz, automatikus címkézésével is rengeteg időt és költséget spórolhat meg, a VR szemüveg pedig a munkavállalók betanítását, oktatását teheti még gyorsabbá. A mesterséges intelligencia használata a minőség-ellenőrzés és biztosítás során kaphat még nagyobb szerepet.

A technológiák implementálása komoly versenyelőnyt jelent a piacon, és lehetővé teszi a hazai gyártási, logisztikai adottságok még jobb kihasználását.

A Portfolio csapata a Huawei pátyi ellátóközpontjában forgatott, ahol a vállalat vezetői megmutatták, hogy milyen döbbenetes hatékonyságnövekedést lehet elérni az 5G technológiák változatos használatával.

Címlapkép forrása: Portfolio / Ács András

A cikk és a videó megjelenését a Huawei támogatta.

török líra
Túri Anikó gfm
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Sales manager

Sales manager

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport
2023. június 7.
Portfolio Property X 2023
2023. június 8.
Portfolio Balaton Business Forum 2023
2023. június 1.
Financial IT 2023
2023. június 6.
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ai5