Prémium

A befektetés művészete - befektetés a művészetbe (x)

Portfolio
Aukciós ház Budapesten sokféle van. Olyan azonban, amelynek a XX. századi bútor és design lenne a fókuszában, eddig még nem volt.
A műtárgypiacnak ezt a különleges szegmensét Magyarországon még kevesen fedezték fel, a nyugat-európai vásárlók körében azonban már ma is jól megtérülő befektetési terület!
A nemzetközi trendek alapján jól érzékelhető, hogy a bútor

' title='
és design stílusáramlatai közül a XX. század első felének tárgyai iránti kereslet folyamatosan erősödik. Ezeknek a tárgyaknak az aukciós áremelkedése külföldön - a jelenlegi gazdasági recesszió ellenére is - töretlen.
A múlt év végén a Falk Miksa utca 3. szám alatt nyílt Ferenczi és Társai Aukciósház és Galéria aukcióin éppen e korszak legfontosabb irányzatainak (szecesszió, Bauhaus, Art Déco, 60-as, 70-es évek retro-design) kiemelkedő kvalitású bútorai, használati-, és dísztárgyai kerülnek rendszeresen kalapács alá.

Legközelebb szeptember 16-án, este 6 órától tartanak XX. századi bútor és design tárgyakból árverést a közel 1000 m2 alapterülető, exkluzív galériában, majd másnap XX. századi és kortárs képzőművészeti alkotások találhatnak új gazdára.

Az aukciós katalógust böngészve feltűnő az egyedi, néha

' title='
meghökkentő tárgyak sokasága, amelyek felújítva, vagy eredeti állapotukban hagyva is különleges elemei lehetnek az otthoni, vagy irodai enteriőröknek.

A kikiáltási árakat elnézve - és ismerve pl. a vezető bécsi aukciósház, a Dorotheum hasonló tárgykörben tartott aukcióinak induló-, és leütési árait - elmondható, hogy valóban jó befektetésnek tűnik itthon, töredékáron megszerezni ezeket a individuális lakberendezési tárgyakat.

Ez esetben is a még fel nem fedezett értékek piacára történő korai belépés jelenti a "befektetés művészetét".



' title='
Az aukciósház missziót is vállalt azzal, hogy kiállításain, aukcióin megismerteti és megkedvelteti a hazai közönséggel a XX. század első felének tárgykultúráját, amely egyébként a maga korában magasan az európai élvonalba tartozott.

A XX. század még nagyrészt velünk él. Egy-egy eredeti, míves bútor, lámpa, kiegészítő, vagy dísztárgy lakókörnyezetünkbe történő beemelése - a befektetési megfontolások mellett - a polgári enteriőr XXI. századi újrafogalmazását is jelentheti.

' title='


Az aukciós kiállítás szeptember 16-ig tekinthető meg, minden nap 11.00 és 19.00 óra között a Falk Miksa utca 3. szám alatti galériában, ahol hozzáférhető maga az aukciós katalógus is.

A kalapács alá kerülő tárgyak megtekinthetők a galéria honlapján is:www.ferencziaukcio.hu

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új nagybank született Magyarországon, ötből egy bankszámlát már nála nyitnak a magyarok
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ORLEN toltoallomas 2