Ingatlan

Zajlik az átrendeződés az ingatlanportálok piacán

Portfolio
Az ingatlan.com megvette a kelet-magyarországi régióban erős toplak.hu-t. A portál nem zár be, 2014. április 1-jétől az ingatlan.com üzemelteti- áll a cég közleményében. Mindeközben egyre több vetélytárs is megjelenik, melyek közül az Otthontérkép.hu az egyik legdinamikusabb.
Iparági feltételezések szerint egy Magyarország-méretű piac csak egyetlen nyereséges ingatlanhirdetési céget bír el, állítják a sajtóközleményben. Az ingatlan.com-nak az elmúlt évtizedben számos kihívója akadt, melyek közül mára néhányan belátták, hogy az ingatlanhirdetési rendszerek működtetése speciális tudást valamint jelentős anyagi ráfordítást igényel. Akik azonban jelenleg igen erősnek tűnnek, az az Otthontérkép, amely valóban speciális szolgáltatásokkal próbálja megnyerni a lakáskeresőket, illetve a legnagyobb apróhirdetés oldalak, mint az Apród, iletve a Jófogás. Erről az átrendeződésről elsősorban a reklámok árulkodhatnak nekünk.

A multinacionális hátterű Inform Media a keleti megyékben tudott erős pozíciót elérni a toplak.hu-val. Ez a részpiac viszont kicsinek bizonyult a jövedelmező működéshez, ezért adta el a hirdetési oldalt az ingatlan.com-nak. Az elmúlt néhány hónapban több hasonló felvásárlás vagy bezárás történt, az egyik érdekesebb esemény, hogy a nagy múltú Expressz nemrég bejelentette, hogy a hónap végén beszüntetik működésüket. Ezek a változások egy hosszú korszakot zárnak le az iparágban, írja az ingatlan.com. És egyben nyitnak egy újat, új szereplőkkel, új megoldásokkal, új lendülettel.

"A cég küldetése, hogy minden ingatlan az ingatlan.com-on találjon új gazdára. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy az oldal egyre hatékonyabban működjön, és a felhasználók a lehető legkönnyebben találják meg, amit keresnek." - mondta Mészáros Dávid, alapító tulajdonos, az ingatlan.com termékfejlesztési vezetője.
Stock exchange
NEW YORK, USA - APRIL 23: Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto speaks during an exclusive interview on April 23, 2019 in New York, United States. (Photo by Atilgan Ozdil/Anadolu Agency/Getty Images)
_M7B1699
E.ON
KPMG
Musk
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
közösségi iroda