Prémium

Versenyképes nemzetközi képesítés - itthon (x)

Portfolio
Száz Jánossal, a Magyar Tőkepiaci Szakemberek Egyesületének nemrég megválasztott elnökével beszélgettünk a hazai tőkepiaci szakemberek szakmai fejlődésének lehetőségeiről.


Versenyképes nemzetközi képesítés - itthon
Azoknak, akik nem ismerik, bemutatná röviden az Egyesületet és annak munkáját?

Egyesületünk 21 évvel ezelőtt alakult meg, célunk volt és ma is az, hogy a hazai tőkepiaci szakemberek - portfolió menedzserek, elemzők, könyvvizsgálók, oktatók, vállalati szakemberek - nemzetközi szinten is versenyképes szakmai tudással és ismeretekkel rendelkezzenek. Az Egyesület kiemelt célja az is, hogy a hazai tőkepiaci szakembereket integrálja az európai és globális szintű szakmai munkába. Így aktívan részt veszünk az európai ernyőszervezetünk (EFFAS) kötvény, számviteli és oktatási bizottságainak munkájában. Személyes célom, hogy a tagságunkat aktivizáljuk, bővítsük, valamint szorosabbá fonjuk a nemzetközi egyesületekkel való együttműködést. Ennek egyik sikeres állomása volt például a tavaly Erdélyben megrendezett "Pénzügy - Színház - Torockó" nemzetközi konferenciánk, melyet a nagy érdeklődésre való tekintettel idén is megtartunk.

Milyen nemzetközi képesítést javasolna a hazai a tőkepiaci szakemberek számára?

Azok a hazai tőkepiaci szakemberek, akik itthon elvégezték a CEFA/EFFAS képzést CIIA vizsgát tehetnek. Az Egyesületünk már 10 éve tagja az ACIIA-nak, amely idén kiemelten támogatja a szakemberek nemzetközi CIIA (Certified International Investment Analyst) végzettségének megszerzését. A CIIA nemzetközileg elismert szakmai képesítés, amelyet az is jelez, hogy világon több mint 100.000 befektetésekkel foglalkozó szakember rendelkezik ilyen képesítéssel, melyet - többek közt - a brit felügyelet és a Londoni Tőzsde is szakirányú szakmai végzettségként ismer el. Nyugodtan állíthatjuk, hogy a CIIA végzettség belépőt jelent a nemzetközi karrierhez.

Hogyan szerezhető meg a CIIA végzettség?

A CIIA vizsgát évente két alkalommal - márciusban és szeptemberben - a Bankárképzőben lehet letenni, a következő vizsga szeptember 20-án lesz. A nemzetközi szervezet támogatása most lehetővé teszi, hogy a mostani CIIA vizsgára jelentkezők ingyenes vizsgafelkészítőn vehessenek részt, ami jelentős segítség a vizsga sikeres teljesítéséhez. A vizsgajelentkezéseket augusztus elejéig kell elküldeni a Bankárképzőbe.

A kivételesen kedvezményes lehetőségről az oktatást szervező Bankárképző honlapján tájékozódhatnak.

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bármikor beleroppanhat Oroszország a háborúba, ha a Nyugat enged a riválisának

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hitelezés 2024
2024. május 14.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Hillside Bankers