01_NHP 2020nyár_Portfolio_GettyImages-1140099635 (1)
Prémium

Gyorsan fogynak az NHP Hajrá konstrukció hitelei (x)

PR cikk
Sok cég keresi a fix kamatozású, kedvezményes kölcsönöket

Már az indulását követő első hetekben jelentős érdeklődés mutatkozott az NHP Hajrá iránt a vállalkozások oldaláról. A konstrukciót a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2020. április 20-án indította el a koronavírus-járványra adott válaszreakcióként. Az NHP Hajrá az 1500 milliárd forintos keretösszeggel az eddiginél is kedvezőbb feltételekkel biztosít pénzügyi forrást a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak.

Hitelezési fordulat a kkv-knál

A Növekedési Hitelprogramot (NHP) 2013-ban indította a jegybank, ami az elmúlt években mind a kkv-k, mind a pénzügyi intézmények által jól ismert és kedvelt hitelkonstrukcióvá vált. A program eddigi szakaszaiban a kereskedelmi bankok közvetítésével 50 ezer vállalkozás mintegy 3400 milliárd forintnyi kedvező hitelt kapott beruházásra, fejlesztésre, vagy forgóeszköz-finanszírozásra. Az NHP érdemben hozzájárult a hitelezési fordulat megvalósulásához: elindítását követően a kkv-hitelezés korábban tapasztalt évi 5-7%-os visszaesése megállt, majd 2015-től fokozatosan emelkedésnek indult és 2016-ban már a hosszútávon fenntartható gazdasági növekedéshez szükségesnek tartott 5-10% közötti sávba került.

NHP Hajrá a kkv szektor megerősödéséért

A koronavírus-járvány nem várt módon sújtotta a vállalkozásokat, a cégvezetők új kihívásokkal találták szembe magukat. A megváltozott igényekhez igazodva dolgozta ki az MNB az NHP Hajrá konstrukciót 1500 milliárd forintos keretösszeggel, hogy az eddiginél is kedvezőbb feltételekkel biztosítson gyors segítséget, és kiszámítható forrásokat a kkv szektornak. Az NHP Hajrá konstrukció keretében elérhető kölcsönök a futamidő végéig fix, maximum 2,5%-os kamattal igényelhetők, ez garantálja a vállalkozások számára a hosszú távú kiszámíthatóságot és anyagi biztonságot. A 10 munkanapos hitelbírálati időnek köszönhetően pedig gyorsan forráshoz juthatnak a kkv-k, ami a jelenlegi helyzetben különösen fontos a cégeknek.

A Növekedési Hitelprogram legújabb szakaszában a finanszírozási célok köre jelentősen bővült az előző fázisokhoz képest. A beruházási hitelek és lízingügyletek mellett lehetőség van már a működési kiadások (pl. készletfinanszírozás, bérfizetés) fedezésére, forgóeszközhitel felvételére továbbá társasházak és lakásszövetkezetek is igénybe vehetik korszerűsítési beruházások finanszírozáshoz. Emellett a hazai kkv-k rugalmasabban használhatják fel az NHP Hajrában felvett hiteleket külföldi terjeszkedésükhöz, beruházásaikhoz, ami elősegíti, hogy a hazai vállalatok külföldről hozzanak haza tőkejövedelmet.

Népszerűek az NHP Hajrá termékek is

Az NHP Hajrá programhoz a kkv-hitelezésben aktív bankok mindegyike csatlakozott, a konstrukció keretében elérhető kölcsönök iránt pedig már az indulást követő első hetekben jelentős érdeklődés mutatkozott a cégek oldaláról. A program népszerűségét jelzi, hogy eddig közel 2000 szerződés jött létre 100 milliárd forintnyi összegben. Az MNB által megkérdezett 9 legnagyobb hazai kereskedelmi bank pedig év végéig kb. 1000 milliárd forintnyi szerződés megkötésére számít. A hazai vállalkozások újbóli megerősödésében és további növekedésében az elkövetkező időszakban fontos szerep jut az NHP-nak a kkv-k forráshoz jutásában. Amennyiben egy vállalkozás az NHP logó alatt futó hitel felvétele

mellett dönt, érdemes előtte több hitelintézetnél is érdeklődni, hogy az ajánlatok összehasonlításával biztosan a legkedvezőbb konstrukciót kapja!

(X)

koronavírus_tévhitek
bicikli horvátország járvány koronavírus
filmforgatás Budapesten
globális felmelegedés jegesmedve jégtábla
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
11_NHP 2020 nyar_Portfolio_GettyImages-497692630