Prémium

A hazai netezők ötöde tesz csak félre a nyugdíjas éveire (x)

Portfolio
Bár a hazai internetezők 91%-a gondolja úgy, hogy valamilyen mértékben magának kell gondoskodnia nyugdíjas évei anyagi biztonságáról, mégis csak az ötödük rendelkezik valamilyen nyugdíjcélú biztosítással vagy előtakarékossági termékkel. Önkéntes nyugdíjpénztárt 16%, nyugdíjbiztosítást 9%, nyugdíj-előtakarékossági számlát 7% vesz igénybe - derül ki a Generali biztosító kutatásából.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet
A megkérdezettek többsége akkor érezné magát idős korában is biztonságban, ha havonta átlagosan 55 000 forintot tudna félretenni, de tízből három ember szerint 10 000 és 30 000 forint közötti összeg is megtenné. A Generali kutatása szerint nyugdíjcélú megtakarítással ugyanakkor csak kevesen rendelkeznek, annak ellenére, hogy azok aránya, akik fontosnak tartják az öngondoskodást, 2009 óta folyamatosan nőtt - akkor 79% volt, 2013-ra pedig 86%-ra emelkedett. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ennyien is képesek félretenni a nyugdíjukra.

A hazai netezők ötöde tesz csak félre a nyugdíjas éveire
A megkérdezettek közül kettőből csak egy embernek van spórolt pénze

A 18-75 éves korosztályba tartozó hazai netezők túlnyomó többsége (90%) tudja, hogy már most takarékoskodnia kellene a nyugdíjra, de nyugdíjcélú pénzügyi termékekkel csak a harmaduk rendelkezik. A hazai internetezők közül kettőből egynek van spórolt pénze: azok, akiknek van rá módjuk, átlagosan havi 24 000 Ft-ot tesznek félre.

Jelenleg az internetezők 37%-a tud megtakarítani - derül ki a biztosító idei felméréséből. Azon túl, hogy sokaknak nem futja öngondoskodásra, úgy tűnik, nem is tervezzük elég tudatosan pénzügyeinket. A rendszeresen megtakarítók 63%-a csak azt teszi el, ami a hónap végén a fizetésből marad - világít rá a kutatás.
Ezek az eredmények is világossá tették a Generali számára, hogy sokan szeretnék kezükbe venni saját jövőjüket, gyakran csak kisebb összegeket tudnak félretenni. A Generali nyugdíjbiztosításai számukra is élhető alternatívát kínálnak: 20 év alatt havi 20 ezer forintos befizetéssel akár közel 12 millió forint is összegyűjthető a nyugdíjas évekre.

(x)
HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
biden kína hidegháború
trader
magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
GettyImages-1191984095
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

company-gift-cufflinks-skanska[1]