Megrendeléstől leszállításig öt nap – így kerülnek a magyarországi high-tech berendezések Izlandra
Gazdaság

Megrendeléstől leszállításig öt nap – így kerülnek a magyarországi high-tech berendezések Izlandra

Portfolio
A Huawei Európai Ellátó Központjában a kontinens első kereskedelmi, magán 5G hálózata üzemel, amely mesterséges intelligenciával, automatizációval és a kiterjesztett valóság eszközeivel elképesztő hatékonysággal szolgálja ki a vevők igényeit. A központ 40 európai országot lát el, a Pátyra beérkező alapanyagból akár öt nap alatt már az izlandi megrendelőnél lehet a késztermék. Az adott berendezés összeszerelését végző dolgozó munkáját VR szemüvegen keresztül, real-time, távolról is tudják segíteni a szakemberek, ezzel is csökkentve a hibalehetőségeket és hatékonyabbá téve a munkafolyamatokat. Az 5G technológia jóval kézzelfoghatóbb tevékenységeket is felgyorsít, egy-egy hagyományos targonca is könnyen „felokosítható”, a rakomány pontos súlyának lemérésével és továbbításával a logisztikai tervezés is jelentősen gyorsabbá válik.

A Huawei Európai Ellátó Központjában zárt 5G hálózat működik, amely lehetővé teszi, hogy high-tech gyártási és logisztikai eszközök akár teljesen önállóan, egymást támogatva dolgozzanak. A cél világos:

minél jobban lecsökkenjen az adott munkafolyamat ideje, kisebb legyen a hibalehetőség, nagyobb legyen a gépek kihasználtsága, vagyis hatékonyabb lehessen a termelés és szállítás.

Az a vállalat, amely automatizációba fog, akár kezdheti kicsiben is, már a villásemelők felokosításával, a termékek precíz, automatikus címkézésével is rengeteg időt és költséget spórolhat meg, a VR szemüveg pedig a munkavállalók betanítását, oktatását teheti még gyorsabbá. A mesterséges intelligencia használata a minőség-ellenőrzés és biztosítás során kaphat még nagyobb szerepet.

A technológiák implementálása komoly versenyelőnyt jelent a piacon, és lehetővé teszi a hazai gyártási, logisztikai adottságok még jobb kihasználását.

A Portfolio csapata a Huawei pátyi ellátóközpontjában forgatott, ahol a vállalat vezetői megmutatták, hogy milyen döbbenetes hatékonyságnövekedést lehet elérni az 5G technológiák változatos használatával.

Címlapkép forrása: Portfolio / Ács András

A cikk és a videó megjelenését a Huawei támogatta.

Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
euróérme