Prémium

20 éve együtt fejlődünk (x)

Portfolio
20 éves a QUAESTOR Csoport. A cégcsoport alapító vállalata gyakorlatilag a rendszerváltással egyidőben, 20 évvel ezelőtt kezdte meg tevékenységét. Az 1990-ben alakult magyar cégcsoport kezdetben pénzügyi tanácsadóként, később pedig gyorsan bővülő szolgáltatásai révén vált ismertté, és jelenleg teljes körű pénzügyi szolgáltatásokkal, ingatlanfejlesztéssel és ingatlanbefektetéssel, utazással és telekommunikációval foglalkozik. Növekedésükre jellemző, hogy ma már mind a hazai mind a nemzetközi piacon több más iparágban is jelen van beruházóként vagy befektetőként.
A QUAESTOR 1993-ban indította el a piac úttörőjeként első befektetési alapját és szintén ettől az évtől vált tőzsdetaggá, amikor a pénz- és tőkepiac még csak szárnyait bontogatta. Később magánnyugdíj-pénztár, önkéntes nyugdíjpénztár és egészségpénztár elindításával, majd a banki szolgáltatások bevezetésével bővítették portfoliójukat. A kezdetek óta szereplői és szervezői olyan pénzügyi konferenciáknak és tanfolyamoknak, amelyek célja, hogy a lakosság pénzügyi kultúráját és ismereteit fejlesszék. Ennek jelenlegi példája a nagy népszerűséggel futó Befektetői Akadémia, amelyen minden érdeklődő az alapoktól indulva ismerkedhet meg a tőzsdézés rejtelmeivel egy díjmentes rendezvény keretében.
Másik fő tevékenységi területük az idegenforgalmi szolgáltatások, 1995 óta nyújtanak egyedi és üzleti ügyfeleknek széles utazási kínálatot. A QUAESTOR Utazási Iroda egyik speciális területe a sport-és koncertturizmus, mely kifejezetten a külföldön megrendezett sport és kulturális eseményekre nyújt teljes körű és igény szerinti szolgáltatást, így jegy, utazás és szállás biztosítását.

1996 óta foglalkozik a QUAESTOR Csoport ingatlanfejlesztéssel, azóta több mint 200 000 négyzetméternyi lakást, üzlethelyiséget, ipari és kereskedelmi célú ingatlant fejlesztett. A QUAESTOR épített meg Magyarország első multifunkciós központját, a győri ETO Parkot. A több funkció ötvözésével - stadion, labdarúgó akadémia és kollégium, élményközpont és hotel - Közép-Európában is egyedüli központot hozott létre. Az ETO Park Business & Stadium Hotel**** - amely a régió legnagyobb konferenciatermével rendelkező hotelje - 2010-ben készül el. Jelenleg több saját tulajdonú hotelfejlesztésen is dolgoznak, ezek közül több Európai Uniós támogatásban is részesült. Legnagyobb ingatlan projektjük a DunaCity, amely Budapest utolsó nagy, összefüggő beépíthető 30 hektáros belterületén megvalósuló ingatlanprojekt, ahol mintegy 500 000 m² vegyes funkciójú ingatlan épül majd. Beruházásaik közül az oroszországi már túlmutat az ingatlanfejlesztésen. Ez utóbbival az energiaszektor szereplőivé is váltak, hiszen egy Szombathely méretű orosz város energiaellátását biztosító hőerőművet hoztak létre.

A nemzetközi befektetések felé 2002-ben nyitottak, melynek eredményeként jött létre a New York-i központtal működő leányvállalatuk, mely telekommunikációs szolgáltatásaik hátterét biztosítja. A QuaesTel Magyarországon kis- és középvállalkozások számára nyújt IP alapú távközlési megoldásokat. Ezen rendszerek tőkeigénye alacsonyabb, fenntartásuk és használatuk olcsóbb, és jóval több szolgáltatást tudnak biztosítani, mint a meglevő tradicionális rendszerek. A QuaesTel minőségi szolgáltatást kínál nagykapacitású videó-felügyeleti és biztonsági, vagyonvédelmi, valamint komplett gyengeáramú és épület-felügyeleti rendszerek kiépítésekor. A QuaesTel építette ki a győri ETO Park komplett gyengeáramú és kommunikációs infrastruktúráját.

További részletek és a QUAESTOR Csoport jubileumi akciói a http://www.qcsoport.hu/20ev oldalon találhatók.
(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bármikor beleroppanhat Oroszország a háborúba, ha a Nyugat enged a riválisának

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
cimlapi