Prémium

Továbbra is napfényes jövő várja napelemes rendszerek tulajdonosait (x)

PR cikk
A 2020-as évben megsokszorozódott a napelemes rendszer telepítésén gondolkozó magánszemélyek száma, és az idén januártól elérhető támogatások az iparág számára még kedvezőbb irányba mozdították a lakosság beruházási kedvét. A technológia elérhetőségét egyre több napelemes cég biztosítja, de nem árt óvatosnak lenni a megfelelő partner kiválasztásában.
Kép1

Csaknem megháromszorozódott az interneten keresztül rögzített ajánlatkérések, és megduplázódott a napelemes rendszerek fejlesztésére megkötött szerződések száma az iparág egyik meghatározó szereplője, az Optimum Solar Home System Kft. nyilvántartása szerint. A háztartási méretű kiserőművek (HMKE) telepítésével foglalkozó, gödöllői központtal működő vállalkozás elsősorban a lakosság részéről tapasztalt óriási volumenű érdeklődést a megújuló forrásból energiát előállító megoldások iránt. Az energetikai rendszerekkel és fenntarthatósággal foglalkozó, pozitív hangvételű szakvélemények mellett természetesen a kedvező feltételekkel igényelhető anyagi eszközök jelentik a fő ösztönzést a beruházások iránt.

Az Otthonfelújítási Támogatás pozitív hatása – azonban érdemes sietni!

Az Otthonfelújítási Támogatás az épületenergetikát érintő fejlesztési költségek felére igényelhető, így voltaképpen féláron juthat minden sikeres pályázó napelemes rendszerhez. A kedvező konstrukciónak köszönhetően az infrastruktúra korábbi 8-10 éves megtérülése a felére csökkenthető. A piaci visszajelzések döntő többsége pozitív, azonban a támogatás - bár most serkentőleg hat a megrendelésekre - később a lelkesedés drasztikus csökkentéséhez vezethet. Aki ugyanis ezen finanszírozási lehetőséget kihasználva telepít infrastruktúrát, csak akkor maradhat a pénztárcabarát, éves szaldós elszámolásban, amennyiben 2021. július 1. előtt megköti a szolgáltatóval a napelemes rendszer beüzemelése után az új, villamosenergia-vásárlási szerződését, máskülönben a termelő egységre már bruttó elszámolás lesz érvényben. Ez az 50% vissza nem térítendő támogatással még mindig jó beruházásnak számít, de előbbivel lényegesen több marad a napelemesrendszer-tulajdonos zsebében. Egy ilyen energiatermelési megoldáshoz kapcsolódó engedélyeztetés több hónapot is igénybe vehet, ezért az Optimum Solar szakértői javasolják, hogy aki teheti, minél előbb szerződjön le napelemes rendszere megvalósítására.

Partnerválasztás – csak kellő körültekintés mellett!

Sajnos fennál a veszély, hogy a kereslet olcsóbb rendszerek felé való terelésével, illetve az ügyeskedő vállalkozások szaporodásával minőségileg is felhígul a piac. A nagy mennyiségben, kedvező áron elérhető, jellemzően távol-keleti napelemek csak alacsony, 10-12 év termékgaranciát kínálnak. Az Optimum Solar ezzel szemben minimum 20 év termékgaranciás panelekkel dolgozik, így a tulajdonos a befektetés megtérülése után akár több évtizeden keresztül is számíthat még a magas termelési mutatókra. A cégnél jól tudják: mivel egy jól megtervezett és kivitelezett napelemes rendszerrel szemben elvárható, hogy minimum 30-40 évig termeljen elektromos áramot, ezért kulcskérdésnek tartják a napelemek és egyéb komponensek garanciális idejét. A megfelelő működés tehát a minőségi összetevőkön, a kivitelezés magas szakmai színvonalán, valamint a kiegészítő szolgáltatásként igényelhető rendszerkarbantartási szolgáltatáson múlik. Ezt csak egy állandó, folyamatosan képzett szakembergárdával rendelkező és a piacon való megmaradást biztosító erős tőkeháttérrel rendelkező cég képes biztosítani.

„A földrajzi kötöttségek nélkül, az ország gyakorlatilag minden pontjáról befutó megkeresések és megbízások jól mutatják, hogy a magyar lakosság és a telephellyel rendelkező vállalkozások egyre tudatosabban, egyre hatékonyabb eszközökkel igyekeznek csökkenteni az energiafogyasztáshoz kapcsolódó költségeket. A napenergiába fektetők felismerték, hogy az állam egyszerre több úton is támogatja a rezsicsökkentést, a beruházásokhoz adott anyagi hozzájárulással létrehozott kiserőművek pedig nemcsak a kisfogyasztók szintjén fejtik ki kedvező hatásukat: pozitívan befolyásolják hazánk a megújuló energiával kapcsolatos nemzetközi szinten tett vállalásai teljesítését” – vélekedik Székely András, az Optimum Solar Home System ügyvezetője. „A változó szabályozás miatt javaslom minden, a területet érintő beruházáson gondolkodó számára, hogy a döntést ne halogassa sokáig, a partner kiválasztását pedig ne csak a telepítési munkálatokra kapott, egyszeri költséget mutató árajánlat alapján tegye meg.”

Székely András - ügyvezető, Optimum Solar Home System Kft. (fotó: Stories by Nea)
Székely András - ügyvezető, Optimum Solar Home System Kft. (fotó: Stories by Nea)

Az Optimum Solar Kft.-ről

A bajai székhelyű Optimum Solar Kft. közel 10 éve van jelen a megújuló energia hasznosításának területén. Kezdetektől fogva arra törekedtek, hogy megbízható, hosszú távú megoldást kínáljanak a napelemes rendszerek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások terén. Országszerte eddig közel 1000, a napenergiát lakossági és ipari szinten hasznosító rendszer telepítésében vettek részt. Piaci szerepük a kivitelezés mellett beruházói, tervező és fenntartói minőségben is meghatározó.

(x)

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
illustration-01