Ingatlan

Megváltoztatja lakásunk árát a digitális átalakulás?

Portfolio
Magyarországon már legalább 14, kimondottan a protech-hez köthető cég működik, ami a népesség arányában nézve valamivel több, mint Lengyelországban, de kevesebb mint fele a német, és harmada-negyede az osztrák vagy a skandináv országok számainak. Ezek között 9 B2B, 4 B2C és egy kereskedelmi ingatlanokkal foglalkozó cég található. Az biztos, hogy a technológia újraírja a szabályokat, új munkaköröket, új üzleti lehetőségeket, sőt új iparágakat teremt - hangzott el a Property investment Forum 2018 konferencia PropTech and Innovation Stage részlegén James Dearsley előadásában.
A proptech a helyi problémákra kínál globális megoldásokat. A proptech nem a változás, hanem annak tünete - a változás maga a digitális átalakulás - és nem a technológia, hanem egy gondolkodásmód - mondta el előadásában James Dearsley, Co-Founder, Unissu.


James Dearsley

Co-Founder

Unissu

James is recognised as one of the leading thought leaders on the future of the real estate market. His role as the Co-Founder of Unissu, the global leader of PropTech data, information and resources, means he has an unrivalled perspective... Tovább »

A fizikai mellett a digitális infrastruktúra egyre fontosabbá válik, ami a jövőben az ingatlanok értékében is megmutatkozik. Az 5G hálózat az ingatlanpiacot is megváltoztathatja, a kérdés csak az, hogy melyik technológia mikor terjed el. A BigData már 2019-ben a mindennapjaink részévé válhat, az IoT, a 3D-nyomtatás, vagy a virtuális és a kiterjesztett valóság széleskörűbb alkalmazására 2020 előtt nem nagyon számíthatunk. A blockchain, a robotika és az okos energia ingatlanpiacon való elterjedése pedig 2021 környékén valósulhat meg, a legnagyobb hatása viszont az elterjedéstől függetlenül az okosenergiának, az IoT-nek, a BigData-nak és a 3D nyomtatásnak lesz - tette hozzá a szakértő.


Noha a technológia hatalmas sebességgel fejlődik, az építőipar hatékonysága az elmúlt évtizedek során alig növekedett. Felmérések szerint az építőipar digitalizációja jelenleg 4 százalékon áll, de ez is főleg a BIM-et foglalja magában. A BauApp által vállalati megoldásokra fejlesztett mobilalkalmazások ezen tudnak változtatni. A megfelelő technológia alkalmazásával az építési időben akár 30 százalék, az építési költségekben pedig 15 százalékos megtakarítás érhető el - mondta el Tamás Tibor, a BauApp Kft. kereskedelmi igazgatója.


Tamás Tibor

kereskedelmi igazgató

BauApp Kft.

 Tovább »

Egy karbantartót ma már egy fejtablet segítségével valós időben segíthetnek távmunkával abban az esetben, ha egy adott problémát saját maga nem tudna megoldani. Bár a technológia sok esetben drágának tűnik, a végső cél mégis a költségcsökkentés, a magasabb szolgáltatási színvonal, a fenntarthatóság és szabályozási környezetnek való megfelelés. A cégünk által fejlesztett TABlog is a hatékonyságot szolgálja, például egy irodaházi látogatóegyeztetésnél, de a virtuális és a kiterjesztett valóság során - például egy épület vizuális megjelenítése során - is a legújabb mobiltechnológiákat alkalmazzuk - mondta el Budaházy Szabolcs, az ARworks Kft.
ügyvezető igazgatója.


Budaházy Szabolcs

ügyvezető igazgató

ARworks Kft.

Egy rövid ELTE geológia szak próbálkozás után a KVIF-n végzett - majd a Coca Cola trainingmenedzsere, aztán a Raiffeisen Bank HR főosztályvezető-helyettese 5 évig , majd az Extreme Rendezvényügynökség vezetője volt... Tovább »

Egy iroda költözése HR szempontból is rengeteg kockázatot rejt magában. Az érzelmi elköteleződés csökkenése mellett az új iroda elhelyezkedése és az abból adódó utazási idő megváltozása is rendkívül fontos a munkavállalók szempontjából. Mi, a költözés előtt ezeket a kockázatokat mérjük fel, bevonva abba a munkavállalókat. Olyan szempontokat vizsgálunk, mint az utazási idő változása, a szolgáltatások minősége, a munkaerőpiaci helyzet vagy akár az irodai dizájn pozitív és negatív hatásai a régi és az új irodánál - hívta fel a figyelmet dr. Berki J. János, a Futureal Nemzetközi Iroda-bérbeadási és Vagyongazdálkodási Igazgatója, és Lőrincz Orsolya, a Grow csoport Consulting üzletágvezetője.


dr. Berki J. János

Nemzetközi Iroda-bérbeadási és Vagyongazdálkodási Igazgató

Futureal

Berki J. János a Futureal Nemzetközi Iroda-bérbeadási és Vagyongazdálkodási Igazgatója, 2008 óta a Futureal munkatársa. Főbb projektjei a már elkészült Corvin Sétány projekt irodaházai és a csoport előkészületben... Tovább »



Lőrincz Orsolya

Consulting üzletágvezető

Grow csoport

Orsolya szakmai élete a szervezetfejlesztés és a változásmenedzsment körül forog. Tanulmányait a Corvinus Egyetem vezetés és szervezés tanszékén végezte, ahol később a tanszék munkájában oktatóként is részt vett.... Tovább »

A többek között szünetmentes áramellátással és akkumulátorokkal foglalkozó EXTOR Elektronikai Kft. Key account expert-je, Fellner Gábor előadásában elmondta, hogy cégük fő profilja a váltakozó- és egyenáramú szünetmentes áramellátás, melyre komplett megoldásokat nyújtanak. A cég az értékesítés és szerviztevékenység terén a németországi AEG Power Solutions GmbH kizárólagos magyarországi partnere. A tervezői adatszolgáltatástól, műszaki szaktanácsadástól kezdve az értékesítési és logisztikai folyamatok megszervezésén át, a berendezések telepítésén keresztül átfogó szolgáltatást nyújtanak a megrendelőknek.


Fellner Gábor

Key account expert

EXTOR Elektronikai Kft.

 Tovább »

A proptech a közlekedésben, azon belül is az elektromos autózásban is egyre jobban megjelenik, például a digitális parkolás és az e-mobilitás terén. Az agglomerációból naponta 275 ezer autó érkezik Budapestre, így az élhető városokhoz a parkolóhelyek megtalálása, vagy azok megosztása a hatékonyság növelése érdekében is kulcsfontosságú - mondta el Somogyi Zsolt, a Parkl Digital Technologies Kft. ügyvezetője, aki hozzátette, hogy a Parkl összeköti a kihasználatlan parkolóhelyeket az azt kereső autósokkal, megspórolva a felesleges körözéssel töltött időt és üzemanyagot. Az okosparkolás koncepciójának kidolgozása és megvalósítása után, a cég most az e-mobilitás kihívásaira is keresi a megoldásokat.


Somogyi Zsolt

ügyvezető

Parkl Digital Technologies Kft.

Fiatal korától érdeklik a számítógépes hálózatok és digitális megoldások. Számos informatikai és technológiai projekt megvalósítója, aki a tervezéstől, ha kell, a szerelésig átlátja a részleteket. Mindig van... Tovább »

RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
BJASZ20180925025