Prémium

Jövőre megtelik élettel a BudaPart (x)

Portfolio
8-10 év alatt, 6 tervezett ütemben 30 épületet adnak át a Kopaszi-gát mellett található, különleges adottságú, 54 hektáros fejlesztési területen - az elsőket már 2019-ben. Jelenleg 207 ezer négyzetméter felépítményen, az első ütem öt épületén dolgoznak a szakemberek a főváros új városnegyedében, a Property Market fejlesztésében megvalósuló BudaPart projekten. A kivitelező a több mint húsz év tapasztalattal rendelkező Market Építő Zrt., amely garancia a minőségre. Az egyedülálló helyszínen megvalósuló városrész víziójaként a fejlesztő a leendő közösség kialakításán is dolgozik.
"Egy új, akár 30 ezer főt is befogadni képes budapesti városnegyed megalkotása felelősség, ezért a tervezésbe nemzetközileg elismert városfejlesztési szakembereket, táj- és szabadépítészeket, továbbá várospszichológusokat egyaránt bevontunk. A segítségükkel állt össze egy urbánus, nyüzsgő világváros és a vízparti, természetközeli nyugalom egyvelege. Változatos építménymagasságok, a panoráma optimalizálása, gondosan végiggondolt ütemezés többek között a fejlesztés hívószavai" - hangsúlyozza Árendás Gergely, a Property Market Kft. ügyvezető igazgatója.

Jelenleg a BudaPart OTTHONOK első négy, 635 lakást magába foglaló épületegyüttese, az impozáns, már az átadása előtti évben 40%-os bérbeadottságot elért, akár egyetlen órára is bérelhető irodákat is kínáló BudaPart GATE irodaház, és az olajipari vállalat saját beruházásában készülő MOL Campus kivitelezése zajlik. A jövőre átadásra kerülő épületekkel párhuzamosan fejlesztik a környék infrastuktúráját - jelenleg például az engedélyeztetési fázis végén tart a budai fonódó villamoshálózat meghosszabbítása -, és készítik elő már a második ütem első épületeit, a BudaPart CITY irodaházat szintén a Dombóvári úton, valamint a leendő bevásárlóutca és a központi hatalmas park közé tervezett 'E' jelű lakóház kivitelezését.

Jövőre megtelik élettel a BudaPart
A BudaParton a forgalmas utak mentén épülnek az irodaépületek, s ezek ölelik körbe a lakóházakat. A két funkció között csökkentett forgalmú, egyirányú "körút" kerül kialakításra, ahol szabályozva lesz, hogy csak a meghatározott céllal érkező járművek használhassák azt. Jövőre már megtelik élettel a fejlesztés öbölmenti része: körülbelül 1000-1500 ember él és/vagy dolgozik majd itt. Az ő mindennapjaikhoz szükséges szolgáltatásokat szem előtt tartva kerül kialakításra az épületek földszintjén kialakításra kerülő üzlethelyiségek bérlői mixe. 2021-re készül el a MOL Campus is, amely további 2500 munkavállalónak biztosít majd színvonalas munkakörnyezetet.Jövőre megtelik élettel a BudaPart
A Duna-part közvetlen közelsége, a Lágymányosi-öböl nyugalma, a magas zöldfelületi arány, a könnyedén megközelíthető, mindössze 3,5 kilométerre lévő belváros, továbbá a Market Építő Zrt. által garantált építészeti minőség teszik ezt a helyszínt még vonzóbbá.
Ebbe a páratlan adottságú környezetbe tehát nem csupán lakások és irodák épülnek; egy olyan élettér születik, ahol mindent megtalálhatnak, a természettel harmóniában élhetnek és dolgozhatnak a "budapartiak". Az új városnegyed a már ismert, 7 hektáros Kopaszi-gát zöldövezeti hangulatát tűzte ki célul, ezért már az első ütemben 110 fa, körülbelül 1000 m²-nyi cserje és virágzó évelő telepítésére kerül sor. Az új dél-budai közparkokba ökotrendi megoldásokat, például kisebb elektronikai eszközök töltésére alkalmas padokat, továbbá minden igény kielégítő sport- és szabadidős tevékenységeket alapoznak meg. Rekortán pályát, street fitness- és street workout pályákat, bérelhető kiskerti parcellákat valamint MOL BUBI közbringa-hálózatot terveznek.

Jövőre megtelik élettel a BudaPart
(x)
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
kiállítói pr-hez