Prémium

Információk és példák vállalkozói döntéshozóknak (x)

Portfolio
Az MFB a válság kezdete óta kiemelt figyelmet fordít a kkv-k fejlesztési-, beruházási- és forgóeszköz-finanszírozásának megoldására. A bank honlapján eddig is megtalálhatóak voltak a kedvezményes kamatozású és hosszúlejáratú vállalkozásfejlesztési hitelek feltételei, a KKV HÍREK címet viselő új rovat elindításával azonban a beérkezett és jóváhagyott hitelek nagyságrendje és a havonta értékelhető számadatok is megismerhetővé válnak.
Az MFB a refinanszírozásban, azaz a programokhoz köthető, kihelyezett hitelösszegeket hetente teszi közzé, a közvetlenül jóváhagyott hitelek havonként kerülnek összesítésre. Emellett a KKV HÍREK a hitelcélok megvalósítását, a felvett hitelek felhasználásának egyes példáit is bemutatja, remélve, hogy a számadatok és a megvalósult beruházások segíthetnek azoknak, akik még csak terveznek, számolnak, elemzik a piac alakulását, vagy éppen a vállalkozásuk számára megfelelő hitelkonstrukciós lehetőségeket keresnek.
A Bank ezentúl minden héten közleményt juttat el a sajtó munkatársaihoz a KKV Hírek aktuális számadatairól, amely mellett mindig lehetőséget biztosít egy-egy támogatott vállalkozás bemutatkozására is. Ugyanezen ajánló megjelenik a www.mfb.hu, KKV Hírek menüpont alatt is. Ezen a héten a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. beruházása mutatkozik be a kkv hírek oldalon. A vállalatot 2007-ben a veronai szakkiállításon Közép-Európa legjobbjának választották, és a szakma Oscar-díjának számító "A kőművészet mestere" díjjal tüntették ki.

Az MFB hitelek 2009. augusztus havi alakulása
A Bank augusztus hónapban közel 7,5 milliárd forint új hitelt hagyott jóvá a vállalkozói programszerű hitelek keretében, ezzel a jóváhagyott hitelek összességében meghaladták a 390 milliárd forintot. Ebben az évben augusztusig összesen programok szerint mintegy 36 milliárd forint került folyósításra a KKV-szektorba

' title='


' title='


' title='
A kétezer éves süttői mészkő világkörüli útja a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. segítségével
A Reneszánsz Kőfaragó Zrt. (székhelye Üröm) első korszaka talán tipikus magyar vállalkozói történetnek is mondható. Az 1948-ban alakult Kőfaragó és Épületszobrász-ipari Vállalatot 1990-ben két cégként privatizálták. Alig 2 év után újra egyesült a két társaság és létrejött a Reneszánsz Kőfaragó Rt., de működése nem volt sikeres, 1996-ra a 850 milliós törzstőke mellett 1 milliárd forint adósságot halmoztak fel. 1997-ben a kanadai tulajdonos részvényeit kivásárló BBP Kft. 5 éves reorganizációs tervet dolgozott ki, amelynek köszönhetően 2001-re kifizették az adósságot. A 2001-2010 közötti beruházási programterv megvalósításakor a 76%-os önrészt uniós pályázati támogatással és MFB hitellel egészítették ki.
A gazdasági recesszió ellenére a mészkő, az igényes és maradandó építőipari termékek keresletére változatlanul nagy az igény. Az idén ősszel kezdődő beruházás elsősorban az amerikai, kanadai és olasz piac igényeinek kielégítésére szolgál, de továbbra is nagy hangsúlyt helyeznek a hazai fogyasztók minőségi kiszolgálására is. A termékek mind egyedi megrendelésre készülnek és az ország egész területén elérhetőek.
Az új csarnok az eddigi fejlesztések következő lépcsője. Üzembe helyezésekor az egymást követő munkafázist végző berendezések már egy helyen lesznek. Hatékonyabbá válik a termelés azáltal, hogy a régi targoncákat csarnokon belüli darurendszer váltja fel.
A Reneszánsz Kőfaragó Zrt. bányaterülete 114 hektáros, a fejtési helyek teljes kitermelhető kővagyona több mint hétmillió köbméter. Ez a mennyiség a jelenlegi termelési ütemet feltételezve háromszáz évre elegendő. A bányaművelés során a gyémántfűrészes eljárást alkalmazzák, ezzel nagyobb tömböket lehet kifejteni és a környezetet is kíméli.
A süttői mészkő jól faragható és fényezhető, a városi ártalmaknak is ellenáll. Számos középület, többek között a Parlament, a Mátyás templom és a Szent István bazilika felújításánál alkalmazták. A vállalatot 2007-ben a veronai szakkiállításon Közép-Európa legjobbjának választották, és a szakma Oscar-díjának számító "A kőművészet mestere" díjjal tüntették ki.
(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új nagybank született Magyarországon, ötből egy bankszámlát már nála nyitnak a magyarok
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
ORLEN toltoallomas 2