Prémium

Hozammenedzsment: a nehezebb út tanításai (x)

PR cikk
Az R2B2 hirdetési technológiai vállalat menedzseli a webhelyek hozamát és maximalizálja a hirdetési felületekből származó bevételek megbízhatóságát és egyensúlyát. A napokban megtartott Internet Hungary 2021 konferencián Kamil Foltin, az R2B2 társalapítója előadásában rámutatott az online hirdetési bevételek maximalizálásának néhány buktatójára.
Kamil Foltin_2_

Egyetlen mutató maximalizálása

Azokban az időkben, amikor a PPC mutató (pay per click, "fizetés kattintásonként") látszott az online hirdetések jövőjének, az R2B2 kis weboldalak hálózatát kezelte. A natív hirdetések megjelenésének tökéletesítésével az R2B2 optimalizálni tudta az átkattintási arányokat (CTR) és  ezáltal növelte a bevételeket. De vajon a CTR folyamatos növelése a helyes út? Természetesen nem. A hirdetők hamar panaszkodni kezdtek a magas visszafordulási arány miatt. Mára a PPC közel sem olyan népszerű, mint egykor, és ugyanez alkalmazható a CPM modellre is.

Soha nem szabad egyetlen mutatóra koncentrálni

Nem elég hatékony diverzifikáció

Az R2B2 együtt dolgozik Csehország egyik legnagyobb kiadójával, amely bevételeinek nagy részét egy multinacionális reklámcégtől kapta. Ez a jövedelem hirtelen, egyik napról a másikra és minden magyarázat nélkül megszűnt. Végül körülbelül egy hónap elteltével (amikor az ebből a forrásból származó bevétel még mindig nulla volt) kiderült, mi okozta a problémát. A kiadónak a vadászat rovatban volt egy szarvasok párzásáról szóló cikke a honlapon, amelyet az automatizált bot szexuális tartalomnak ítélt, ezért letiltotta az egész kiadót.

picture1_

Soha ne csak egyetlen lábon álljon: diverzifikálja a forrásokat!

A bizalom szilárdabb, ha ellenőrzöd

Néhány hónapja az R2B2 elemzői észrevették, hogy az egyik hirdetési forrásból származó bevételek folyamatosan csökkennek. Az ellenőrzések kezdetben nem tártak fel problémát, a hirdetés partner válasza az volt, hogy a csökkenés oka szezonális. A belső és külső statisztikák összehasonlítása után azonban az R2B2 szakemberei rájöttek, hogy éppen maga a partner volt az, amelyik a megjelenítések (Impressions) bizonyos százalékát visszadobja és nem fizet értük. Az R2B2 ezen felfedezését követően a partner beazonosította a hibát, kijavította, és az eladások újra emelkedtek. De tényleg csak egy véletlen hiba volt?

picture2-graph

Mérjen meg mindent alaposan, és hasonlítsa össze az adatokat a hirdetési partnerek adataival.

Kamil Foltin előadását saját tapasztalataira épülő ajánlásaival zárta. „Soha ne összpontosítson egyetlen mutatóra, kerek egésznnek tekintse a piacot, mert minden cselekedete hatással lehet a hirdetési piac többi szereplőjére. Ne támaszkodjon egyetlen partnerre vagy keresleti forrásra, mert az együttműködés számos okból bármikor megszűnhet. És a hozamkezelésre ne úgy tekintsen, amit csak „beállítunk“, aztán nem kell vele többet foglalkozni, sokkal inkább egy folyamatosan változó, bővülő feladatként".

Érdekli a hozamkezelés? Segítségre van szüksége a hirdetési nyereség hosszú távú fenntartható maximalizálásához? Várjuk megkeresését a partner@r2b2.io címen.

(x)

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13