karácsony gergely property market reloaded konferencia
Ingatlan

Karácsony Gergely lakásfelújítási programot szorgalmaz (előadás videó)

Portfolio
A kompakt város elképzelésről és a megfizethető lakhatásról tartott előadást Karácsony Gergely főpolgármester a Portfolio Property Market RELOADED konferencián. A főpolgármester elmondta, hogy nemcsak az új lakások építését kellene támogatni, hanem szükség lenne a meglévő állomány korszerűsítését szolgáló programra is, amivel jelentős adóbevételhez juthatnának hozzá, csökkenne a lakások által kibocsátott széndioxid-mennyiség és a felújított lakástulajdonosoknak a rezsiköltsége is kevesebb lehetne.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A kompakt városról, a lakásállomány felújításának szükségességéről, illetve a hazai bérlakás-piac kialakításáról is beszélt Karácsony Gergely az előadásában: 

  • Elmondta, hogy a kompakt városkép egy strukturális problémára ad választ, ami az elmúlt évtizedekben alakult ki. Ez nem más, mint hogy a központi régión belül nagyon erősen monofunkcionális városrészek jöttek létre, emiatt a város egyes részei csupán bizonyos szolgáltatásokat tudnak nyújtani a lakók részére.
    Karácsony Gergely
    Budapest Főváros Önkormányzata, Főpolgármester
     Tovább
  • Kifejtette azt is, hogy a magyar lakások energetikai szempontból egyáltalán nem megfelelőek, ezért társadalmilag, ökológiailag és helyi gazdasági szempontokat is figyelembe véve, szükség lenne egy olyan program elindítására, ami a meglévő lakások korszerűsítését támogatja. 
  • A közösségi lakásszektor kapcsán felhívta rá a figyelmet, hogy ennek az aránya nagyon alacsony Magyarországon, emiatt is jó, hogy már elindult a gondolkozás a bérlakásprogramról. Ezek lehetnének magán, állami, szövetkezeti tulajdonban is, de a leglényegesebb feladat, hogy a mostani krízishelyzetet felhasználják arra, hogy a bérlakáspiac valóban létrejöjjön.

A konferencia összefoglaló videója

A konferencián készült képek

Címlapkép forrása: Stiller Ákos

orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
magánrepülő gazdag