NHP Hajrá hiteligénylés? - Ezt várják feltételként a bankok (x)
Prémium

NHP Hajrá hiteligénylés? - Ezt várják feltételként a bankok (x)

PR cikk
Ettől szuperek az NHP Hajrá hitelek

Nagy segítséget jelenthet a jelenlegi krízisidőszakban a vállalkozásoknak a Magyar Nemzeti Bank legújabb konstrukciója, a Növekedési Hitelprogram Hajrá (NHP Hajrá), ezért a cégeknek érdemes lecsapni a lehetőségre. De milyen feltételeknek kell megfelelnie vállalkozásunknak ahhoz, hogy kaphassunk NHP Hajrá hitelt?

Miért szuper az NHP Hajrá?

Az április 20-tól 1500 milliárd forintos keretösszeggel elindított NHP Hajrá konstrukció az egyik legfontosabb eszköze lehet a gazdaság beindításának, mivel minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel, rugalmasan biztosít olcsó és stabil forrást a kkv szektornak.

Az NHP Hajrá hitelek új beruházásra, forgóeszköz-finanszírozásra, támogatás előfinanszírozására és 2020. március31-jén már meglévő – kamattámogatással nem érintett –beruházási hitelek kiváltására használhatók. A minimálisan felvehető összeg 1 millió forint, a maximum 20 milliárd forint. A hitel kamata legfeljebb 2,5 százalék lehet, ami a futamidő végéig fix marad. Hiteligényünkkel érdemes egyszerre több,a programhoz csatlakozott bankot, pénzügyi vállalkozást is megkeresnünk, hogy minél gyorsabban, minél alacsonyabb kamattal, és minél kedvezőbb feltételek mellett juthassunk finanszírozáshoz.

Milyen feltételekkel igényelhető NHP Hajrá hitel?

Fontos leszögezni, hogy NHP hitelt igényelni kizárólag a programhoz csatlakozott kereskedelmi bankoktól és pénzügyi vállalkozásoktól lehetséges.

A kihelyezés kockázatát ezek a pénzügyi intézmények viselik, emiatt az egyes bankok alkalmazhatnak korlátozó feltételeket, és egyedilegbírálják el a hiteligényt.

NHP Hajrá forrást kkv-k igényelhetnek. A mikro-, kis- és középvállalkozások meghatározásánál a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény fogalmai az irányadóak. A program keretében hitelt kizárólag a törvényben előírt feltételeknek megfelelő, belföldi székhelyű kkv-k igényelhetnek. Folyósítást követően azonban a hitel futamideje alatt a vállalat kinőheti a kkv státuszát.

Azok a vállalkozások nem igényelhetnek hitelt az NHP-ban, amelyekben az állam vagy az önkormányzat közvetlen vagy közvetett tulajdoni részesedése – tőke vagy szavazati joga alapján – külön-külön vagy együttesen eléri, vagy meghaladja a 25 százalékot.

Hitelbírálat és az igényléssel kapcsolatos díjak

A 300 millió forint összeg alatti igénylések esetén a hitelkérelmeknek a hiteldöntéshez szükséges információk beérkezésétől számítva 10 munkanapon belül elbírálásra kell kerülniük. A hitelek lehívásának végső határideje a szerződéskötést követő 3 év, ugyanakkor az első lehívásra másfél éven belül sor kell, hogy kerüljön.

Annak érdekében, hogy a bankok árazási gyakorlata átláthatóbb legyen a kkv ügyfelek számára, azaz könnyebben összehasonlíthatók legyenek az egyes bankok által adott hitelajánlatok árjellegű feltétlei, az MNB elvárja, hogy a bankok az ügyleti kamatba építsenek be minden olyan költségelemet, amely a bankot illeti meg. Így jó hír az igénylő kkv-knak, hogy hitelbírálati díj és egyéb kezdeti költségek nincsenek, valamint előtörlesztési költséggel sem kell számolniuk, azaz ingyenesen bármikor előtörleszthető a hitel részlegesen vagy akár teljesen is.

Így a továbbiakban nem lesz lehetőség kezelési költség, folyósítási jutalék, bírálati díj stb. jogcímén előírni fizetési kötelezettséget a kkv-val szemben, hanem mindezeket a kamatba szükséges beépíteni. Ugyanakkor a harmadik személynek fizetendő költségek (így különösen: a közjegyzői díj, értékbecslés díja, garanciaintézményeknek fizetendő kezességvállalási díj, földhivatali díjak, fedezetmódosítási díj, biztosítási díj stb.) külön felszámíthatók, akár a maximum 2,5 százalékos kamaton felül is.

(x)

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek