Ingatlan

Véget ér a Rác fürdő másfél évtizedes kálváriája?

MTI
A Tarlós István főpolgármester és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes jegyezte - a budapest.hu oldalon közzétett - indítvány elfogadásával a testület határozatot hozhat arról, hogy a Rác fürdő mielőbbi megnyitása érdekében kifejezi azon szándékát, hogy a fővárosi önkormányzat a fürdő és a hotel teljes és egységes tulajdonjogát megszerezze - írja az MTI. A hír kapcsán összegyűjtöttük az elmúlt 15 év Rác fürdővel kapcsolatos legfontosabb történéseit.
A főváros 2015. június 23-án döntött a Rác fürdő és hotel projekt ellehetetlenülése következtében az általa megszerzett követelés érvényesítése, a létrejött eredmény mielőbbi hasznosítása, valamint a további állagromlása megakadályozása érdekében a Rác Nosztalgia Kft.-vel, és a Rác Beruházó Kft.-vel szembeni felszámolási eljárás megindításáról. A kormány a Fővárosi Közgyűlés kezdeményezése alapján mindkét társaságot stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodási szervezetté nyilvánította, és a Fővárosi Törvényszék elrendelte az adós társaságok felszámolását.

A döntéssel felkérhetik Tarlós Istvánt, hogy gondoskodjon az ingatlanok tulajdonjogának megszerzése érdekében szükséges intézkedések megtételéről, és a felszámolási eljárás alakulásának függvényében a döntési javaslatokat terjessze majd a Fővárosi Közgyűlés elé.

A Rác fürdő története viszont sokkal régebbre nyúlik vissza, az épület jövője lassan másfél évtizede napirenden van. Ezzel kapcsolatban először 2003-ban volt szó annak rekonstrukciójáról, 2004-ben pedig a már megítélt támogatás visszavonása miatt lehetett a fürdőről olvasni.2007-ben született a terv, hogy a fürdőt ötcsillagos szállodává alakítják át, egy évvel később pedig már úgy tűnt, hogy révbe ér a szálló. 2009-ben azonban a BRFK hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást indított a projekt ellen.Ezt követően félévente jöttek a hírek a fürdő várható megnyitásának dátumáról, majd az egész komplexum elárverezése is szóba került.A főváros és a Rác fürdő kapcsolata azóta is téma, de az épület még mindig nem nyitotta meg kapuit. Kíváncsian várjuk a folytatást.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Liberty Hotel_big, tribe