Prémium

Jövőre megtelik élettel a BudaPart (x)

Portfolio
8-10 év alatt, 6 tervezett ütemben 30 épületet adnak át a Kopaszi-gát mellett található, különleges adottságú, 54 hektáros fejlesztési területen - az elsőket már 2019-ben. Jelenleg 207 ezer négyzetméter felépítményen, az első ütem öt épületén dolgoznak a szakemberek a főváros új városnegyedében, a Property Market fejlesztésében megvalósuló BudaPart projekten. A kivitelező a több mint húsz év tapasztalattal rendelkező Market Építő Zrt., amely garancia a minőségre. Az egyedülálló helyszínen megvalósuló városrész víziójaként a fejlesztő a leendő közösség kialakításán is dolgozik.
"Egy új, akár 30 ezer főt is befogadni képes budapesti városnegyed megalkotása felelősség, ezért a tervezésbe nemzetközileg elismert városfejlesztési szakembereket, táj- és szabadépítészeket, továbbá várospszichológusokat egyaránt bevontunk. A segítségükkel állt össze egy urbánus, nyüzsgő világváros és a vízparti, természetközeli nyugalom egyvelege. Változatos építménymagasságok, a panoráma optimalizálása, gondosan végiggondolt ütemezés többek között a fejlesztés hívószavai" - hangsúlyozza Árendás Gergely, a Property Market Kft. ügyvezető igazgatója.

Jelenleg a BudaPart OTTHONOK első négy, 635 lakást magába foglaló épületegyüttese, az impozáns, már az átadása előtti évben 40%-os bérbeadottságot elért, akár egyetlen órára is bérelhető irodákat is kínáló BudaPart GATE irodaház, és az olajipari vállalat saját beruházásában készülő MOL Campus kivitelezése zajlik. A jövőre átadásra kerülő épületekkel párhuzamosan fejlesztik a környék infrastuktúráját - jelenleg például az engedélyeztetési fázis végén tart a budai fonódó villamoshálózat meghosszabbítása -, és készítik elő már a második ütem első épületeit, a BudaPart CITY irodaházat szintén a Dombóvári úton, valamint a leendő bevásárlóutca és a központi hatalmas park közé tervezett 'E' jelű lakóház kivitelezését.

Jövőre megtelik élettel a BudaPart
A BudaParton a forgalmas utak mentén épülnek az irodaépületek, s ezek ölelik körbe a lakóházakat. A két funkció között csökkentett forgalmú, egyirányú "körút" kerül kialakításra, ahol szabályozva lesz, hogy csak a meghatározott céllal érkező járművek használhassák azt. Jövőre már megtelik élettel a fejlesztés öbölmenti része: körülbelül 1000-1500 ember él és/vagy dolgozik majd itt. Az ő mindennapjaikhoz szükséges szolgáltatásokat szem előtt tartva kerül kialakításra az épületek földszintjén kialakításra kerülő üzlethelyiségek bérlői mixe. 2021-re készül el a MOL Campus is, amely további 2500 munkavállalónak biztosít majd színvonalas munkakörnyezetet.Jövőre megtelik élettel a BudaPart
A Duna-part közvetlen közelsége, a Lágymányosi-öböl nyugalma, a magas zöldfelületi arány, a könnyedén megközelíthető, mindössze 3,5 kilométerre lévő belváros, továbbá a Market Építő Zrt. által garantált építészeti minőség teszik ezt a helyszínt még vonzóbbá.
Ebbe a páratlan adottságú környezetbe tehát nem csupán lakások és irodák épülnek; egy olyan élettér születik, ahol mindent megtalálhatnak, a természettel harmóniában élhetnek és dolgozhatnak a "budapartiak". Az új városnegyed a már ismert, 7 hektáros Kopaszi-gát zöldövezeti hangulatát tűzte ki célul, ezért már az első ütemben 110 fa, körülbelül 1000 m²-nyi cserje és virágzó évelő telepítésére kerül sor. Az új dél-budai közparkokba ökotrendi megoldásokat, például kisebb elektronikai eszközök töltésére alkalmas padokat, továbbá minden igény kielégítő sport- és szabadidős tevékenységeket alapoznak meg. Rekortán pályát, street fitness- és street workout pályákat, bérelhető kiskerti parcellákat valamint MOL BUBI közbringa-hálózatot terveznek.

Jövőre megtelik élettel a BudaPart
(x)
shutterstock_1077065507
donaldtrumpgolf
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
Brexit Boris Johnson ketto level Donald Tusk
GettyImages-1135670779
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Lakásvásár a Hungexpón