Prémium

OTP Bank: szerepvállalás a hazai vállalatok finanszírozásában (x)

Portfolio


' title='
A magyar bankrendszer meghatározó szereplőjeként az OTP Bank hozzájárul a gazdasági recesszió negatív hatásainak enyhítéséhez. Ennek részeként megkezdte az államtól piaci alapon felvett hitel kihelyezését a hazai vállalatok számára.

Az OTP Bank továbbra is fontosnak tartja a vállalati ügyfelek hitelezését. Főként olyan vállalatok finanszírozására fókuszál, amelyek hitelképesek, de a globális hitelszűke miatt nem jutnak forráshoz. A hitelbírálat során a tényadatok mellett a bank megvizsgálja a rövid- és középtávú tervek megalapozottságát, tekintettel arra, hogy pillanatnyilag a kiegyensúlyozott üzletmenet fenntartására, a gazdasági válság hatásainak tompítására, kivédésére tett vállalati intézkedéseket preferáljuk.
A hitelt a cégek - ágazati és vállalkozási forma megkötés nélkül - likviditásuk megőrzéséhez, működőtőke-szükségletük finanszírozásához használhatják fel.
A hitelintézet folyószámlahitelei az átmeneti likviditási feszültségek áthidalására szolgálnak, a hitelkeret maximális összege a cég árbevételének és banki pénzforgalmának függvényében kerül megállapításra.
A rulírozó forgóeszközhitel készletfinanszírozásra vehető igénybe, segíti a vevők azonnali kiszolgálását, a forgalom növelését, a termelés finanszírozását úgy, hogy összege mindig a pillanatnyi hitelszükséglethez igazodik.
Forgóeszközhitelek esetében akár 2 éves futamidő is elérhető, mellyel az idegen források középtávú rendelkezésre állása is tervezhetővé válik.

A rövidlejáratú hitelek mellett a bank éven túli finanszírozási megoldások is kínál a vállalkozásoknak forint és deviza (EUR, USD) alapon egyaránt. Beruházási, fejlesztési célokhoz kapcsolódóan elsősorban a refinanszírozott hitelprogramok jelenthetnek kedvező megoldást a vállalkozásoknak, azok kedvező kondíciói és a hosszú futamidő (jellemzően 5-15 év) miatt.
Az OTP Banknál igényelhetők az Új Magyarország Hitelprogram különböző hitelkonstrukciói, többek között az MFB KKV Hitelprogram, továbbá az Agrárfejlesztési és Agrár Forgóeszköz Hitelprogram is. AZ MFB KKV Hitelprogram tárgyieszköz-beruházáshoz, a fejlesztéshez közvetlenül kapcsolódó szabadalmi jog, licenc, know-how vagy nem szabadalmazott technikai tudás megszerzéséhez, és a kapcsolódó tartós forgóeszköz finanszírozáshoz igényelhető az ország egész területén, a Közép-magyarországi Régió kivételével. Az Agrár Fejlesztési Hitelprogram keretében agrárberuházások finanszírozhatók, elsősorban a jó minőségű termékek előállítását, az energia- és költségtakarékos módszerek alkalmazását, illetve környezetvédelmi célokat támogatva. A hitel az EMVA pályázatos beruházásokhoz is kapcsolható.
Az Agrár Forgóeszköz Hitelprogram széleskörű forgóeszköz finanszírozást nyújt, kiemelten az állattenyésztés vertikumban.

Ezen hiteltermékek további nagy előnye, hogy európai uniós vissza nem térítendő támogatások önerejének finanszírozására is fordíthatók.
Az OTP Bank vállalati finanszírozással foglalkozó munkatársai jelentős tapasztalattal rendelkeznek a kis-, közép- és nagyvállalatok hitelezésében. Az ügyfelek által meghatározott fejlesztési hitelcél ismeretében javaslatot tesznek az optimális finanszírozási struktúra kialakítására.
A támogatások igénybevételéhez, a források lehívásához kapcsolódóan több megoldást kínál a hitelintézet: az önerőt kiegészítő hitelt, az elnyert támogatások és az ÁFA kedvező feltételekkel történő előfinanszírozását vagy a pályázatokhoz szükséges biztosítékként bankgarancia nyújtását.
Saját pályázati tanácsadó cégén keresztül biztosítja, hogy ügyfelei minél nagyobb arányban tudják igénybe venni a rendelkezésre álló támogatásokat. Az OTP Csoporthoz tartozó OTP Hungaro-Projekt Kft. országos projektmenedzseri hálózattal segíti a vállalkozásokat a pályázatok elkészítésében és menedzselésében.
A legújabb támogatási lehetőségek közül kiemelhető a képzéssel kombinált munkahelymegőrző támogatás (TÁMOP), beadási határidő 2009. december 31-ig, valamint az agrárvállalkozások gépbeszerzéseihez kapcsolódó támogatás. A 30 milliárd forint keretösszegű támogatásra vonatkozó pályázati igények 2009. június 15. és július 15. között nyújthatóak be.
Az érdeklődők az OTP Bank (www.otpbank.hu) és az OTP Hungaro-Projekt Kft. honlapján (www.otphp.hu) is találnak további hasznos információkat.

(x)
Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
lidl áruház