Mi lesz a szebb napokat látott budai épület sorsa?

2018. május 16. 10:00    
nyomtatás
 
A Kúria felülvizsgálta és április elején jogszabálysértőnek minősítette a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Radetzky-laktanyával kapcsolatos ítéletét - írja a Magyar Idők. A Fővárosi Kormányhivatal korábban megnyerte a tulajdonos HB Reavis ingatlanfejlesztő cég elleni pert a Bem téri épület átalakításáról, a mostani döntés ezt érvénytelenítette.

Érdekel, hogy mit hoz számunkra a szemünk előtt zajló negyedik ipari forradalom? Kíváncsi vagy, hogyan alakítja át életünket a digitalizáció, a big data, az Internet of Things, vagy az okosodó városok és otthonok? Jelentkezz a Portfolio június 7-én megrendezésre kerülő Smart City 2018 konferenciájára, ahol a szakma legnagyobb képviselői vitatják meg az aktuális trendeket.A Radetzky Laktanya épületét 2016 áprilisban vásárolta meg a HB Reavis Csoport az Európa Ingatlan Befektetési Alaptól, az új tulajdonos 2018 végéig modern irodaházzá kívánta alakítani a Dunára néző műemléképületet, a bejelentést azonban örökségvédők tiltakozása és a 6 évvel korábban kiadott építési engedély visszavonása követte.

Mi lesz a szebb napokat látott budai épület sorsa?

Forrás: MTI / Marjai János

Az épülettel korábban a Portfolio Ingatlan is foglalkozott, az alábbi cikkben részletesebben is írtunk az épülettel kapcsolatban az elmúlt 10 évben született döntésekről és a lehetséges tervekről.

2016.10.25 06:55 Egy ilyen ügy elijesztheti a befektetőket Magyarországról
2017.02.06 13:37 Ki menti meg a pusztuló budai épületet?

Mi lesz a szebb napokat látott budai épület sorsa?

Forrás: HB Reavis

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Sales representative
Befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium