Prémium

Innovációról innovatívan a 10. SMART konferencián (x)

Portfolio
Bő egy hét múlva elrajtol a SMART X, ahol a több mint 100 előadó, illetve 1000 látogató ünnepli az innovációt. A konferencia programja új és izgalmas nevekkel, témákkal bővült, ezek közül emeljük ki most a legérdekesebbeket.
A SMART idén kiemelt figyelmet fordít a városi közlekedést érő változásokra, a navigációs platformok hatásaira, valamint arra, hogy miként éli meg Budapest a digitális transzformációt. A téma kibontásához és megértéséhez olyan szakértőket kértek fel, akik nap mint nap foglalkoznak a háttérben ezekkel a kérdésekkel és számtalan olyan információval bírnak, amely segít a folyamatok megértésében.

Egy új szereplő bemutatkozik

A Waze hazai közösségének vezetője, a BKK, a Magyar Közút képviselői, a közösségi közlekedés legfontosabb szereplői (GreenGo, Mol Bubi, Blinkee City, stb.) egy külön blokkban adnak elő és hozzájuk csatlakozik Paloma Castro Martinez, a Lime nemzetközi terjeszkedéséért felelős kommunikációs vezetője.

A közösségi elektromos rollereket hadrendbe állító kaliforniai cég hazai aktivitása hónapok óta közismert és érzékelhető, hivatalos bejelentés azonban a szolgáltatás elindulásáról a mai napig nem történt. A Lime szakembere egy izgalmas, és jövőbe tekintő előadással gazdagítja a programot, amelyben várhatóan egy fontos bejelentésre is sor kerül majd.

Egyetemi innováció és oktatás 4.0

A 10. SMART egyik fontos vállalása és célja, hogy teret adjon a hazai egyetemeken zajló innovációs projekteknek. A Sárga teremben nem lesz önfényezés, nem a megálmodott szép új világé lesz a főszerep, hanem a valóság és a realitás kerül fókuszba. Megnézzük, hogy hova tudunk eljutni az akadémiai innovációban és mit gondolnak a vállalatok az együttműködésről, az innováció sikertényezőiről. E téma mentén előad Dr. Szabó István, az NKFIH innovációs és általános elnökhelyettese, Petri Zsolt, a MOME projekt- és fejlesztési igazgatója, és Dr. Süle Zsolt a Pannon Egyetem egyetemi docense.

Az oktatás átalakulása szintén foglalkoztatja a SMART szervezőit, ennek eredménye a Kék terembe tervezett és az IVSZ főtitkára, Major Gábor által moderált panelbeszélgetés. A kerekasztal résztvevői (Zeitler Ádám - Milestone Institute, Tompa Tamás - Codecool, Kökény Tamás - Green Fox Academy, Buda Barna - Makerspace) egyrészt reflektálnak az előttük elhangzottakra, másrészt arra a kérdésre fókuszálnak, hogy mit tehetünk itt és most Magyarországon szülőként, tanárként, diákként a boldogulás érdekében.

Az emberi tényező és SMART-UP Challenge

A budapesti Akvárium öt termében futó témák közül a Lila terem foglalkozik a technológiák emberi, társadalmi hatásaival. A F*ckup blokkban az előadókat arra kértük, hogy leplezetlenül beszéljenek a cégük, szervezetük (vagy éppen partnereik) kudarcairól, az azt követő felismerésről, majd a megoldásról. Így fog tenni Kékesi Zsuzsa (HVG, head of digital), vagy Scheidler Balázs, aki a Balabit CTO-jaként a cég történelméből fog szemezgetni. Ugyanitt kerülnek terítékre a mesterséges intelligenciával összefüggő etikai kérdések, valamint a McMenemy Márk által vezetett panelbeszélgetés, ami egy pszichológussal, egy dizájnerrel, egy mindfulness, illetve egy közösségi média szakértővel fogja kideríteni a digitális világ és az ember nem túl fényes viszonyát.

A Startup terem több külföldi előadóval (Felipe Milan - Twillio, Julia K Szopa - Startup Poland) is készül, akik segítenek megérteni és feltérképezni a startup világ összefüggéseit, folyamatait. A terem szervezői meghirdették a SMART idejére időzített SMART-UP Challenge versenyt is, aminek keretében, egy előválogatást követően, a jelentkező startupok bemutatkozhatnak a hazai innovációs közönség, illetve egy tekintélyes befektetői panel előtt.

Ezekkel és még több izgalmas témával várnak mindenkit 10. SMART konferenciára április 2-án a budapesti Akváriumban. További részletek és információk, valamint a részletes program itt olvasható. A rendezvényre 28-ig várják a jelentkezéseket.

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13