Prémium

Milliók tűnhetnek el a párna alatt (x)

Portfolio
Éves szinten milliókat, vagy akár a teljes vagyonukat is elveszíthetik azok, akik még mindig otthon tartják megtakarításukat, abban a tudatban, hogy ott van a legjobb helyen. Szakértők segítségével összegyűjtöttük, hogy milyen veszélyek leselkednek az otthon tartott vagyon híveire, és mennyit bukhatnak ezen a módszeren évente.
Egy a közelmúltban készült kutatás megállapításai szerint a hazai lakosság több, mint 10%-a otthon, családtagoknál, vagy más "biztos" helyen tartja megtakarításait, vagy akár teljes vagyonát. Az okok sokrétűek: van, aki bármikor szeretne hozzáférni az összeghez, mások viszont úgy gondolták, ez a leginkább megnyugtató megoldás, amikor az okokról kérdezték. Pedig a módszer nagyon kockázatos, egyik pillanatról a másikra akár minden elveszhet - íme a lista a lehetséges veszélyekről.

1. Betörés

Lassan már naponta érkeznek sajtóhírek arról, hogy egy-egy elegánsabb környéken lévő családi házat, villát feltörtek, és onnan különféle értéktárgyakat, beleértve készpénzt tulajdonítottak el - miközben sok esetben még a legminimálisabb védelemmel sincsenek ellátva azok az ingatlanok, ahol nagy összegű készpénzt, értékpapírt tárolnak a tulajdonosok. Ezzel kapcsolatban jó tudni, hogy készpénz eltűnésekor az esetek döntő többségében a biztosító nem térít, az összeg megkerülésére pedig a tettesek elfogása esetén sincs túl sok esély. Elég egy 10-15 perc alatt lezajló betörés, és az Ön anyagi helyzete máris alapjaiban megváltozott.

2. Infláció

Kevés olyan ország van, ahol 0% az infláció, és a pénz vásárlóértéke is stabil, vagy éppen növekszik. Hazánk legalábbis nem tartozik ebbe a csoportba - az otthon tartott pénz értéke folyamatosan csökken. Gondolja csak át: Az elmúlt tíz év alatt összesen 66% volt az infláció!

3. Kamatveszteség

Még ha abszolút megközelíthetetlen helyen is tárolja vagyonát - nincs szüksége az abból elérhető kamatra, vagy a befektetéseken elérhető hozamra? 100 millió forinton - 5%-os kamat vagy hozamszintet feltételezve - akár 5.000.000 forint keletkezhet - ami egy középkategóriás autó ára. Ugyanakkor, az otthon tartott vagyon esetében nem csak az elérhető hozamot veszti el, hanem az inflációs hatást is elszenvedi - tehát ez esetben a veszteség még magasabb.

4. Többet is ki lehetne hozni...

Egy jó privátbanki szolgáltató kiválasztásával a meglévő vagyon folyamatosan és eredményesen gyarapítható. Míg az otthon tartott pénz akár egy pillanat alatt elveszhet, addig egy személyes privátbanki tanácsadó segítségével hosszú távon eredményesen kezelheti és tervezheti pénzügyeit. A Friderich Wilhelm Raiffeisen Private Banking szakemberei 15 éve - igazolt eredményességgel - nyújtanak vagyonkezelési, vagyontervezési és befektetési szolgáltatást. Hogy Ön mennyi hozamot érhetne el? Kérdezze meg tőlük, állnak rendelkezésére!
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
shutterstock_1940409019