Ingatlan

Itt a bizonyíték a fellendülésre a lakáspiacon!

Portfolio
A Duna House tulajdonosai új ingatlanközvetítői hálózatot indítanak. A SMART októberben startolhat, mellyel a megélénkülő ingatlanpiaci lehetőségeket igyekeznek kihasználni. Ez a lépés csak tovább erősítheti azt a nézetet, hogy a lakáspiac helyzete egyre javul.
A Duna House tulajdonosai új ingatlanközvetítői hálózatot alapítottak, SMART névvel. Az új hálózat infrastruktúra szempontjából startra készen áll, az első irodák októberben nyílhatnak meg. Becsléseik szerint 2015 végére az irodák száma elérheti a 30-50-et, de számuk valamelyest emelkedhet is.

Megkeresésünkre elmondták: A válság kezdete óta nagy mértékben szűkült és ezáltal tisztult az ingatlanközvetítői piac. A szektorra jellemző, hogy nagyon alacsony a belépési korlát, jó piacon elegendő egy mobiltelefon és egy online hirdetési csomag, nehezebb piacon azonban ez nem lehetett eredményes, így sokan feladták tevékenységüket. 2014 év eleje óta azonban jelentős fellendülés érzékelhető az értékesítési volumenben és a Duna House becslései szerint ez a tendencia marad a következő években is. Javuló piacon belül pedig kétségtelenül újra nő majd az új belépő ingatlanközvetítők száma.

Tapasztalataik szerint, a kisebb, független irodák részéről igény figyelhető meg a hálózati csatlakozásra. Ezt az igényt a piaci mozgások is bizonyítják. Az utóbbi 2-3 évben több új hálózat is indult, egyesek 20 vagy akár 40-60 irodát is össze tudtak fogni ezalatt a pár év alatt. A Duna House-ban ezt az igényt nem lehet/lehetett lekezelni, ami szintén az új hálózat elindítása melletti érvként szolgált, illetve meglátásuk szerint a Duna House rendszerben szinte egyáltalán nincsenek már lefedetlen, szabad területek.

Az egyik jelentős különbség a Duna House és a SMART hálózat között, hogy míg a DH-ban elsősorban más szektorokból érkezett vállalkozók a Franchise Partnereik, addig a SMART-ban többnyire olyan partnerekre számítanak, akik ingatlanos múlttal, tapasztalattal rendelkeznek.
A két hálózat egymással együttműködik majd a jövőben. Az együttműködés két területen nyilvánul meg: A SMART Ingatlan használja a meglévő Duna House know-how-t és infrastruktúrát, illetve egymás Kiemelt Megbízásait is értékesíteni fogják. Ugyanakkor másik oldalról pedig tudatosan szeretnének versenyt kialakítani a két hálózat között, így például az értékesítés vezetés külön fog működni a két hálózatban.
Kiszámoló

Újra van Auchan mobilflotta

Nézegettem az Auchan weboldalát és most vettem észre, hogy újra elérhetővé vált az Auchan mobilflotta. Már semmi feltétele nincs a belépésnek, csak az, hogy legyen egy ingyenes Auchan bizalomk

RSM Blog

NIS2 és a kockázatkezelés

A kiberbiztonság kérdése kiemelkedő jelentőséggel bír a digitális kor új kihívásai között. Az Európai Unió NIS2 irányelve egy olyan szabályozási keretet hoz létre, amely az információb

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Könyvelő

Könyvelő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
london shutter