Prémium

Kedvezményeken ülnek a bankok - csak el kell venni? (x)

Portfolio
Bár azt hihetnénk, minden a babaváró hitelről szólt mostanában, az élet nem állt meg a személyi kölcsönöknél. Akár több tízezer forinttal is megjutalmazhatnak egy-egy jó választásért a bankok. Tényleg egymást érik nyáron a kölcsön-kedvezmények?
A lelkesedés nem csappant a jegybank adatai szerint májusban sem a személyi kölcsönök piacán: 55,9 milliárd forintnyi személyi hitelt vettünk fel, ami közel 15 százalékkal több, mint amennyit egy hónappal korábban folyósítottak a pénzintézetek. A Bank360 tapasztalatai szerint az érdeklődés nem csappant a nyári hónapokban sem és tovább növekedhet a kihelyezett hitelek volumene.

Júliusban ráadásul igényelhetővé vált a 10 millió forintos szabad felhasználású babaváró hitel, amely egyértelmű favorit lehet mindazok számára, akik családalapítással vagy bővítéssel terveznek. Azok sem maradnak azonban kedvező ajánlatok nélkül, akik nem élnének a vissza nem térítendő támogatássá alakítható kölcsönnel. A verseny nagy és egyre nehezebb alacsonyabb kamatokkal csábítani az ügyfeleket. Éppen ezért több bank is kedvezményeket, esetleg jóváírásokat ígér az ügyfeleknek, ha a pénzintézet kölcsönét választják.

A nyári akciókból szemezgetett a hitelkalkulációval is foglalkozó Bank360, a gyűjtésből pedig kiderül, akár 100 000 forintot is visszakaphatunk, ha jól választunk személyi kölcsönt.

Tízezreket ér a megbízható törlesztés

A Sberbank és Bank360 közös akciójában például egy havi törlesztőrészletet ír jóvá a bank, ha a hitelaggregátoron keresztül igénylünk Sberbank Extra kölcsönt, és 2024. január 15-én még fennáll a szerződésünk, lejárt tartozásunk pedig nincs. A jóváírás egy 5 000 000 forintos hitel esetében kicsivel kevesebb, mint 100 000 forint.

Elérhető még a Sberbank Árgaranciája: ha a banknál veszünk fel személyi kölcsönt, de találunk ugyanazon kondíciók mellett kedvezőbb kamatozású hitelt a versenytársaknál, és erről egy igérvényt is viszünk a banknak a hitelfolyósítást követő 5 banki munkanapon belül, a pénzintézet a kedvezőbb kamatra módosítja a szerződésünket.

A legtöbbször persze jövedelem-alapú kedvezményt adnak a kamatból a bankok, azaz minél magasabb az igazolt fizetésünk, annál jobb lesz a hitelkonstrukció. Fokozható ráadásul a kedvezmény, ha azt is vállaljuk, hogy ezt a fizetést a banknál vezetett számlára érkeztetjük.

Időszakos, szeptemberig tartó akciót indított például a Provident. A Havi 7-es névre hallgató kölcsönnél 1 200 000 - 1 500 000 forint közötti összeget lehet igényelni 36 hónapos futamidővel. A THM kereken 7 százalék, az igényléshez pedig legalább nettó 250 000 forint jövedelem igazolására van szükség.

Több bank is a nettó 250 000 - 300 000 forintos jövedelemnél húzza meg a határt, ha kamatkedvezményekről van szó, innentől felfelé lehet igazán kedvező ajánlatokat kifogni: a Bank360 személyi kölcsön kalkulátorával például néhány kattintással kiderül, hogy ilyen jövedelem mellett a CIB Bank, a K&H Bank és az UniCredit Bank is igen kedvező, 9 százalékos THM alatt kínál kölcsönöket júliusban, ha 3 millió forintra lenne szükségünk 60 hónapos futamidővel.

Persze az akciók és a kedvezmények nem merülnek ki ennyiben: az OTP Banknál még mindig elérhető az 1 százalékos kamatkedvezmény, ha visszahívást kérünk vagy online igénylünk személyi kölcsönt.

Olyan hitelintézetet is találhatunk, ahol inkább az új ügyfeleknek kedveznek számlahasználati elvárás nélkül: a Raiffeisen Banknál nettó 250 000 forint feletti jövedelemtől és 1 millió forint kölcsönösszegtől a THM 9 százalékra csökken, ha korábban még nem voltunk a pénzintézet ügyfelei.

Tényleg az akciós a legjobb?

Bár az esetek többségében nem feltétlenül érdemes a kedvezmények miatt letenni a voksot egy hitel mellett, a Bank360 aktuális számításai szerint éppen egy ilyen akciós kölcsön, a Sberbank Extra lehet a legkedvezőbb kamatozású, ha 3 000 000 forintot vennénk fel 60 hónapra és legalább nettó 250 000 forintos jövedelmet tudunk igazolni. A hitel törlesztőrészlete ugyanis havonta 59 464 forint a futamidő végéig fixen, ráadásul az akciónak hála egy havi részletet a későbbiekben jóváír a bank.

Néhány forinttal tér csak el a K&H Bank Kiemelt személyi kölcsöne: 60 100 forint a törlesztőrészlet. míg a CIB Banknál 60 654 forint az Előrelépő személyi kölcsön jövedelmi kedvezménnyel. A két pénzintézet előnye, hogy a kölcsön akár teljesen online is igényelhető anélkül, hogy bemennénk a bankfiókba.

Más a helyzet, ha 180 000 forintos jövedelemmel rendelkezünk: a fentiekkel megegyező kondíciókkal a kalkuláció alapján a Cetelem Saját Ritmus kölcsöne lehet ideális 62 130 forintos törlesztőrészlettel. A Cetelemnél arra is van lehetőségünk, hogy évi egy törlesztést díjmentesen elhalasszunk, ha valamilyen nem várt anyagi probléma ütné fel a fejét. Szintén kedvező lehet a CIB Előrelépő kölcsön vagy a Sberbank akciós kölcsöne. Előbbit havonta 65 441 forinttal törleszthetjük vissza, míg a Sberbank kölcsönének 64 674 forint a havi törlesztőrészlete.

(x)
Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek