Prémium

Sun Contracting napelemes modellje forradalmasítja az energiapiacot! (x)

PR cikk
A fenntartható napenergia fellendíti a gazdaságot.A Sun Contracting modell egy jövedelmező zöld koncepció.
Főcím kép 1 Sun Contracting_Online-Inserat_HU kép 1

Kiváló éves mérleg: a Sun Contracting 32 MWp napelem kapacitás telepítésével zárja a 2020-as évet

Triesen. 2020 kihívásokban bővelkedő és sok tekintetben igen speciális év volt. Ugyan a pandémia éve számos megpróbáltatást és akadályt tartogatott, ennek ellenére tizenegy éves fennállásának eddigi legsikeresebb üzleti évére tekint vissza a nemzetközi porondon tevékenykedő Sun Contracting AG: a vállalatcsoport egy éven belül 32 megawatt peak-et meghaladó napelem kapacitásbővítést tudott elérni.

A vállalatcsoporton belül már a 2019-es üzleti évben elért kiváló eredmény is okot adott az örömre, hiszen a német napelemes piacon végzett operatív tevékenység első évét 11,7 megawatt peak naperőmű kapacitás telepítésével zárták, és már a 2020-as projektnaptárban is sokasodott a bejegyzések száma. Az, hogy végül 2020-ban ráadásul exponenciális növekedést sikerült elérni, még a vállalatcsoport várakozásait is felülmúlta. Mintegy 50 %-kal több újonnan telepített napelem kapacitással a Sun Contracting csoport jóval megelőzi az európai 11 %-os átlagot.

A Sun Contracting modell működése – Napenergia a 21. század aranya!

sunci

2020.12.31-vel a Sun Contracting AG összesen több mint 86,4 MWp projektált napelem kapacitással rendelkezik 4 országban. Ebből 66,2 MWp-et Contracting /finanszírozási/ projektként valósítottak meg, ez 309 napelem rendszernek felel meg. A „Photovoltaik Contracting“ /naperőmű finanszírozási/ projekt esetében a Sun Contracting AG üzemelteti a napelem rendszert az ügyfél tetőfelületén, és vállalja a karbantartást valamint a javítást is. A megállapodásban rögzített Contracting /finanszírozási/-futamidő végén a létesítmény az ügyfél tulajdonába megy át. A megtermelt szoláráramot vagy közvetlenül az ügyfél használja fel, vagy betáplálják a közcélú hálózatba.

Ismét fókuszban Németország

A Sun Contracting AG Németországban immár a második egymást követő évben rendkívüli mértékben tudta fokozni jelenlétét: majd 29 megawatt peak napelem kapacitás létesítése azt jelenti, hogy a Szövetségi Köztársaságban szinte megduplázták a fenntartható energia termelését – és mindezt 12 hónapon belül érték el. Különösen a naperőmű-támogatás sokat vitatott 52 gigawattos felső korlátja gyorsította fel a bővítést Németországban, ahol a vállalat az év végével egy több mint 18 megawatt-peak napelemes kapacitású, 68 napelem rendszerből álló projektportfolió megvalósításának lehetőségét szerezte meg. Ezeknek a létesítményeknek a telepítése 2021 közepéig megvalósul, így a Sun Contracting már ebben az időszakban el fogja érni a teljes 2020-as bővítés két harmadának megfelelő értéket.

Déli irányú terjeszkedés

Már a 2020-as üzleti év elején megkezdődtek a szlovéniai napelemes piacralépés konkrét előkészületei. Az Európán belül érvényes utazási korlátozások miatt bekövetezett rövid stagnálást követően azután 2020. novemberében elérkezett az idő: lezajlott a szlovén Pansolar d.o.o. társaság integrációja a Sun Contracting vállalatcsoportba. A Sun Contracting az év vége óta egyelőre az első két, csaknem 600 kWp őszkapacitású Contracting projektet üzemelteti egy osztrák határhoz közeli területen.

Kooperáció egy jobb jövő érdekében

Nem csupán maga a vállaltcsoport, hanem a tisztább jövő érdekében is értékes együttműködést indított a Sun Contracting AG 2020-ban Ausztriában: Ausztria legnagyobb magánkézben lévő benzinkút-üzemeltetője 2021. elején első körben 19 telephelyét látja el a Sun Contracting-től beszerzett napelem rendszerekkel. A jövőben is folytatni kívánják ezt az együttműködést, hiszen tervezik a projekt egész Ausztriára való kiterjesztését.

Cégportré

A Sun Contracting vállalatcsoport a cég történetének immár több mint 11 évére tekint vissza. Nagy ismertségre elsősorban a német nyelvterületen, az innovatív Photovoltaik Contracting /naperőmű finanszírozási/ üzleti modellel tett szert. A jelenlegi, négy országban telepített és projektált 86,4 megawatt peak napelem kapacitással a Sun Contracting Európa egyik legnagyobb napenergia-rendszerek kivitelezésével foglalkozó vállalatának számít. 309 Contracting projektként megvalósuló naperőmű létesítménnyel a vállalat Ausztriában, Németországban és Liechtensteinben a terület piacvezetői között szerepel az ágazatban. A napelem rendszerek telepítése és üzemeltetése mellett a Sun Contracting AG jó néhány éve kibocsátóként is nagyon sikeres a fenntartható befektetések területén. Egy kizárólag az osztrák befektetőknek szóló alárendelt kölcsöntőke kötvényen kívül a Sun Contracting AG négy további kötvénye is jegyezhető. A speciálisan a német piacra kialakított Sun Contracting Registered Junior Bond 2020 és a csak svájci frankban jegyezhető Sun Contracting Registered CHF Bond 2020 mellett kibocsátották még a Sun Contracting Registered EURO Bond 2020 valamint a Sun Contracting Bearer Bond 2020 kötvényeket is. Utóbbi mindenekelőtt Ausztriában, és legfőképpen a vállalkozók számára kínál érdekes opciót a befektetésekre vonatkozó nyereségadó-mentes összeg /Gewinnfreibetrag/ miatt, valamint azért, mert értékpapírszámlán is elhelyezhető. Mind a négy kötvény online, közvetlenül a kibocsátónál jegyezhető.

(x)

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek