Síelni készülsz Ausztriába? Ezek most a beutazási szabályok
Globál

Síelni készülsz Ausztriába? Ezek most a beutazási szabályok

Portfolio
Az osztrák kormány a járvány növekvő üteme miatt teljeskörű lezárást rendelt el egész Ausztriában, amit december 12-én oldott fel. A tartományok egyéni jogköre azonban megengedi, hogy ettől eltérő döntést hozzanak. Stájerországban (illetve Alsó-Ausztriában, Salzburgban és Karintiában) bár az általános korlátozások megszűnnek december 12-én, a szállás- és vendéglátóhelyek csak december 17-én nyithatnak meg. Felső-Ausztriában az általános korlátozások 17-én szűnnek meg. Bécsben a szállás- és vendéglátóhelyek nyitási dátuma december 20 - tájékoztatta a Portfolio-t a SissiPark pályaszállás-apartmanház.

Az ausztriai utazás szabályai

A zárlat után az alábbi szabályok alkalmazandók:

  • 2G szabály: érvényes oltási vagy gyógyultsági igazolás szükséges minden személyes kontaktust igénylő szolgáltatás igénybevételekor, ide értve a szállásokat, éttermeket, sílifteket, kulturális és szabadidős intézményeket, karácsonyi vásárokat.
  • A magyar védettségi igazolvány vagy magyar nyelvű igazolás nem elfogadott, csak az uniós oltási igazolvány, illetve angol vagy német nyelvű igazolások. A német nyelvű gyógyultsági igazoláshoz ezt a nyomtatványt lehet kitöltetni az orvossal.
  • Keleti vakcinák esetén a 2. dózis után csináltatott antitest vizsgálat + 3. oltás (Pfizer vagy Moderna) kombinációja elfogadott minden olyan helyen, ahol a 2G szabály van érvényben.
  • Az 1 dózisú Johnson & Johnson oltás 2022. január 3-ig érvényes, ezután emlékeztető oltásról szóló igazolásra van szükség.
  • A két dózisú oltások a második oltás beadásától számított 9 hónapig érvényesek, ezután emlékeztető oltásra van szükség.
  • A 12 évnél fiatalabb gyerekek mentesülnek a 2G szabályban foglaltak alól. 12 éves kortól a 2G (oltott vagy gyógyult) szabály érvényes. Bécsben 6-12 éves kor között tesztkötelezettség van, 12-15 éveseknek 2G vagy 48 óránál nem régebbi PCR-teszt szabály.
  • A Covid tesztek sehol sem érvényesek belépőként (sem az antigén, sem a PCR teszt), és az antitest teszt sem alkalmas a gyógyult státusz igazolására.
  • A beutazásnál a 2,5G szabály (érvényes oltási vagy gyógyultsági igazolás vagy PCR teszt) az irányadó.
  • A vendéglátóhelyeken a zárás időpontja 23 óra. (Az éjszakai vendéglátó- és szórakozóhelyek nem nyithatnak ki.)
  • FFP2 maszkok használata kötelező beltéren, például a tömegközlekedésen, üzletekben, éttermekben és kulturális intézményekben (több tartományban, pl. Stájerországban és Karintiában. Az egyes tartományi szabályok ebben is eltérhetnek).

Az utazás előtt érdemes ellenőrizni az osztrák QR-kód leolvasó rendszerrel a beutazáshoz és a szolgáltatások igénybevételére való jogosultságot.

További információ a hatályos szabályokról ide kattintva, valamint a hivatalos osztrák oldalon érhető el.

Mindig érdemes figyelni a tartományi szabályozásokat is, mert azok az országosnál szigorúbb korlátozásokat is előírhatnak.

A cikk megjelenését a SissiPark támogatta.

Címlapkép: Getty Images

Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
zelenszkij