Prémium

Babaváró hitelt igényelnél? Ezekre az iratokra lehet majd szükséged!

Portfolio
Napokon belül igényelhető lesz a legfeljebb 10 millió forintos babaváró támogatás a bankoktól. A bankfióki sorbanállás garantált, ha már az első napokban felvennénk a vissza nem térítendő támogatássá alakítható hitelt, de meggyorsíthatjuk az igénylési folyamatot, ha már a szükséges dokumentumokkal érkezünk a bankba.
A cikk írásakor még 13 napot kell várnunk a babaváró hitelről szóló rendelet hatálybalépéséig, amivel egy időben igényelhetővé válik az új családvédelmi konstrukció. A szabad felhasználású kölcsön hitelösszege legfeljebb 10 millió forint lehet, egy gyermek vállalásával pedig kamatmentes a visszafizetés. A második gyermek érkeztével a fennálló tartozás 30 százalékát, három gyermeknél a teljes összeget az állam fizeti vissza helyettünk.

Egyértelmű tehát, hogy nagyon népszerű lesz a konstrukció, amelyet a Bank360 is megerősít a hozzájuk beérkező érdeklődések alapján. Sokan már induláskor, július elsején igényelni fogják a kölcsönt, a bankok megnövekedett érdeklődésre számítanak a bankfiókokban.

Ha mi is a lehető leggyorsabban szeretnénk hozzájutni a kölcsönhöz, érdemes jó alaposan felkészülni, hogy minden flottul menjen a bankfiókban és ne kelljen felesleges köröket futni a dokumentumokkal. Ennek a legjobb a módja a Bank360 szerint, ha már igénylés előtt ellenőrizzük, hogy egyáltalán jogosultak vagyunk-e a kölcsönre? Szerencsére erre már van lehetőség a Bank360 jogosultság ellenőrzőjével, amellyel egy-kettőre kiderül néhány adat megadása után, hogy van-e bármi akadálya a babaváró hitel felvételének.

Ha minden rendben és jogosultak vagyunk az igénylésre, a szükséges dokumentumok beszerzése a legfontosabb, hiszen ezekre akár napokat is várnunk kell. Bár egyelőre nincs konkrét információ azzal kapcsolatban, hogy a bankoknak pontosan milyen igazolásokra lesz majd szüksége, a Bank360 az ajánlja, hogy az alábbi stócot készítsük össze:
 • mivel a bankok vizsgálják majd a házastársak jövedelmét, mindenképpen szükség lesz egy 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolásra a munkáltatónktól, vállalkozók esetében pedig NAV-igazolásra.
 • Ugyanebből az okból a bank kérheti vagy ellenőrizheti a bankszámlakivonatunkat is, amelyre jövedelmünk érkezik.
 • Szintén nem meglepő, ha nevünkre érkező közüzemi számlát, telefonszámlát kér tőlünk a bank befizetési igazolással együtt.
 • Vállalkozók esetében nagy valószínűséggel a köztartozásmentességet is ellenőrzik majd, így kelleni fog egy “nullás" igazolás is.
 • Igazolnunk kell a TB jogviszonyunkat is. Ennek pontos módja még nem ismert, de az OEP igazolás tűnik a legvalószínűbb megoldásnak.
 • A hitelt csak házasok igényelhetik, így biztosan szükség lesz házassági anyakönyvi kivonatra.
 • Ha pedig egyből kérnénk is a kamatmentességet, mert 12 hetesnél idősebb a magzatunk, egy, a terhességet bizonyítandó orvosi igazolásra is szükség lesz.
 • Természetesen a személyes irataink, mint például személyi igazolvány, lakcímkártya, vagy útlevél, illetve fényképes, kártyaformátumú jogosítvány is kelleni fog.
 • Szintén feltétel a büntetlen előélet, ezért nem lenne meglepő, ha erkölcsi bizonyítványra is szükség lenne.

Természetesen lehet, sőt, lesz is eltérés abban, hogy mely bankok milyen dokumentumokat fognak kérni, így teljesen biztosra nem mehetünk egyelőre.

Egyéb hasznos tanácsok az igénylés előtt
 • Ahogy a fenti listából is kiderült, érdemes lehet rendezni a fennálló adótartozásokat vállalkozóként.
 • KHR-esként sajnos ezt a hitelt sem vehetjük fel. Ha rajta vagyunk a negatív adóslistán, 5 évünk van lekerülni, eddig érhető el a családtámogatási hitel.
 • Hitelkártya vagy áruhitel nagy hatással lehet a JTM-mutatónkra. Ha nem tudjuk a teljes összeget igényelni, érdemes a kártyákat lemondani az áruhitelt pedig mihamarabb visszafizetni.
 • További adóstársat nem vonhatunk be a hitelszerződésbe, csak a házastársak szerepelhetnek. A két jövedelem alapján érdemes megnézni, hogy mennyi lehet a maximálisan felvehető hitel.
 • Mivel csak házasok igényelhetik, érdemes minél hamarabb örök hűséget fogadni, ha már júliusban igényelnénk.

Szintén fontos lépés továbbá, hogy megfelelően, alaposan mérjük fel, tényleg szükségünk van-e a kölcsönre és tudjuk-e teljesíteni a feltételeket. Ebben lehet nagy segítség a Bank360 babaváró kalkulátora, ahol díjmentesen, gyorsan és részletesen utánanézhetünk annak, hogyan alakul majd a kölcsön visszafizetése.

(x)
Budanov ukrán haderő
eurhuf euró forint
nyugdíj nyugdíjas magyar
magánklinika magánegészségügy koronavírus
lidl hús eladás
2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Senior Privát Bankár (Miskolc)

Senior Privát Bankár (Miskolc)
Díjmentes online előadás
Megmutatjuk hogyan tudsz kezdőként a forinttal kereskedni.
Díjmentes online előadás
Mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Ez is érdekelhet
MBA